נחיל אוטונומי ומודולרי של רחפני ריסוס
ל-Skyx פיתוח טכנולוגי חדשני ופורץ דרך בעל פטנט רשום (patent pending), המאפשר לקבוצה של רחפנים שונים לעבוד במשותף כדי לרסס שדות חקלאים באופן מדויק, יעיל ובטוח. הטכנולוגיה הייחודית משקללת מידע מגוון אודות השטח, החקלאות וצי ההרחפנים ומתרגמת אותו לכיסוי שטח מלא או חלקי ע"פ הצורך. הריסוס מתבצע על ידי נחיל אוטונומי של רחפנים בעלי ביצועים שונים, אשר מתקשרים זה עם זה, כך שהטיסה הינה ללא התערבות אדם ועם יכולת לתקשר ולהתמודד עם אירועים שונים בזמן הטיסה.
אימפקט כלכלי וסביבתי ענק כתוצאה מהפחתה דרמטית של חומרי הדברה
שוק הריסוס העולמי, המוערך בעשרות מיליארדי דולרים בשנה, מבוסס על פיזור כימיקלים באמצעות עבודה ידנית של נהגים וטייסים. לשיטות הריסוס הקיימות חסרונות רבים, החל מעלות החומרים והאופרציה, חוסר הדיוק בריסוס ועד חשיפה לרעלים ותאונות מטוסי ריסוס. מידע חקלאי אודות מזיקים, מחלות ועשבייה בשדה לא יכול להיות מיושם באמצעות המכניקה ושיטות העבודה הקיימות. Skyx משנים מהיסוד את ההגנה על היבול ועל הסביבה באמצעות הנחיל המרסס, אשר הופך את מלאכת הריסוס למדוייקת, בטיחותית וחסכונית מאוד בחומרי הדברה.
שותפויות אסטרטגיות ופעילות מסחרית בינ"ל עם חברות ענק בתחום הרחפנים והציוד החקלאי
Skyx החלה פעילות מסחרית בזירה הבינלאומית וכבר חתמה על מספר הסכמים אסטרטגיים עם יצרנים גדולים בתחום הרחפנים, ביניהם – חברת SkyDrones הברזילאית וחברת Advanced Tactics האמריקאית. כמו כן, החברה נמצאת במגעים מסחריים מתקדמים עם מגדלים, ספקי שירות ריסוס חקלאי, חברות ענק בתחום החקלאות, יצרני טכנולוגיה וגורמי ממשל ואקדמיה בשוק האמריקאי.
מענקים מטעם הרשות לחדשנות והאיחוד האירופי והשתתפות באקסלרטורים בינלאומיים
החברה מקבלת כבר שנתיים רצופות מימון מו"פ משמעותי במסגרת התכנית "חברות מתחילות" של הרשות לחדשנות (לשעבר: המדען הראשי) וזכתה במענק גדול מהאיחוד האירופי במסגרת Horizon2020 SME Instrument Phase-1 היוקרתיים.
בנוסף, החברה השתתפה בתכניות האצה גלובאליות, בהן זכתה החברה בפרס כספי גבוה.
הצטרפות להשקעה באותם תנאים לצד שתי קרנות גדולות
החברה קיבלה מימון ראשוני למו"פ מקרן רימונים אגרו, אשר תומכת ומשקיעה בפיתוח טכנולוגיות חקלאיות, ולאחרונה השקיעה בחברה גם קרן Titan Ventures. למשקיעים כעת מוצעת האפשרות לקבל בתמורה להשקעה את אותם התנאים אותן קיבלו שתי קרנות ההון-סיכון שהשקיעו בחברה.
סיקור תקשורתי בינלאומי המבטא את החדשנות והפוטנציאל של החברה
החדשנות והפוטנציאל של Skyx זוכה לעניין רב וסיקור שוטף של אמצעי המדיה השונים בעולם ואירועים בתחום החקלאות המדייקת והרחפנים בישראל, ארה"ב, אירופה והמזרח הרחוק.
