Salicrop

סאליקרופ פיתחה טכנולוגיה ייחודית המאפשרת למגוון רחב של גידולים לצמוח בתנאי מליחות קשים. הפיתוח מבוסס על טיפול מהפכני בזרעים, אשר מקנה לצמחים עמידות בפני עקת מליחות (Salinity Stress) ומהווה פתרון פורץ דרך לצמצום נזק כלכלי עולמי הנאמד בכ- 12 מיליארד $ בשנה.

123% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: דותן בורנשטיין
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מזון וחקלאות

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

פתרון טכנולוגי ייחודי אשר יסייע להתמודד עם בעיית המחסור העולמי במזון- Food shortage

עקת מליחות הינה אחת הבעיות הגדולות והבלתי פתורות של ענף החקלאות המודרנית. הנזק הכלכלי השנתי של מליחות בקרקע ובמי ההשקייה נאמד בכ- 12 מיליארד דולר, ומשפיע על כ- 20% משטחי החקלאות המושקית (לפי FOA, ארגון החקלאות והמזון העולמי של האו"ם). הטכנולוגיה המהפכנית של סאליקרופ, לראשונה מאפשרת לזנים רבים של גידולים, לגדול גם בתנאי מליחות קשים, ובכך מביאה פתרון פורץ דרך לשוק עצום ללא מתחרים קיימים ונותנת מענה אמיתי לאחת הבעיות הגדולות  ביותר של האנושות- המחסור העולמי במזון.

יישום מהפכני ופורץ דרך

הפיתוח היחודי של סאליקרופ נוקט בגישה חדשה להתמודדות עם בעיית המליחות בקרקעות הגידול ומי ההשקיה מליחים. כיום, התעשיה מנסה להתמודד עם עקות מליחות על ידי שימוש בהנדסה גנטית ליצירת זנים חדשים ועמידים של צמחים מהונדסים, אך זאת ללא הצלחה מסחרית כלל. הפיתוח היחודי של סאליקרופ מקנה עמידות לזנים הקיימים, כולל אלו הרגישים למלח, ע"י טיפול בזרעים לפני הזריעה וללא שימוש בהנדסה גנטית. סאליקרופ הוכיחה את יישימות הפתרון למגוון רחב של ירקות וגידולי שדה בתנאי מליחות אמיתיים.

 

הפיילוט המוצלח של החברה מציג הישג חסר תקדים- גידול של עד 75% בתוצר היבול הסופי

החברה סיימה יישום מוצלח של הטכנולגיה בסדרת ניסוייים בתנאי מעבדה ותנאי חממה מבוקרים במגוון רחב של ירקות וגידולי שדה מובילים. הניסויים בוצעו, בחלקם ע"י חוות הניסיונות של נטפים ובפיקוח האגרונום של נטפים, בהצלחה רבה ומובהקות סטאטיסטית – שיעור גידול אשר נע בין 5% - 75% בכמות היבול הסופי. ניסוי שדה נוסף של החברה, של גידול אורז בתנאי מליחות קיצוניים, הציג גידול בכמות ייבול האורז ב-32% יותר מהזרעים שלא טופלו. ההצלחה חסרת התקדים של ניסויי השדה, הביאה לביקוש אמיתי ולהזמנות של טיפול בזרעים. 

שוק יעד ענק וצומח המוערך במיליארדי דולרים בשנה

סאליקרופ פועלת בשני שווקי ענק של עולם החקלאות: שוק הטיפול בזרעים, אשר מוערך במעל 6 מיליארד דולר בשנה, צומח בקצב מהיר וצמא לחידושים טכנולוגיים; ושוק הביו-סטימולאנטים לצמחים, המוערך בכ- 2 מיליארד דולר בשנה, כאשר תחום הביו-סטימולאנטים ביישומי טיפול זרעים, שהוא פלח השוק היעודי של סאליקרופ, מבוסס ומתפתח במהירות. נכון להיום, אין בסקרי השוק של הביו-סטימולאנטים וטיפולי הזרעים כל אזכור לפתרון המיועד לעקות מלח, מה שהופך את הפיתוח הטכנולוגי של סאליקרופ לחלוצי ופורץ דרך.

 

חברת פורטפוליו של קרן ההשקעות רימונים, זכיה בתחרות סטארט-אפים ושיתופי פעולה בינ"ל עם חברות מובילות בתעשיה 

קרן "רימונים אגרו", מהקרנות המובילות והפעילות בתחום הטכנולוגיות החקלאיות, היא בין המשקיעים הראשונים בחברת סאליקרופ. הקרן מובילה את ההשקעה בחברה ומייסדיה אף השקיעו בה מכספם הפרטי. כמו כן, סאליקרופ הקימה סדרה של שיתופי פעולה עם חברות זרעים וחברות טיפולי זרעים בהודו, ספרד וישראל, אשר כוללים ניסויי שדה משותפים לקראת מסחור. בנוסף, החברה זכתה במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים ישראל-הודו וקיבלה פרס כספי משמעותי.

פיצ'

פיצ'

בהתאם לתחזיות של ארגוני המזון וארגוני הבריאות העולמיים, בשנת 2050 נאלץ להתמודד עם מחסור חמור במשאבים טבעיים בכל העולם, וכיוצא בכך, עם מחסור חריף במזון ובאמצעי תזונה מספקים. למרות הגידול בצריכת המזון, ישנה ירידה דרמטית בכמות השטח הפנוי לחקלאות, כאשר אחד מהגורמים העיקריים לכך הוא העלייה במליחות הקרקע, אשר גורמת לאובדן פוריות האדמות החקלאיות ולהפיכתן לבלתי ניתנות לגידול. נוכח העובדה שמליחות קיצונית באדמה חקלאית ו/או במי השקיה חקלאיים גורמים באופן ישיר ליבולים דלים ו/או לאבדן מוחלט של אדמות חקלאיות לגידול, ממשלות רבות ברחבי העולם הגדירו את  הטיפול בנושא מליחות הקרקע והמים כעדיפות לאומית גבוהה. לשם כך אף הוקמו מכוני מחקר אקדמאים ממשלתיים במדינות כמו סין והודו, החוקרים את הפתרונות האפשריים בתחום.

הצורך

תנאי מליחות קיצוניים בקרקע מהווים את אחת הבעיות הגדולות והבלתי פתורות של החקלאות המודרנית, עם נזק כלכלי שנתי הנאמד בכ- 12 מיליארד דולר ובעל השפעה על כ- 20% משטחי החקלאות המושקית. בנוסף, מחסור עולמי של מים לצורכי חקלאות מביא ליצירת מתח בין חשיבותם של המים, האנרגיה והמזון בעולם (Energy-Water-Food Nexus). בעיות סבוכות אלו, יחד ולחוד, מביאות לכדי צורך אמיתי שיאפשר הכשרת שטחים מליחים ושימוש במים מליחים לצורכי חקלאות באופן בהול.

הפתרון

טיפול אנטי ABS (Anti A-Biotic Stress) אשר מקנה לזרעים עמידות בפני עקות מליחות, ללא שימוש בהנדסה גנטית, ומאפשר להם לצמוח היטב גם בתנאי מליחות קשים של האדמה ושל מי ההשקיה. הטיפול מיושם על מגוון רחב של זני צמחים, בעל עלות תועלת גבוהה וניתן לשימוש בקנה מידה נרחב.

 

הטכנולוגיה

סאליקרופ עושה שימוש מושכל בחומרים כימיים, המשמשים כחומרי גירוי (סטימולאנטים) עבור הגידולים, מפעילים בתוכם מנגנונים טבעיים הגורמים לשינויים פיזיולוגיים ומאפשרים להם להתמודד עם עקות מליחות. סאליקרופ חושפת את הגידולים לחומרים הללו כבר בשלב הזרע (יישום בטיפול זרעים), וכתוצאה מכך הגידולים מתפתחים עם שינויים אלו, אשר מקנים להם מראש כושר עמידות לעקת מלח. החומרים עצמם שמורים כסוד מסחרי, כנהוג בשוק הפורמולאציות וטיפולי הזרעים. החומרים אינם רעילים ומסווגים כבטוחים ע"י איגוד המזון האמריקאי-  Generally Regarded As Safe by FDA. 

