טכנולוגיית חישה חכמה, שתוכל למנוע אובדן מזון בשווי מיליארדי דולרים בשנה ופגיעה סביבתית בהיקף עצום
מדי שנה, כ-40% מהפירות והירקות עושים את דרכם לפחי האשפה כתוצאה מריקבון, מרביתם בנקודות אסטרטגיות לאורך שרשרת האספקה. הנזק הכלכלי והסביבתי הנגרם מכך הינו עצום ומוערך במיליארדי דולרים בשנה. כדי להילחם בתופעה, Todos Technologies פיתחה מערכת חישת גזים ייחודית, ה-GMOS, המבחינה בריכוז מינימלי של גזים ספציפיים, כגון אתילן, המהווים אינדיקטור למידת בשלות הפרי או הירק. המערכת מנטרת את הסחורה לכל אורך שרשרת אספקת המזון, החל משלבי הגידול, האחסון, האריזה והעיבוד ועד לשלבי הקמעונאות, ומאפשרת לאתר ולהוציא בזמן את הסחורה הפגומה לפני שתעביר את הריקבון שלה לשאר התוצרת.
מהפכת ה-data העולמית מגיעה לשרשרת האספקה החקלאית
Todos Technologies הופכת את שרשרת האספקה של פירות וירקות לחכמה באמצעות השימוש בתוכנה, בינה מלאכותית ואלגוריתמים מתקדמים, המספקים התראות מונעות דאטה. לפיכך, יבואנים ויצואנים, מרכזים לוגיסטיים ובהובלה הימית כאחד, יקבלו עדכונים בזמן אמת אודות מצב התוצרת החקלאית שלהם ברמת כל משלוח, שיאפשרו קבלת החלטות מושכלות ושינוי מסלול האספקה בהתאם לכך, ואף יישוב מחלוקות בין הצדדים באמצעות נתונים יבשים.
* מקרא לתמונה
אור ירוק - הפרי טוב, המשך בשרשרת ההובלה
אור צהוב - הפרי התחיל הבשלה, שים לב, התארגן למכירה מקומית
אור אדום - הפרי מבשיל במהירות אנא פעל במיידי למכירתו בשוק המקומי
בין המשקיעים בחברה – אתר המחקר של הטכניון וזוכה פרס נובל לכימיה פרופ' דן שכטמן
Todos Technologies מגובה על ידי משקיעים ברמה עולמית, ביניהם מוסד הטכניון למחקר ולפיתוח; פרופסור דן שכטמן - חתן פרס נובל לכימיה ופרס ישראל לפיזיקה; וקרן ההשקעות Flow Jordan, המשקיעה בחברות סטארט-אפ מהמובילות שקמו בישראל בשלביהן המוקדמים.
הטכנולוגיה כפלטפורמה: יישומים רבים לחיישני החברה
באמצעות מנוע ה-AI שיצבור data של רמות אתילן יחד עם גורמים נוספים (טמפרטורה, לחות, זן הפרי, עונה, מיקום ועוד), הדור הבא של חיישני GMOS יאפשר תחזית אורך חיי מדף של פירות וירקות. על ידי כך, יתאפשר תמחור המתבסס על רמת הטריות של המוצר—שינוי מוחלט של כללי המשחק בשוק.
יתר על כן, ל-Todos Technologies מוצרים מיצרי רווח קיימים הנמכרים באופן מסחרי, הכוללים טכנולוגית חישה אינפרא-אדומה (TMOS), שעל בסיסה כבר פתחה מגוון פתרונות חישה אמינים למטרות שונות בתחומי הבטיחות, איכות הסביבה וניטור בריאותי. לצד הידע והניסיון הרחב בתחום, לחברה מעל ל-16 פטנטים רשומים.