צוות של מהנדסים מובילים ויזמים עם רקורד מרשים
צוות Skyx מורכב מיזמים שב-20 שנים האחרונות עסקו בהקמת וניהול חברות, פיתוח טכנולוגי עמוק ופיתוח עסקי גלובאלי. לחברה מהנדסי חומרה ותוכנה מעולים ומנוסים בעלי תואר שלישי מאוניברסיטאות ישראליות מובילות. לחברה משקיעים וחברי דריקטוריון בעלי רקע עשיר של יזמות וניהול בתחום ויועצים בעלי ותק ושם עולמי. דוגמה לייחודיות ולמסירות הצוות הינה שבנוסף לדוקטוראט בהנדסה הוסמכו היזמים, תוך כדי קידום החברה, כטייסי רחפנים וכרססים חקלאים.
בשנים האחרונות, אנו ניצבים בפתחה של המהפכה האוטונומית, אשר עומדת לשנות את האופן בו מתנהלים חיי היומיום שלנו, החל מנהיגה ברכב ועד יצור ואספקת מזון ומוצרים.
עולמות הרכב והתעופה מובילים את המהפכה באמצעות פיתוחן של טכנולוגיות נהיגה והטסה חדשניות אשר נועדו לאפשר בעתיד תנועה אוטונומית מלאה. שווקים נוספים, ובהם הריסוס החקלאי, מעוניינים להצטרף למהפכה האוטונומית והאתגרים העומדים בפניהם שונים באופן מהותי, בין היתר בהיבט ההתמודדות עם מכשולים שונים בשדה המונעים את תכנון וביצוע המשימה באופן יעיל ובטוח.
הצורך
בעולם החקלאות, הפגיעה ביבול כתוצאה ממזיקים ומחלות אחראית לאובדן מהותי של כ- 10%-16% מתבואת הגידולים בעולם וכ-12% בארה"ב. כתוצאה מכך, משאבים רבים מופנים לריסוס של שדות חקלאיים. אולם לשיטות הריסוס המסורתיות - ריסוס ידני וריסוס באמצעות מטוסים וטרקטורים ישנם חסרונות משמעותיים בכל הנוגע לעלות, דיוק, זמינות ובטיחות.
קיימים מספר צרכים בתחום הריסוס החקלאי:
1. הפחתת כמויות חומרי ההדברה (מחיר, איכות הסביבה): בשיטה הקיימת היום הריסוס מיושם באופן אחיד על החלקה כולה ללא התחשבות בפיזור המזיקים, המחלות, העשבייה ובתנאי שטח נוספים. המשמעות של היעדר ריסוס סלקטיבי הינה שימוש בכמויות גדולות יותר של חומרי הדברה - עלויות גבוהות ונזק מיותר לאיכות הקרקע והסביבה.
2. הוזלת עלות הריסוס (מחיר): מרכיב ניכר מהוצאות החקלאי קבוע מראש ולא נתון לשליטה, לדוגמה - מחיר המים, החשמל ושכר העבודה. לעומת זאת, ברכישת חומרי ההדברה והריסוס, החקלאי פוגש בשוק שבו יש מספר יצרנים ומוצרים, וניתנת לו האפשרות למיקוח על המחיר. לכן - הרגישות למחיר קריטית והערך בהוזלת העלות אינו רק כלכלי אלא גם תפיסתי.
3. דיוק בריסוס תא שטח (הגנת הצומח): לדיוק שבפיזור החומר / איכות הריסוס משמעות עצומה בכל הנוגע להגנת הצומח. אזור קטן שלא כוסה כהלכה יתפתח כמוקד להתפתחות מגיפה שתוכל לפגוע ביבול של כל השדה. לכן - "נקודות תורפה" בהקשר זה (הרים, עיקולים, אנטנות, עצים, חוטי חשמל וכדומה) קריטיות לחקלאי .
