Sol Chip

הטכנולוגיה שמספקת אנרגיה ללא הגבלה

Sol Chip פיתחה פאנל סולארי ייחודי על גבי צ‘יפ, המספק אנרגיה בלתי נגמרת עבור מכשירי IoT קטנים, באופן המאפשר את פעילותם ללא צורך להחליף בהם סוללות. הצ‘יפ המגובה בפטנט גורם למהפכה בשוק החקלאות המדייקת, והוא בעל פוטנציאל לשינוי חייהם של מיליארדים בעולם.

157% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: תדהר (תדי) גולן
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
חומרה ורובוטיקה

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

טכנולוגיה פורצת דרך לכריית אנרגיה, המגובה בפטנטים ובעלת יישומים רבים

רכיב ה - Light Chip™ המגובה בפטנט של Sol Chip הוא קטן במיוחד, יעיל ונוח להטמעה. הוא פועל הן בחוץ והן בחללים סגורים. יחד עם מעגל הטעינה והבקרה החדשני של Sol Chip, נוצרת 'סוללה סולארית' המספקת אנרגיה בלתי נגמרת 24/7/365 עבור מכשירים קטנים. היכולת לייתר את הצורך בסוללות וכבלים כמקור אנרגיה עבור מכשירים קטנים ישימה בשלל שווקים, כגון שוק החקלאות המדייקת, תעשייה 4.0, בתים חכמים, ערים חכמות וניהול נכסים, אשר כוללים ביחד הזדמנויות בשווי מוערך של מיליארדי דולרים. Sol Chip כבר הטמיעה את המוצר שלה והיא עורכת מספר פיילוטים בחלק מאותם השווקים. לקוחות משוכנעים, כבר היום, בעליונות הגלומה בפתרון של Sol Chip.

השקעה לצד קרנות בינלאומיות וחברת החשמל

Sol Chip זוכה לגיבוי ממשקיעים וקרנות בישראל וברחבי העולם. החברה כבר גייסה סכומי כסף משמעותיים מחממת Trendlines, החממה המובילה בישראל להשקעה ביוזמות חקלאיות, וכן מהמשקיע הסדרתי Vincent Tchenguiz. משקיעים מובילים נוספים בחברה הם חברת החשמל וכן רשות החדשנות.

 

פתרון מקיף לשוק החקלאות המדייקת

בהתבסס על מכשיר ה - Light Chip™, החברה יצרה פלטפורמה מקיפה לחישה ולבקרה עבור שוק החקלאות המדייקת. המכשיר הנקרא SolTag יכול לקרוא נתונים מעשרות חיישנים שונים, להעביר את המידע ממרחק אל מערכת התומכת בקבלת החלטות עבור השקיה ודישון, לקבל פקודות עבור שליטה בשסתומים ובמפסקים ולספק מספיק אנרגיה על מנת להוציא לפועל את אותן הפקודות. השימוש בפתרון של Sol Chip מוביל ליבולים טובים יותר, תנובה משופרת וכן לחסכון משמעותי במים ובעלויות הדשן.

 

הזדמנות להשקיע בחברת הדאטא של החקלאות המדייקת.

באמצעות אספקת מקור האנרגיה, תשתית התקשורת, החישה והבקרה, תשתית הענן והמערכת התומכת בקבלת החלטות, Sol Chip ניצבת לפני הזדמנות ייחודית להפוך לחברת ה - Data של שוק החקלאות המדייקת, תוך שימוש במיליוני פיסות המידע שבהישג ידה על מנת לספק תובנות משמעותיות לחקלאים, חברות אגרו-כימיקלים וארגונים ממשלתיים.

 

הסכם עם נטפים, החברה המובילה בעולם לטפטפות, ופריסה בקרב לקוחות ברחבי העולם.

נטפים, חברת הטפטפות וההשקיה המובילה בעולם חתמה עם Sol Chip על הסכם רשיון לא בלעדי לשימוש ברכיבים של Sol Chip. מוצר ה – Solar Battery של החברה משולב במוצר ה – NetBeat של נטפים, מה שמאפשר אספקה של האנרגיה הנדרשת על מנת למדוד נתונים בשדה ולהעביר את המידע אל הענן של נטפים. נטפים החלה השנה לפרוס מערכות בהן מוטעמת מערכת ה – Solar Battery. מלבד נטפים, המוצרים של Sol Chip כבר פרוסים ברחבי העולם. כך למשל, יקבי רמת הגולן בישראל משתמשים במכשור של Sol Chip על מנת לנטר את הכרמים שלהם, וכדי לייצר יינות באיכות בלתי מתפשרת, תוך שמירה על יעילות.

 

צוות מומחים מנוסים ברמה עולמית

Sol Chip מונהגת על ידי צוות של מומחים מנוסים ברמה עולמית בתחום העסקים, הטכנולוגיה והחקלאות. מנכ"ל החברה, יובל בוגר, הוא בוגר תכנית תלפיות היוקרתית של צה"ל והוא מביא איתו 25 שנות נסיון בפיתוח ושווק של מוצרים פורצי דרך אל השוק. בנוסף ליובל, הנהלת החברה כוללת את ד"ר שני קיסר, ממציאת הטכנולוגיה וחוקרת מובילה בטכניון ובחברת Tower Semiconductor, את רמי פרידלנדר ה-CTO של החברה עם יותר מ-25 שנות ניהול בחברות בינלאומיות כמו nVidia, Marvell ו – Zoran ו-12 פטנטים מאושרים, וכן את דן דישבק, יזם סדרתי.

פיצ'

פיצ'

הצורך באנרגיה בלתי נגמרת קיים במגוון רחב של תחומים:

מיליארדי מכשירים קטנים המחוברים לאינטרנט זקוקים למקור חשמל שאינו מבוסס על סוללות או על כבלים.

ישנן מספר סיבות מדוע סוללות מהוות גורם מגביל עבור מכשירים אלו:

  • אורך חיים מוגבל: סוללות מתרוקנות ויש להחליף אותן או לטעון אותן באופן ידני. בהתאם למיקום המכשיר, החלפת הסוללה יכולה להיות יקרה ולא נוחה – כמו למשל הצורך לנסוע לאתר מרוחק בכל מספר חודשים.
  • פונקציונליות מוגבלת: סוללות מגבילות את הפונקציונליות של המכשיר. עקב יכולת אחסון האנרגיה המוגבלת שלהן, יצרנים נאלצים להגביל את הפונקציונליות של המוצר או את תדירות הדיווח של מכשירי IoT, רק על מנת לעמוד במגבלות הסוללה.
  • מגבלות גודל: לעתים, סוללות מאלצות את המכשיר להיות גדול יותר משהוא צריך להיות. סנסור פתיחת חלון במערכת אזעקה ביתית, למשל, הוא גדול רק עקב גודל הסוללה.

בנוסף, כבלים טעינה וחוטי חשמל מגבילים גם כן את השימוש במכשיר: הם מגבילים את הניידות של המכשיר ומכריחים אותו להיות קרוב למקור חשמל.

השחרור מהשימוש בסוללות ובכבלים עשוי להוביל להזדמנויות חדשות עבור יצרנים ולהביא איתו נוחות שימוש וערך רב גם ללקוחות עצמם.

 

חקלאות מדייקת, תעשייה בשווי של מיליארדי דולרים, זקוקה באופן נואש לפתרון שכזה.

 

חקלאים ומגדלים זקוקים לנתונים מתוך שלל חיישנים הנמצאים באדמה ומעל האדמה על מנת לקבל החלטות באופן מושכל יותר אודות השקיה, דישון והיבטים נוספים של תהליך הגידול. שימוש מושכל במידע זה מסייע לגידולים לממש את הפוטנציאל הגנטי שלהם ומוביל לתוצר באיכות גבוהה יותר, ליבולים טובים יותר וכן לחסכון משמעותי בהוצאות המים והחומרים הכימיים. בכדי לממש את חזון החקלאות המדייקת, יש לדגום מגוון רחב של חיישנים, להעביר את הנתונים באופן תדיר אל הענן, לקבל פקודות להשקיה ודישון ולאחר מכן להוציא אותן לפועל באמצעות הפעלת שסתומים ומתגים בשדה.