 

הניסויים

סאליקרופ ביצעה מספר רב של ניסויי חממה וניסויי שדה, במהלכם עברו זרעים ממגוון גידולים טיפול לעקת מליחות שפיתחה החברה ולאחר מכן נזרעו והושקו במים בעלי רמת מליחות גבוהה (EC). תוצאות הניסוי היו חסרות תקדים, עם הגדלת תוצר היבול ב 5%-75% לעומת הזרעים אשר לא טופלו.

תוצאות ניסוי בגידול אורז – שורש של זרע מטופל משמאל בריא יותר וחיוני יותר משורש של אורז שאינו מטופל

 

ניסוי באדמה מליחה - עציץ A- זרעים שלא טופלו בטכנולוגית סאליקרופ,  עציץ B- זרעים שטופלו בטכנולוגית סאליקרופ

 

 

גרף  מסכם לניסוי באורז בתנאי מליחות קשים – 32% עליה בייבול הגרעינים ו-63% עליה במשקל הביומסה

הזנים שטופלו במסגרת הניסויים:

  • עגבניות שרי
  • תרד
  • פלפלים
  • חיטה
  • אורז
  • תירס
  • מספוא תירס

 

 

סאליקרופ במדיה

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Timeline

אבני הדרך של החברה:

 

 

אבני דרך משמעותיות צפויות:

 

 

הצוות

הצוות

דותן בורנשטיין
מנכ"ל
בעבר, סמנכ"ל בחברת Hutchison Kinrot Technology בישראל, חברת CK Hutchison Holdings. לדותן ניסיון רב בחברות סטארט-אפ מבטיחות בתחומי טכנולוגיה ירוקה, אנרגיה, מים, אג-טק והסביבה. יש לו קשרים ענפים עם חברות מובילות רבות בתעשיות הבאות: כימיה, מזון ומשקאות, אנרגיה ומים. לפני הצטרפותו לחממת Hutchison Kinrot שירת דותן בחיל האוויר הישראלי כנווט. הוא גם היה אחראי על הקמה, פיקוח וניהול של תכניות ההדרכה הבינלאומיות המשותפות של חיל-האוויר עם כוחות בעלות הברית. דותן הוא בעל תואר ראשון בפיסיקה מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני במנהל עסקים מה- HEC בפריס, צרפת.

  • מייסד
שרון דביר
מייסד ויושב ראש
מייסד ומנכ"ל משותף בקרן רימונים הון סיכון, עם ניסיון של למעלה מ -20 שנה בתעשיות האגרו-טק תעשיות החלב ובהיי-טק. כיהן כמנכ"ל NGT - חממת הטכנולוגיה המדעית הישראלית-ערבית הראשונה בעולם, מראשיתה. כיהן כ CSO ב SAE אפיקים(Afimilk) - מובילה עולמית בתחום ניטור החלב, והיה מהנדס מחקר ב- IMAG-DLO, מכון המחקר ההולנדי בווגנינגן. בנוסף לסאליקרופ, שרון גם ייסד את Roots Sustainable Agricultural Technologies, - חברה המפתחת טכנולוגיית root-zone temperature ידידותית לסביבה להגברת תוצר היבול. שרון בעל תואר דוקטור במדעי החקלאות והסביבה מאוניברסיטת ווגנינגן (הולנד) ותואר שני בהנדסה חקלאית מהטכניון.

  • מייסד
  • יו''ר הדירקטוריון
Rca Godbole
מייסדת ומדענית ראשית
עבדה כחוקרת ביולוגיה מולקולרית בסינג ‘נטה בהודו (סקטור זרעים), שם היא הייתה מעורבת גם בנושאים של תאימות לתקנים / אינטראקציה ציבורית להשקת גרגר Bt מהונדס גנטית בהודו. לאחר סינג‘נטה, פיקחה על הבטחת איכות בחברת תרופות מובילה בהודו. כיום Rca חיה במומבאי ומייעצת ללקוחות עסקיים ולחברות עורכי דין בנושאי טכנולוגיות IP הקשורות לתעשיות הכימיה, הפארמה והאגביוטק. Rca בעלת תואר שלישי בביולוגיה של הצמח מאוניברסיטת אלברט לודוויג (פרייבורג, גרמניה) ותואר MSc, BSc בביוכימיה מאוניברסיטת מומבאי. היא ניהלה מחקר פוסט-דוקטורט במכון היידלברגר למדעי הצמח והאוניברסיטה הטכנית של מינכן.

  • מייסד
עומר מאסאווארה
מייסד ודירקטור
מייסד חברת TopSeed, אשר נרכשה על ידי Kaiima, חברת הדור הבא של טכנולוגיית זרעים וגידול. עומר הוא מייסד וחבר מועצת המנהלים של NGT, חממה טכנולוגית ישראלית-ערבית בנצרת; הבעלים של Samco, חברה העוסקת בגידול זרעים; ומייסד פרוטביט, המפתחת חומרי שימור לתעשיית המזון והמשקאות. עומר סיים את לימודיו ב Mikveh Israel Agricultural College - בית הספר החקלאי הוותיק ביותר בישראל.

  • מייסד
  • דירקטור
מיכל דביר
דירקטור
מייסדת ומנהלת שותפה בכירה בחברת רימונים הון סיכון, עם התמחות משולבת בעסקים, כספים, טכנולוגיה ורפואה. מיכל מייסדת ומכהנת כיו"ר Pro IV Medical, חברת סטארט-אפ העוסקת בהפחתת טעויות רפואיות. קודם לכן, מיכל הייתה שותפה אסטרטגית ו- EIR בפיטנגו, קרן השקעות מהמובילות בישראל, ומנהלת ניסוי קליני בחטיבת המו"פ החדשנית בטבע. מיכל שימשה כמנהלת פיתוח קלינית בחברת מדינול ומנכ"ל MES - מערכות אלקטרוניות רפואיות. מיכל הייתה דירקטורית בחברת Nutrinia, וחברת מועצת המנהלים של Atria ו- USET. לאחר שקיבלה את תואר ה MD ו BSc מהטכניון, מיכל הייתה רופאה בבית החולים מאיר בכפר סבא.

  • דירקטור
יגאל גלי
דירקטור
עם יותר מ -20 שנות ניסיון בתעשיות המזון והצריכה, יגאל היה בעבר מנכ"ל חטיבת המזון בתנובה ומנכ"ל מוצרי מעברות, יצרנית תוספי מזון ותזונה. בשטראוס שימש כסמנכ"ל ומנהל חטיבת מרכז ומזרח אירופה (חטיבת ה BV הבינלאומית) והיה המנהל הכללי של קפה עלית. יגאל היה המנהל הכללי ב Excella SA בצרפת. ליגאל תואר שני במנהל עסקים מ INSEAD (פונטנבלו, צרפת) ותואר ראשון בכלכלה ותולדות האמנות מאוניברסיטת תל אביב.

  • דירקטור
אלי ורד
אגרונום ראשי
מנהל מחלקת המחקר החקלאי בחברת נטפים מגל ויועץ לחברות אגטק ואגביוטק. אלי מעורב במגוון רחב של פרויקטים חקלאיים ישראליים ובינלאומיים (אוסטרליה, סין), כולל: שיטות השקיה חדשות לירקות, קני סוכר ואורז; הדשיה ושיטות השקיה בטפטוף מתחת לפני הקרקע לגידול כותנה; מערכת אספקה המספקת השקיית שורשים באמצעות השקיה בטפטוף; ועוד. אלי בעל תואר ראשון (BSc) מהפקולטה לחקלאות ברחובות של האוניברסיטה העברית.

  • עובד מפתח

עדכונים 1

עדכונים 1

  • תאריך עדכון: 21/05/2019
    חברת Salicrop עלתה לגמר תחרות אסיה הבינלאומית בתחום 'אתגרי המזון העתידיים' שתתקיים בסינגפור. Salicrop החברה הישראלית היחידה מבין עשרת החברות המובילות בעולם שעלו לגמר.
סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו