W-Cycle פיתחה את SupraPulp - טכנולוגיה פורצת דרך בתחום הקלין-טק, המאפשרת להחליף אריזות מזון מפלסטיק באריזות מבוססות תאית – חומר חזק, יעיל ובטוח לשימוש, נטול מתכות כבדות וחומרים רעילים, אשר מתכלה במלואו לרכיביו הטבעיים תוך 74 ימים בלבד מבלי לזהם את הסביבה. החברה הגישה בקשה לפטנט על הטכנולוגיה שלה בארה"ב, ישראל, קנדה, אוסטרליה, האיחוד האירופי, יפן ודרום אפריקה.
פתרון חדשני וחסכוני לשוק של כ-40 מיליארד דולר
W-Cycle פועלת בשוק אריזות המזון החד פעמיות, המוערך בכ-40 מיליארד דולר בשנה. כמו כן, החברה מתמקדת בייצור באמצעי "כלכלה מעגלית", המספקת את כל צרכיה באמצעים מקומיים, מבלי לייצר זיהום משני הנובע מהצורך לשנע חומרים וציוד לאורך מרחקים גדולים. מסיבה זו, הייצור של SupraPulp יתבצע במפעלים קטנים הקרובים לשווקי היעד, מפסולת חקלאית מקומית שנאספה לא רחוק ממתקן הייצור. כך מוזילה החברה את עלות המוצר על ידי חסכון בעלויות המשלוח, המכס והזמן הדרוש להפקתו, והפיכת שרשרת האספקה כולה לפשוטה, יעילה, משתלמת וידידותית לסביבה.
החברה כבר החלה במכירות של המוצר, כאשר בין לקוחותיה המשלמים נמנות גם חברות ענק גלובאליות בענפי המזון המוכן, המזון המוסדי, התעופה, התיירות ועוד. בנוסף, החברה נמצאת במגעים מתקדמים לקראת התחלה של שורת פרויקטים חדשים עם לקוחות נוספים ברמה עולמית, ובהם מותגים בינלאומיים המוכרים בכל העולם.
w-cycle השתתפה במבחר תחרויות מקומיות ועולמיות, לצד אקלסטורים ופרסים בהם זכתה בזכות הטכנולוגיה הייחודית והידידותית לסביבה שפיתחה: World Food Innovation Awards 2017, MC MASSCHALLENGE, תחרות כוכב ישראל 2021 לחדשנות באריזות, WPO, Worldstar Packaging Awards ועוד.
הפיתוח של החברה כבר אושר באופן מלא לשימוש, ייצור והפצה על ידי הרגולציה העולמית, וזכה בין היתר לאישורי ה-FDA, EU, ו-TUV, לאריזות הבאות במגע עם מזון ולאריזות אותן ניתן להפוך ב-100% לקומפוסט, גם בסביבה הביתית.
w-cycle קיבלה השקעות משמעותיות מאנג'ל צרפתי, שהיה המשקיע העיקרי בחברה בתחילת דרכה, ומשקיע בולט נוסף - אנג'ל ישראלי, שהשקיע בה סכום משמעותי מאוד. משקיע גדול נוסף בחברה הוא קיבוץ גן שמואל, המתמחה בהשקעות בחברות בתחומי האגרו-טק וטכנולוגיות ירוקות.
הבעיה
המצאת הפלסטיק ותחילת השימוש בו לצרכים יומיומיים חוללה מהפכה אמיתית בחיי אוכלוסיית העולם לפי כ-80 שנה, אך כיום, לפי ארגון איכות הסביבה גרינפיס, מרבית הפלסטיק החד פעמי המיוצר בעולם מסיים את דרכו כאשפה המזהמת מקורות טבעיים, ובעיקר את הסביבה הימית.
הסיבה העיקרית לכך היא שכיום אוכלוסיית העולם מייצרת וזורקת הרבה יותר פלסטיק מפעם, ובעיקר הרבה יותר ממה שביכולתה לאסוף ולנקות, בין אם כי הפלסטיק עצמו אינו ניתן למחזור, או שניתן למחזרו אך הדבר פשוט אינו קורה מסיבות שונות - מדיניות מקומית או מחסור במשאבים - וכך הוא מסיים את דרכו במקורות המים, מזהם את חופי הים ומטנף את חיק הטבע.
ישראל, לפי הארגון, היא בין המדינות המזוהמות ביותר על ידי פלסטיק בעולם, עם רמת זיהום משמעותית ביותר הנמצאת במגמת עלייה, אך מדובר כמובן בבעיה גלובאלית רחבת היקף, המביאה בנוסף לזיהום גם למותן של חיות ימיות רבות, ואת סימניה ניתן לראות במרבית אם לא בכל חופי העולם. למעשה, קיימים ברחבי האוקיאנוס כיום מספר "איים" עשויים זבל, בגודל משתנה - בין גודלה של מדינת טקסס בארה"ב, להיקף שטחה של רוסיה כולה.
מדינות רבות ברחבי העולם כבר נרתמו לצורך המטרה החשובה של צמצום הזיהום הנובע מפלסטיק, באמצעות חקיקה, שינויים רגולטוריים ועוד - כך שלא מדובר בטרנד חולף אלא בשינוי מהותי אליו נעים העולם כולו וכלל השווקים המבוססים על פלסטיק, או תלויים בו לצורך שינוע ומכירת מוצריהם.
שורה ארוכה של חברות בינלאומיות מובילות חתמו גם הן על אמנה בינלאומית למעבר מלא לאריזות נטולות פלסטיק וידידותיות לסביבה, עד שנת 2030.
הפתרון
w-cycle פועלת משנת 2017 במטרה לענות על צורך עמוק זה ולפתור את בעיית הפלסטיק המזהם, הפוגעת בחופי ישראל והעולם כולו, באמצעות ייצור של אריזות מזון המהוות אלטרנטיבה טבעית ומלאה לפלסטיק, מנקודת המוצא והמחשבה שהדרך הכי טובה ויעילה למחזר - היא פשוט להשתמש מראש בחומרים מתכלים טבעיים, ולמנוע את הגעתם של חומרים מזהמים לטבע.
לשם כך פיתחה החברה את טכנולוגית ה-SupraPulp, ועל בסיסה עיצבה מוצרי אריזת מזון באיכות גבוהה המיוצרים באופן מקומי וידידותי לסביבה, על בסיס סיבים טבעיים, ועל בסיס העקרונות של שמירה על אותן תכונות כמו מוצרי פלסטיק, יחסי עלות-תועלת משתלמים, וכמובן שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה.
טכנולוגיה
החברה פיתחה טכנולוגיית סיבים טבעיים (feedstock fiber) מתכלה, שפירושה מוצר שניתן להפוך במלואו לקומפוסט בתוך 74 יום, גם בסביבה ביתית, ולפרקו ב-100% לרכיביו הטבעיים. טכנולוגית ה-SupraPulp מבוססת על תאית, אינה כוללת שימוש בפלסטיק, אלומיניום וחומרים בלתי מתכלים ומזהמים אחרים, והיא נטולת מתכת כבדה, פורמלדהיד, BPA וחומרי הדברה.
השימוש באריזות המיוצרות על בסיס הטכנולוגיה אפשרי ובטוח במקפיא, מיקרוגל ותנור, בטמפרטורה גבוהה או נמוכה בהתאם לצורך (מ-40 C עד 270 C).
w-cycle מתמקדת בטכנולוגיה המבוססת על "כלכלה מעגלית", הניזונה ומזינה את כל צרכיה באמצעים מקומיים, מבלי לייצר זיהום הנובע מהצורך לשנע חומרים וציוד לאורך מרחקים גדולים באמצעות ספינות, מטוסים וכו'.
עלות המוצרים הנוכחית בשוק הפלסטיק מושפעת בעיקר מעלות חומר הגלם והייצור, ובמטרה להוזיל את עלות חומר הגלםsuissa הנבחר שלה, w-cycle פונה לחברות חקלאיות כדי לשתף פעולה במסגרת המודל שפיתחה, להפיכת הפסולת החקלאית המקומית לפתרונות אריזה טבעיים ומשתלמים לייצור.
מסיבה זו, הייצור של SupraPulp יתבצע במפעלים קטנים הקרובים לשווקי היעד, מפסולת חקלאית מקומית שנאספה לא רחוק ממתקן הייצור. כך מוזילה החברה את עלות המוצר על ידי חסכון בעלויות המשלוח, המכס והזמן הדרוש להפקתו, והפיכת שרשרת האספקה כולה לפשוטה יותר, ובעיקר ידידותית הרבה יותר לסביבה.
ייצור הטכנולוגיה יבוצע ב-High Velocity הודות לחומרים ייחודיים שתוכננו במיוחד למטרה זו על ידי החברה, הפועלת כבר לקראת הדור הבא של SupraPulp, בדמות פתרון אריזה בעל חיי מדף ארוכים. מוצר מתוכנן נוסף בשם CelloMix, שיציע חומר חזק במיוחד המיועד למכסים, צנצנות וכו', נמצא עדיין בשלבי פיתוח ראשוני.
|
בעל מעל 20 שנות ניסיון בתפקידי ניהול מכירות/ערוצים בתעשיית ההיי-טק.
|
|
יזם, ממציא ה-SupraPulp™ ומומחה לייצור עיסת נייר ופתרונות אריזה טבעיים.
|
|
סמנכ"ל כספים בעל ניסיון רב, וחבר דירקטוריון בחברות אגרו-פוד-טק.
|
|
בעל מעל 25 שנות ניסיון עשיר ומגוון בתחום התעשייה הכימית המסורתית ותעשיית התרופות.
|
|
בעל מעל 40 שנות נסיון בענף ייצור הנייר, כולל כראש מו"פ בנייר חדרה בע"מ.
|
|
בעלת מעל 25 שנות ניסיון בתעשיית האריזות, יו"ר מכון האריזה הישראלי.
|
|
מנהל מחקר בכיר לחומרים וביו-כלכלה במכון המחקר למשאבי טבע. הרקע המדעי שלו כולל חקר תגובות צמחים ויערות לשינויי אקלים ועיבוד ביוכימי חדש של חומרי ביומסה. ייסד את מכון ויסקונסין לטכנולוגיה בת קיימא, וכן שתי חברות סטארט-אפ בתחום הביו-כלכלה.
|
|
משמשת כ-CTO עבור LSRI (Life Science Research Israel - הזרוע המסחרית של IIBR), ומדענית ב-IIBR. אחראית לפרסומם של 24 מאמרים, 45 דוחות מסווגים ו-6 פטנטים, שכמה מהם הבשילו לכדי חברות סטארט-אפ. שימשה לשעבר ראש המחלקה לכימיה אורגנית ב-IIBR, ומנהיגת הקבוצה למניעת זיהום כימי.
|