 

כל הפעילויות האלו דורשות אנרגיה, ופתרון אידיאלי הוא כזה שאינו דורש מחקלאים לגשת באופן פיזי לשדה כדי להחליף את הסוללות בכל כמה חודשים. באופן דומה, אספקת אנרגיה למכשירים חקלאיים תוך שימוש בפאנלים סולריים גדולים ומגושמים הוא פתרון בעייתי: יש להסיר את הפאנלים האלו במהלך הקציר, וכן הם מהווים יעד קורץ לגניבות. הפתרון הנדרש הוא פתרון קומפקטי שמתייחס לצרכי האנרגיה והתקשורת של אותם יישומים מבלי צורך בתחזוקה תכופה.

 

צרכים דומים בשווקים נוספים

 

הצורך באנרגיה בלתי נגמרת עבור מכשירים קטנים המחוברים לאינטרנט אינו בלעדי רק לשוק החקלאי והוא רלוונטי גם לשווקים נוספים. ערים חכמות, למשל, זקוקות למדי חשמל ומים חכמים. מפעלים תעשייתיים המחזיקים באתרים מרוחקים ובחיישנים לא יכולים להסתמך על קבלת חשמל רק מתוך רשת החשמל הקיימת. גלאי מיקום, בין אם עבור מיכלים גדולים או עבור בעלי חיים, זקוקים למקור אנרגיה נייד. אנשים המחזיקים במכשירים לבתים חכמים מעוניינים להתקין אותם מבלי שיהיה צורך להשתמש בכבלים או להחליף סוללות מדי פעם. אפילו חנות קמעונאית טיפוסית עשויה לכלול אלפי תגי מחיר חכמים למדפים לקטגוריות השונות בחנות, והחלפת הסוללות עבורם מהווה עבודה בלתי נגמרת. על כן, הצורך בטכנולוגיה יעילה ליצירת אנרגיה הוא מקיף ומשמעותי, בכל העולם.

 

הפתרון

Sol Chip פיתחה 'פאנל סולארי על גבי צ'יפ'. זהו פתרון מהפכני ומוגן בפטנטים רבים. הצ'יפ, בגודל של ציפורן אנושית, ממיר תאורה בשדה או בתוך מבנה לכדי אנרגיה. יחד עם מעגל הבקרה הייחודי של הצ'יפ, Sol Chip מספקת מקור אנרגיה בלתי נגמר עבור אפליקציות IoT.

 

 

Sol Chip שילבה את ה – Light Chip בפלטפורמה גמישה ועוצמתית לחקלאות מדייקת, אשר מסוגלת לקרוא מידע מתוך עשרות חיישנים שונים, לשלוח את המידע אל הענן גם ללא כל חיבור סלולרי, ולפתוח מרחוק ברזים בשדה. מדובר בפתרון שאינו דורש כל תחזוקה ושמסיר את הצורך במדידות ידניות, תפעול ידני של שסתומים וכן בנסיעות תכופות על מנת להחליף סוללות.

 

הפתרון של Sol Chip, הנקרא SolTag, כולל את המרכיבים המרכזיים הבאים:

  • מקור אנרגיה בלתי נדלה, המבוסס על היחידות של מכשיר ה – Light Chip של החברה.
  • קישוריות עם עשרות חיישנים שונים.
  • היכולת להפעיל שסתומים ומפסקים מרחוק.
  • תקשורת דו-כיוונים המבוססת על טכנולוגיית ה – LoRAWAN, המאפשר ליחידות לתקשר ביניהן גם ממרחק של עד 15 ק"מ עם נתב מרכזי. טכנולוגיה זו, אשר אומצה כבר גם כחלק מפרוייקט ה -  Amazon Sidewalk, היא אידיאלית עבור מכשירי IoT עם צריכת חשמל נמוכה.  