4. שמירה על האדמה החקלאית (דיוק, איכות הסביבה): לשדרוג משמעותי של דיוק הריסוס ישנו גם ערך במונחי איכות הסביבה: מצומצם משמעותית הרחף (התפזרות חומרי ריסוס לאזורים הסמוכים לאזור החקלאי המטופל) ולא מתבצעות טעויות אנוש (או רשלנות) שמזהמות קרקע "נקיה", מקורות מים או שטחים מיושבים.
5. אפשרות לרסס בכל עת ובהתראה קצרה (זמינות): ריסוס בהתאם לשעות הפעילות של המזיקים ויכולת תגובה מידית במהלך איתור של מזיקים או בתנאי מזג אויר מתאימים.
6. צמצום למינימום של החשיפה לחומרי הדברה (בטיחות): בשיטות הקיימות היום המפעילים שוהים בתוך 'ענן' החומר, דבר המזיק לבריאותם.
7. ריסוס באזורי סכנה (בטיחות): רצונם של טייסי הריסוס לדייק בעבודתם מובילה לעיתים לסיכון חיים (התקלות בכבלי חשמל היא תאונה נפוצה, אשר מסתיימת לעיתים אף באובדן חיים). בנוסף, נהיגה בטרקטור מסוכנת בקרבה למתלול באזור הררי.
8. סקרנות והכרה בערך של חדשנות טכנולוגית: הריסוס החקלאי הוא תחום מסורתי שרק בשנים האחרונות מתחיל להטמיע מגוון של פיתוחים טכנולוגיים. הטמעה של מערכות טכנולוגיות מסקרנת ומתקבלת בברכה, במיוחד בקרב "הדור הבא" של אנשי החקלאות שעבורם טכנולוגיה אינה מילת גנאי. באופן כללי ישנה הסכמה רחבה כי רק חדשנות טכנולוגית תוכל לאפשר קיום נאות לעוסקים בחקלאות.
הפתרון
פתרון ריסוס חקלאי מלא ומוכן להפעלה המבוסס על נחיל מודולרי ואוטונומי של רחפנים.
הפתרון כולל את הטכנולוגיה החדשנית של Skyx לתכנון המשימה וההטסה האוטונומית ובנוסף את הרחפנים (שאינם מיוצרים על ידי החברה). הפתרון מאפשר כיסוי מדויק ואחיד של החלקה כולה או ריסוס סלקטיבי של "כתמים" באמצעות תרגום של Crop scouting.
הפתרון של Skyx מאפשר בפעם הראשונה:
איך זה עובד
הטכנולוגיה ממומשת כאפליקציית תוכנה על תחנת הקרקע ממנה מתבצע התכנון, ההטסה והבקרה. בנוסף, ישנו מחשב נלווה המצורף לכל רחפן שמשתתף במשימה. המחשב הנלווה מאפשר חישוביות ותקשורת ללא תלות בגורמים חיצוניים.
פתרון הריסוס מאפשר אלטרנטיבה חדשה לכיסוי מלא, מדויק ואחיד של כל השדה (ולמעשה נותן שירות דומה למה שקיים היום בשוק הריסוס ומוכר ומקובל על החקלאים), ובנוסף, ריסוס סלקטיבי (hotspots) המאפשר פיזור של חומרי ההדברה רק באזורים נבחרים בשדה (בהן ישנו הצורך בריסוס לטובת הדברת מזיקים/מחלות/עשבייה).
תרחיש השימוש זהה גם כאשר יתבצע כיסוי מלא של החלקה וגם כאשר יתבצע ריסוס סלקטיבי (hotspots): בשלב תכנון המשימה, שנעשה במשרד או בשדה, מוזנים לתוכנה כל הפרמטרים החקלאיים וכל הפרמטרים אודות צי הרחפנים שמשתתף במשימה. לאחר צפייה בתכנית הטיסות ואישור סימולציה, המשימה מוכנה להפעלה.
כאשר ספק שירות הריסוס מגיע לנקודת הבית בשדה, מתבצעת פריסה של הרחפנים ומוסדרת עמדה לטובת החלפת כימיקלים ו/או סוללות. בלחיצת כפתור מופעלת המשימה, שמצריכה פיקוח בלבד (ללא הטסה) של המפעיל. מרבית האירועים החריגים והסטיות מתוכנית המשימה יטופלו באופן אוטומטי ובזמן אמת ע"י המערכת, אבל למפעיל ישנה האפשרות לקבל ולבצע שינויים ידניים בביצוע המשימה. בסיום המשימה המידע נשמר וניתן להפיק דו"חות שונים עבור החקלאי, ספק השירות וגם לצורך ניתוח פנימי של החברה.
החדשנות הטכנולוגית
Skyx פיתחה פתרון טכנולוגי המשלב אילוצים גם מעולם הרחפנים וגם מהעולם החקלאי. המפגש בין שני העולמות הוא ייחודי, כאשר במצב הקיים היום חברות רחפנים חסרות ידע לגבי מחלות ומזיקים בגידולי השדה ולגבי שימוש נכון בדיזות ובחומרי ההדברה. מאידך, המוצרים של החברות החקלאיות לא כוללים שיקולים של בקרת טיסה והפעלה אוטונומית של נחיל.
תכנון ושרטוט ידני של משימה עבור מספר רחפנים בעלי ביצועים ורמת דיוק שונה אינו אפשרי. הפעלה לא אופטימלית של רחפני ריסוס תוביל לבעיות קשות כגון: ריסוס כפול של מספר פסים או העדר ריסוס במספר אזורים, התנגשויות במכשולים או ברחפנים סמוכים, יציאה מגבולות השדה ופגיעה בחלקות סמוכות, זמן טיסה ארוך שמשמעותו עלות גבוהה יותר של הסוללות והתחזוקה, רחף וכיסוי לא נכון של חומר הריסוס על העלים כתוצאה מטיסה גבוהה מידי או מהירה מידי.
כיסוי השטח ש Skyx מפתחת הינו ייחודי לטובת הריסוס החקלאי, גם כאשר האלגוריתם מחשב כיסוי מלא של החלקה וגם כאשר האלגוריתם מחשב כיסוי כתמים בחלקה. שיטות הנהוגות לכיסוי שטח בצילום אווירי, בהן מצלמה יחידה "מגהצת" את השטח, לא ישימות לריסוס כיון שבמקרה זה על הכיסוי להבטיח דיוק מושלם ללא יציאה מגבולות החלקה, תוך יציאה וחזרה לאותה נקודה. מיקום נקודת הבית גם הוא משמעותי. בנוסף, גודל החלקה, כמות ומבנה הכתמים והמכשולים השונים אינם מוגבלים. כאשר נדרש כיסוי כתמים – חישוב המסלול האידאלי משקלל גם את החיבור בין הכתמים.
כיסוי מלא
כיסוי חלקי
ניהול הנחיל ייחודי לטובת הריסוס החקלאי. ניהול נחיל של כלים אוטונומיים עבור צורך צבאי (מודיעין או יירוט), צרכי בידור או נשיאת משלוחים - שונה מהותית ואינו ישים לצרכי הריסוס. הייחודיות בניהול הנחיל החקלאי באה לידי ביטוי בכך שהוא משקלל מודולריות של הכלים השותפים בנחיל – לכל כלי רמת ביצועים (גודל מטען, זמן סוללה, רוחב פס) ודיוק שונה, גם כאשר נדרש כיסוי מלא וגם כאשר נדרש כיסוי חלקי. בנוסף, הנחיל הייחודי נדרש לטוס בגובה נמוך ולפיכך לעקוף מכשולים בזמן אמת, מכשולים סטטיים (כגון חוטי חשמל) או מכשולים דינמיים (כגון פרה שמשוטטת בחלקה). אין הכוונה רק לעצירה במקום ומניעת התנגשות, אלא להשלמה של משימת הריסוס תוך כדי חישוב המסלולים לכל הכלים שבנחיל. חלק מהחדשנות שבהקשר למניעת ההתנגשויות כוללת תכנון חכם של מסלולים, כך שלא תתאפשר קרבה בין נתיבים שונים. בנוסף, הנחיל משקלל שיקולים חקלאיים, כגון סוגי הגידולים (גודל העלה, גובה הצימוח) וסוגי חומרי ההדברה (אפקט המפוח). גם כיוון התלמים בחלקה משוקלל.
ניהול משימה בזמן אמת באמצעות מחשב נלווה לבקר הטיסה, מאפשר למספר רחפנים גדולים לעבוד בשטח עבודה קטן יחסית עם בטחון מרבי לציוד ולאנשים. המחשב הנלווה ויכולת התקשורת מאפשרים לרחפנים לעקוב בזמן אמת אחרי המצב האמיתי בשטח ולהגיב באופן מידי לכל אירוע בלתי מתוכנן, ובכך לשמור על בטחון ושלמות נחיל הרחפנים. המחשב הנלווה גם מקל על התאמת הפתרון למגוון רחב של רחפנים ויצרני רחפנים . בנוסף, מחשב הטיסה אינו תלוי בקישור לרשת אינטרנט חיצונית ויכול לפעול בכל זמן ובכל מקום, משמע הוא אינו תלוי בגורם חיצוני.
הריסוס האופטימלי ייחודי לטובת הריסוס החקלאי בכך שהוא מתבצע ע"י רחפנים שונים ולא ע"י מטוס או טרקטור. גודל ומיקום הפרופלורים יחסית לדיזות, איבוד המשקל תו"כ הריסוס, הדחף וההחזר מהקרקע, גודל הטיפה והרחף, רוחב הפס האפקטיבי עם כמות ומרחק שונה בין הדיזות – כל אלו שיקולים חדשים שיבחנו וישוקללו לטובת הריסוס האופטימלי.
המידע הנצבר בענן לאחר כל משימה יאפשר עיבוד של מידע על כלים שונים בגידולים וחומרים שונים, גם כאשר אותה חלקה מרוססת מספר רב של פעמים וגם כאשר חלקות שונות של חקלאים שונים נצברות יחד. יכולת העיבוד של המידע הרב שיתקבל תאפשר לימוד ושיפור של יכולות כיסוי השטח, הנחיל והריסוס שהוזכרו.
skyX במדיה
|
לפני הקמת החברה ייסד ד"ר טורקל והפעיל במשך כתשע שנים את AutoInvest Capital, פרויקט תוכנה ופיתוח של אלגוריתמיקת מסחר ייחודית ומתוחכמת עבור מסחר אוטומטי בנכסים פיננסים. במקביל שימש איציק כעוזר הוראה במחלקת הנדסת מערכות תקשורת באוניברסיטת בן גוריון. בתקופה שקדמה לכך איציק שימש כמנהל צוות תוכנה ואחראי ל-OEM עם Oracle בחברת Attunity המפתחת מוצרי enterprise לגישה למקורות נתונים שונים. בנוסף, במשך ארבע השנים השתתף איציק בייסוד InfoCyclone אשר תכננה והטמיעה מערכת לשיפור ביצועים במסדי נתונים, ושימש כמנהל פיתוח תוכנה בחברה. כעובד הראשון בחברה, איציק היה מעורב בעיצוב המערכת, מהשלבים המוקדמים ביותר ועד למוצר הסופי. איציק בעל תואר ראשון B.Sc. בהנדסת מערכות תקשורת באוניברסיטת בן גוריון. לאחר מכן, המשיך איציק במסלול הישיר לדוקטורט במחלקה והשלים Postdoc במחלקה למדעי החיים בנושא שימוש בכלי כרית מידע למחקר רצפי RNA.
|
|
מהנדס מערכות בקרה בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ותואר שני ושלישי בהנדסת מכונות מאוניברסיטת בן-גוריון (תואר ראשון ושני בהצטיינות). ניסיון של כעשר שנים בפיתוח כלי טייס אוטונומיים – בקרה, אלגוריתמיקה ומימוש בתוכנה. ניסיון תעסוקתי כמהנדס באלביט. זוכה פרס בן אמיתי להישגים אקדמאים בתחום האווירונאוטיקה. בונה ומטיס טיסנים ומסוקים נהוגי רדיו מגיל צעיר.
|
|
בתקופה שקדמה ל-Skyx שימש כ-CTO בחברת Sentidio המפתחת מערכת שנותנת לילדים עם אוטיזם כלים ללמוד ולשפר את הכישורים החברתיים שלהם בצורה משחקית. בנוסף פיתח רון בעצמו במשך שנתיים מוצר תוכנה מסחרי. בעל תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב.
|
|
לאחר השלמת תואר ראשון בחקלאות, דניאל רכש ניסיון רלוונטי בפיתוח עסקי הן כיזם והן כאיש שיווק ומכירות של מוצרים טכנולוגים. דן ממוקם בטורונטו, קנדה ומוביל משם את ההתקשרות עם קבוצת המאמצים המקדימים שבצפון אמריקה.
|
|
ייסדת ומנהלת שותפה בכירה בחברת רימונים הון סיכון, עם התמחות משולבת בעסקים, כספים, טכנולוגיה ורפואה. מיכל מייסדת ומכהנת כיו"ר Pro IV Medical, חברת סטארט-אפ העוסקת בהפחתת טעויות רפואיות. קודם לכן, מיכל הייתה שותפה אסטרטגית ו- EIR בפיטנגו, קרן השקעות מהמובילות בישראל, ומנהלת ניסוי קליני בחטיבת המו"פ החדשנית בטבע. מיכל שימשה כמנהלת פיתוח קלינית בחברת מדינול ומנכ"ל MES - מערכות אלקטרוניות רפואיות. מיכל הייתה דירקטורית בחברת Nutrinia, וחברת מועצת המנהלים של Atria ו- USET. לאחר שקיבלה את תואר ה MD ו BSc מהטכניון, מיכל הייתה רופאה בבית החולים מאיר בכפר סבא.
|
|
מייסד ומנכ"ל משותף בקרן רימונים הון סיכון, עם ניסיון של למעלה מ -20 שנה בתעשיות האגרו-טק תעשיות החלב ובהיי-טק. כיהן כמנכ"ל NGT - חממת הטכנולוגיה המדעית הישראלית-ערבית הראשונה בעולם, מראשיתה. כיהן כ CSO ב SAE אפיקים(Afimilk) - מובילה עולמית בתחום ניטור החלב, והיה מהנדס מחקר ב- IMAG-DLO, מכון המחקר ההולנדי בווגנינגן. בנוסף לסאליקרופ, שרון גם ייסד את Roots Sustainable Agricultural Technologies, - חברה המפתחת טכנולוגיית root-zone temperature ידידותית לסביבה להגברת תוצר היבול. שרון בעל תואר דוקטור במדעי החקלאות והסביבה מאוניברסיטת ווגנינגן (הולנד) ותואר שני בהנדסה חקלאית מהטכניון.
|
|
Raised in Europe and the Middle East, Henry speaks French and Italian fluently. He teams with us on a broad range of strategic, operational, and financing issues to achieve growth and profitability. Henry has served on the Board of Directors of both private and public companies. He currently serves as Board Chairman at Signiant, and Board member at BlueConic and at Verne Global. Past private boards include Qumas (acquired), EZPrints (acquired), Sentillion (acquired), Active Endpoints (acquired), Evidian, Inframetrics (acquired), and Visible Measures. Past publicly traded company boards include Pegasystems, Computervision (acquired), and OneSource Information Services (acquired).
Henry holds an MBA from Harvard Business School, and BS and MS degrees from MIT in Electrical Engineering and Computer Science.
|
|
M.Sc. in Agricultural Engineering from Kishiniev University, Moldova.
Specialization: Agricultural mechanization and technology. More than 55 publications in professional magazines.
|