פיילוטים מוצלחים, שיתופי פעולה אסטרטגיים והסכמי פיתוח ומסחור עם חברות בינלאומיות
Todos Technologies ערכה פיילוטים וניסויי שדה מוצלחים ביותר בשיתוף עם מספר יצואניות מזון מובילות, ביניהן: יצואן האבוקדו הגדול במזרח התיכון, גרנות; אוכמניות כרמל, ופיילוט נוסף שעתיד להתקיים בסוף השנה הנוכחית עם Silal, יצואנית עגבניות מובילה באיחוד האמירויות.
כמו כן, לחברה שיתופי פעולה אסטרטגיים עם STMicroelectronics, יצרנית בינלאומית של מוליכים למחצה לתעשיית האלקטרוניקה, עמה נחתם הסכם פיתוח ומסחור של החיישן הראשון אותו פיתחה TODOS לשווקי אבטחה ובתים חכמים; Murata, יצרנית ענק של רכיבים אלקטרוניים ביפן, עמה נחתם הסכם רישוי ופיתוח עבור חלק ממוצרי החברה; ו-XFAB, המפתחת טכנולוגיות מוליכים למחצה, עמה נחתמו הסכמי ייצור.
צוות מנוסה ומקצועי, עם בקיאות רבה בתחום מערכות החישה המתקדמות ודריסת רגל חזקה בתעשייה ובאקדמיה
בראשות Todos Technologies צוות עם מומחיות טכנית מותאמת לתעשייה, המחויב לייצר מערכות חישה חדישות לעולם. הצוות המקצועי נתמך על ידי ועדה אסטרטגית הכוללת אנשי אקדמיה וחוקרים מובילים.
בראשות החברה, שמואל מלמן, מייסד החברה ויו"ר הדירקטוריון, מייסד Crow Electronic Engineering (יצרנית חיישנים מובילה), מומחה ידוע בעולם החישה, עם היכרות עמוקה של התעשייה. המדענית הראשית ומייסדת החברה, פרופ' יעל נמירובסקי, מחלוצות תעשיית ה IR העולמית,, עמיתת IEEE, מומחית למערכות חישה מתקדמות, עם מאות מאמרים מפורסמים והגשת פטנטים רבים. יעל זכתה בפרס בטחון ישראל ובפרס ה-USA R&D 100 בשנת 2001, המוענק ל-100 מהפיתוחים פורצי הדרך בארצות הברית באותה השנה.
כיום, כ-40% מכלל התוצרת החקלאית נזרקת לפח, מרביתה במהלך האחסון והשינוע, בשל פירות וירקות המגיעים ליעדם בשלבי הבשלה וריקבון מתקדמים. תופעה זו גוררת עמה נזקים כלכליים המוערכים בכמאה מיליארד דולר בארה"ב לבדה, וסכום דומה באירופה מדי שנה, לצד פגיעה סביבתית חמורה על ידי גזי חממה, שימוש לקוי במשאבים כגון מים ואנרגיה, ואף מחלוקות לאורך שרשרת האספקה בין יבואנים ויצואנים. מדינות רבות בעולם הציבו לעצמן את מיגור בעיה זו כיעד מרכזי – כדוגמה ניתן לציין את יעד האו"ם להפחית ב-50% את בזבוז המזון עד לשנת 2030.
הצורך
כדי להילחם בבעיית בזבוז המזון לאורך שרשרת האספקה של תוצרת חקלאית, חברות רבות מפתחות פתרונות חישה שונים המתריעים על הבשלת הפירות והירקות במהלך האחסון והשינוע. הטכנולוגיות הקיימות מנטרות בעיקר טמפרטורה - המאפשרת רמת דיוק, רגישות, וסלקטיביות נמוכה. כתוצאה מכך, אלה מזהות את מידת בשלות הפרי כאשר הדבר כבר מאוחר מדי, ללא יכולת איתור אזור ספציפי, כך שכלל התוצרת אינה ראויה יותר לשיווק. החיישנים המדויקים והאמינים הקיימים אף יקרים, מסורבלים ודורשים חיבור לחשמל—דבר המגביל את השימוש והנוחות, כמו גם את יכולת הפריסה בתוך חדרי קירור, מכולות ובפאלטות הובלה.
הפתרון
באמצעות חישת גז ספציפית רציפה של גז במינונים מינימליים (חלקים למיליארד) בזמן אמת המופרש מפירות וירקות בשלים, חיישן הגז המדויק של Todos Technologies, ה-GMOS, משנה לחלוטין את כללי המשחק בתעשייה. החיישן החכם והמותאם לתנאי שרשרת האספקה מאפשר התראה מידית אודות מצב הבשלות באזור ספציפי של המשלוח, ומאפשר הרחקה נקודתית של תוצרת רקובה או התאמה ועריכת מסלול השילוח, בהתאם למצב טריות התוצרת. כך, בזבוז מזון, הפסדים כלכליים ופגיעה סביבתית מופחתים משמעותית ושביעות רצון הלקוח גדלה.
החיישנים של החברה בעלי רגישות גבוהה ביותר ומצליחים להגיע לדיוק של מעל ל90%, בניגוד לחיישנים המודדים פרמטרים אחרים, עם דיוק נמוך בהרבה.
הטכנולוגיה
טכנולוגית החישה של Todos מתבססת על תפקיד גז האתילן בהבשלת פירות וירקות: זהו גז שנפלט על ידי פירות מסוימים וגורם להתחלת והאצת תהליך ההבשלה של הפרי, ואף לאותן התופעות אצל הפירות השכנים. בשל כך, ניטור גז האתילן מהווה אינדיקטור לרמת טריות הפרי ומדד לכך שלא התחילה תגובת שרשרת הגורמת להבשלת כל הפירות הסמוכים.
חיישן הגז המהפכני שפתחה החברה, ה-GMOS, מבוסס על חיישן תרמי מיניאטורי (אינפרה אדום). החיישן מפגין רגישות גבוהה במיוחד לשינוי בטמפרטורה הנגרם על ידי תגובת בעירת הגז הנבדק (במקרה זה אתילן), ושינוי זה מתורגם לריכוז הגז. צריכת החשמל הנמוכה במיוחד מתאפשרת הודות לרגישות התרמית הגבוהה של החיישן. החיישן משולב עם מערכת מבוססת כלי IoT, אלגוריתמים מתקדמים ובינה מלאכותית, וכלי תוכנה מתקדמים ליצירת פלטפורמה מקיפה ופורצת דרך ליישומים רבים.
|
מבין מייסדי קרן ההשקעות Flow Jordan וחבר בדירקטוריון של חברות סטראט-אפ מובילות, כגון NRgene ו-Virucure Theraputics. ליוסי נסיון נרחב במימון, ניהול סיכונים, וייעוץ והובלת סטארטאפים, כמו גם הצלחות עסקיות מוכחות בבניית חברות והבאתן למכירות בינלאומיות.
|
|
מייסד Crow Electronic Engineering, מעצב, ייצרן ומומחה עולמי לחיישנים ומערכות חישה (עם מעל ל-600 עובדים בסניפים בארץ ובחו"ל), עם הצלחה עסקית עולמית מוכחת כיזם.
|
|
מחלוצות תעשיית ה IR העולמית, עמיתת IEEE, מומחית למערכות חישה מתקדמות, עם מאות מאמרים מפורסמים והגשת פטנטים רבים. יעל זכתה בפרס בטחון ישראל ובפרס ה-USA R&D 100 בשנת 2001, המוענק ל-100 מהפיתוחים פורצי הדרך בארצות הברית באותה השנה.
|
|
אסף הוא שותף וחבר בדירקטוריון של חברת Magen369. כיזם בעשרת השנים האחרונות, היה מעורב בהשקתן של שלוש חברות סטארט-אפ שונות, לצד משרות ניהול בחברות ציבוריות מובילות. עם ניסיון רחב בפיתוח עסקי, בארץ ובחו"ל, יחד עם ידע ייחודי בהשקעות וגיוס כספים, אסף מתמחה בפיתוח וצמיחה של חברות קטנות ובינוניות.
|