הטכנולוגיה

פתרון ה – SolTag של Sol Chip פותר מספר סוגיות משמעותיות אשר עיכבו את הפריסה וההטמעה של חקלאות מדייקת:

  • הטכנולוגיה דוגמת חיישנים ומספקת אנרגיה להפעלת לשסתומים מבלי כל צורך בפאנלים סולאריים גדולים או בסוללות מתכלות.
  • הטכנולוגיה תומכת בשלל סוגי חיישנים, מה שמאפשר לבחור את החיישנים הנכונים בהתבסס על סוג היבול המגודל. כמו כן, ניתן להוסיף בקלות סוגים חדשים של חיישנים.
  • קו תקשורת אמין וזול שאינו תלוי בקישוריות הסלולרית.
  • תקשורת דו-כיוונית המאפשרת למערכת לדגום את המידע שעולה מתוך החיישנים, ולאחר מכן לקבל פקודות לביצוע חזרה, מה שמספק פתרון בחוג סגור מקצה לקצה.

על מנת לספק השקיה אוטומטית עבור סוגים שונים של יבולים, Sol Chip מספקת תוכנה התומכת בקבלת החלטות לחקלאים, אשר מספקת המלצות השקיה עבור עשרות סוגים שונים של יבולים. ל – Sol Chip יכולת ייחודית להתחבר לחיישנים שונים שהם חשובים לכל סוג של יבול, וכן לתחנות מטראולוגיות, וע"י כך לספק באופן אוטומטי המלצות ייחודיות לכל סוג יבול ואז להציג אותן למגדל יחד עם האפשרות להוציא אותן לפועל מרחוק.

 

 

בעוד Sol Chip מספקת פתרון מקצה לקצה עבור אלו שעוסקים בחקלאות מדייקת, החברה יכולה גם לשמש כספקית אנרגיה, נתונים ותקשורת עבור לקוחות המעוניינים לשדרג את המערכות שלהם. למשל, אם לקוח אינו מרוצה מהשירות או מהמחיר של הפתרונות הנוכחיים המסופקים להם, או אם רשת ה – 3G שלהם עשויה להפסיק לעבוד בקרוב, הוא יכול להחליף את תשתית התקשורת שלו בציוד המודרני של Sol Chip.

 

הנגישות שלנו למידע נרחב ומקיף המגיע משלל חיישנים, מיקומים גאוגרפיים וגידולים שונים, יוצר הזדמנות ייחודית לניצול של המידע בדרכים אחרות.

 

חקלאות מדייקת היא רק קצה הקרחון. ישנם עוד שלל יישומים בהם מכשור קומפקטי וידידותי לסביבה שנועד לספק אנרגיה בלתי נגמרת מהווה יתרון תחרותי משמעותי. יישומים אלו כוללים את תחומי הערים החכמות, תעשייה 4.0, מכשירים למעקב אחר נכסים, מכשירים לבית חכם, מערכות אבטחה ועוד. Sol Chip נמצאת במשאים ומתנים לפרויקטים של הוכחת היתכנות עבור מכשור שישמש כפלטפורמה לגדילה מעבר לשוק החקלאות המדייקת המוערך במיליארדי דולרים. Sol Chip מנהלת משא ומתן גם עבור הסכמי זכיון נוספים עבור פתרונות מתחום ניהול הנכסים, IoT תעשייתי ויישומים נוספים.

 

הטכנולוגיה של Sol Chip מוגנת על ידי מספר פטנטים, כולל:

 

מכשיר ה – Light Chip כולל תהליך ייצור המוגן בפטנט המאפשר ליצור אינטגרציה של תאים פוטו-וולטים עבור תעשיית הסיליקון הקיימת כיום. מדובר על כן בדרך האופטימלית לשלב אנרגיה סולרית במכשירי IoT המבוססים על סיליקון.

הפלטפורמה של Sol Chip מבוססת על עיצוב ייחודי דל באנרגיה, המאפשר הפעלה עצמאית.

הצוות

הצוות

יובל בוגר
דירקטור
יובל שימש כמנכ"ל, איש שיווק ראשי ומהמובילים הטכנולוגיים בחברות החל משלב הסיד ועד להנפקה ב - NASDAQ. יובל הוביל את פיתוח המוצר ואת תכניות הפיתוח העסקי שהובילו ללמעלה מ-200 מיליון דולר של הכנסות בחברות השונות. לפני Sol Chip יובל שימש כמנכ"ל של Sensics (אחת מחלוצות המציאות המדומה), Oblicore (מתחום התוכנה הארגונית) ו - Unwired Express (מתחום התוכנה הארגונית). כמו כן הוא כיהן בתפקידי ניהול בכיר ב - RADCOM (Nasdaq:RDCM) וכמנהל השיווק של חברת Wi-Charge. יובל הוא בוגר תכנית תלפיות וכן הוא מחזיק בתואר שני בפיזיקה מאונ‘ תל אביב (בהצטיינות) ובתואר שני במנהל עסקים בתכנית המנהלים של בית הספר היוקרתי Kellogg של Northwestern University.

  • דירקטור
רמי פרידלנדר
CTO
תואר שני בהנדסת חשמל ומדעי המחשב. למעלה מ-25 שנות נסיון בסטארטאפים וחברות בינלאומיות כולל nVidia, Marvell, Zoran ו - WSI. רמי מחזיק ב-12 פטנטים רשומים בתחום המכשור של מוליכים למחצה.

  • מייסד
שני קיסר
מנהלת החברה בישראל
תואר ד"ר בהנדסת חומרים והנדסה כימית. לשני למעלה מ-20 שנות נסיון כמומחית בתחום המו"פ כולל נסיון ניהולי בתעשיית המוליכים למחצה (הטכניון, המרכז הבינתחומי, TowerJazz Semiconductor). שני כתבה עשרות פטנטים ומאמרים מדעיים

  • מייסד
דן דישבנק
סמנכ"ל אופרציה
לדן תואר ראשון בהנדסת חשמל. דן הוא מומחה בתחום זיהוי הקול, אפליקציות לסלולר ובתחום החקלאות. דן הוא המייסד השותף של חברת CropX (בתחום החקלאות המדייקת), וכן של RobinLabs, Live Pattern, Spoutlock.

סטיב רודס
לסטיב תואר ראשון מאונ‘ הרווארד ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת שיקגו. לסטיב עשרות שנות נסיון בתחום העסקי, הפיננסי והבנקאי. הוא משמש כנשיא של Trendlines Incubators Israel וכנשיא ועדת ההשקעות של Trendlines Medical Singapore. סטיב משמש כדירקטור וכיו"ר של מספר חברות בהן Trendlines משקיעה.

  • יו''ר הדירקטוריון
רפי רייטן
CFO
רפי מביא ניסיון רב בעבודה כסמנכ"ל כספים, מנכ"ל וכמנהל של כמה חברות פרטיות וציבוריות ובעל ניסיון רב בעבודה עם סטארטאפים. רפי הוא גם עורך דין הרשום בלשכת עורכי הדין בישראל ובעל תארים BA, MBA ו- L.L.B.

תדהר (תדי) גולן
CEO
לטדי 20 שנות ניסיון מוצלחות בניהול חברות מתעשיית המים, האנרגיה והסביבה, גם חברות גדולות וגם סטארטאפ מתחום הקלינטק. תפקידיו הקודמים כללו: סגן נשיא בכיר פיתוח עסקי של IDE Technologies, מנכ"ל Tahal Group Assets, מנכ"ל AMS Technologoes ו- Ludan Technologies Environmental. בנוסף, כיהן בתפקידי דירקטוריון בחברה הנסחרת בתל אביב, בקרן קלינטק ואגטק (Private Equity) ובוועדת האשראי של קרן מוסדית גדולה בישראל. כמו כן, ניסיון רב בפעילות גלובלית עם מומחיות ספציפית בהובלת פעילויות חדשות.

  • עובד מפתח

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו