PregnanTech

PregnanTech פיתחה מכשיר רפואי חדשני ופורץ דרך, למניעת לידה מוקדמת. לידה מוקדמת הינה הבעיה הנפוצה, הקטסטרופלית והיקרה ביותר במיילדות המלווה בתמותת ילודים, נכות ארוכת טווח, אשפוזים ממושכים ומהווה נטל כלכלי אדיר על משפחות, מערכות הבריאות ועל החברה.

200% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: ד"ר דוד ששר
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מכשור רפואי

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

טכנולוגיה רפואית פורצת דרך המוגנת על ידי שני פטנטים

המכשיר של חברת PregnanTech הנקרא LIONESS (לביאה) עתיד ליצור מהפכה של ממש בתחום המיילדות והנאונטולוגיה (רפואת פגים ויילודים), בהיותו פתרון חדשני, לא כירורגי ובטיחותי למניעת התפתחות לידות מוקדמות. החברה מחזיקה בשני פטנטים המגינים על החדשנות הטכנולוגית במוצר אותו פיתחה - פרי פיתוח משותף של צוות גניקולוגים ומהנדסים מומחים. 

 

 

משקיעים נוכחיים

PregnanTech פועלת תחת חממת המדיקל היוקרתית Trendlines, המתמחה בסטרטאפים בתחום הטכנולוגיה הרפואית ובתמיכת רשות החדשנות. החברה קיבלה השקעה נוספת מהמרכז הרפואי שיבא, תל השומר.

 

הצלחה קלינית ושיתופי פעולה עם מומחים עולמיים

PregnanTech ערכה מגוון ניסויים פרה-קליניים מוצלחים, ובמהלך 2019 החלה בביצוע ניסוי קליני להערכת בטיחות ה-LIONESS בקרב נשים העומדות לפני כריתת רחם. הממצאים הראשוניים מעידים כבר כעת על הפוטנציאל המשמעותי הגלום במכשיר. בכיר הגניקולוגים באירופה, פרופ' קיפרוס ניקולאידיס מ – King’s College, בית החולים היוקרתי בלונדון, הודיע על התענינותו במוצר ועתיד להוביל ב- 2021 ניסוי קליני ראשון בנשים הרות בסיכון להתפתחות לידה מוקדמת.

 

חיסכון כלכלי אדיר למערכות הבריאות ולמשפחות

הנטל הכלכלי על מערכות הבריאות, בתי החולים ומשפחות הילודים, הנובע כתוצאה מילודה בטרם עת, מוערך בסכומי כסף עצומים ברחבי העולם. כמחצית מכלל עלויות האשפוז בקרב ילודים נועדו לכסות עלויות אשפוז של תינוקות שנולדו בלידה מוקדמת, למרות שאלו מהווים רק כ-10% מכלל הלידות. עלות הטיפול בפגים עומד על כפי עשרה מהטיפול בתינוק שנולד במועד. כל שבוע נוסף הוא משמעותי. דחייה של שבוע במועד הלידה משמעותה הפחתת ההוצאות בלמעלה מ-25%.

 

צוות רב תחומי ומנוסה בתחומי הרפואה, הנדסה ופיתוח עסקי

המיזם של PregnanTech החל כשיתוף פעולה בין מהנדסים מחברת Trendlines labs ורופאים מבית החולים שיבא, תל השומר. יזמי ויועצי החברה הם רופאים בכירים בתחום הגניקולוגיה והמיילדות, אשר מכירים מנסיונם היומי את הסבל הכרוך בלידה מוקדמת והצורך במציאת פתרון יעיל. מנכ"ל ומייסד החברה, ד"ר דוד ששר, הוא רופא נשים ומהנדס ובעל ניסיון עשיר בהובלת שיתופי פעולה בין רופאים, מהנדסים ואנשי עסקים מהאקדמיה והתעשייה הישראלית, בפיתוח פתרונות טכנולוגיים חדשניים בתחומי הרפואה.

 

פיצ'

פיצ'

בכל שנה נולדים ברחבי העולם כ-15 מיליון פגים - תינוקות הנולדים לפני השבוע ה-37 להריון. מדובר ב- 5 עד 12 אחוז מהלידות בעולם המערבי ועד 18 אחוז מהלידות במדינות מתפתחות. בארה"ב כ- 10 אחוז מכלל הלידות הן לידות מוקדמות. הפגים הקטנים יוצאים מרחם אימם כאשר מערכות גופם אינן בשלות, ועוברים מיד ליחידות טיפול נמרץ, שם הם מחוברים למסכות וצינורות אשר נועדו לספק להם חמצן, נוזלים ותרופות וכן למערכות ניטור אשר נועדו לעקוב אחר פעילות המערכות החיוניות בגופם.

 

החיים בפגיה קשים לא רק לפג הקטן, אלא גם להוריו, הנמצאים לצדו מדי יום וחיים בחרדה בלתי פוסקת וחוסר וודאות לגבי עתידו: האם יחיה או ימות, האם יהיה בריא או יסבול מתחלואה משמעותית לשארית חייו? הורים לפגים נאלצים להתמודד עם קשיים נוספים כגון הצורך ברכישת ציוד רפואי מיוחד, אובדן ימי עבודה והוצאות כספית נלוות.

 

במקרים רבים, הפגים השורדים את התחלואה והסיבוכים הרפואיים של החודשים הראשונים, נדרשים לשנים רבות של המשך טיפול ומעקב רפואי. רבים מהפגים סובלים מסיבוכים בדרגות חומרה שונות העלולים להוביל למוגבלות חמורה במהלך חייהם, כולל בעיות במערכת  הנשימה, מערכת העיכול, לקויות נוירולוגיות, הפרעות ראייה, שמיעה, מוגבלות התפתחותית ושיתוק מוחין.

 

 

הצורך

עולם הרפואה התקדם בצעדי ענק בכל הנוגע לטיפול בפגים, אם זה באינקובטורים, תרופות ושיטות טיפול חדשניות. יחד עם זאת, האופציה הטובה ביותר היא עדיין, ללא ספק, מניעה של הלידה המוקדמת, או לפחות דחיית מועד הלידה ככל האפשר. זאת מתוך הבנה שכל שבוע נוסף ברחם הוא קריטי להתפתחות העובר, ושבוע בלבד יכול להיות ההבדל בין תינוק שיגדל להיות בריא לתינוק שיסבול משלל בעיות במהלך חייו.

הטיפולים הקיימים כיום למניעה ועיכוב לידה מוקדמת ספונטנית כוללים ניסיונות טיפול תרופתיים, הורמונאליים ואמצעים כירורגים, אך אלו אינם מספקים מענה יעיל. בשל כך שיעור הלידות המוקדמות ברחבי העולם לא השתנה כבר עשורים רבים. ישנו צורך קריטי בפתרון יעיל ונגיש ומערכות הבריאות מוכנות לשלם עבור פתרון טכנולוגי שימנע או יעכב לידה מוקדמת, ישפר את עתידם של הילודים ויפחית עלויות.

LIONESS פותח מתוך ההבנה שעל מנת למנוע לידה מוקדמת ספונטנית, יש צורך בהפחתת העומס המתפתח על קצהו הפנימי של צוואר הרחם (ה- internal os). הפחתת העומס והלחץ מעכבת את הסיגנל ההורמונאלי, המפל הביוכימי (אינטרלוקינים, פרוסטגלנדינים, אוקסיטוצין ואחרים) והשינוי ברקמת צוואר הרחם (קולגן, פרוטאוגליקנים, אלסטין, מים ואחרים) המובילים לריכוך צוואר הרחם וללידה מוקדמת.

 

הפתרון

הפתרון המהפכני של PregnanTech, הוא טבעת סיליקון המולבשת, בהליך פשוט הנמשך דקות ספורות במרפאה, גבוה על צוואר הרחם במיקום דומה לפתרונות הכירורגים הקיימים אך באופן לא פולשני.

המבנה המיוחד של מכשיר ה- LIONESS מאפשר לו להישאר במקום ולשמור על צוואר הרחם ארוך וסגור למרות קיומם של צירים. טבעת ה- LIONESS, מפחיתה את העומס על הצוואר ובכך מעכבת את המפל הביומכני המוביל להתפתחות לידה מוקדמת.

 

 

 

הטיפולים הקיימים

קיימים מספר אמצעים המיועדים לעיכוב לידה מוקדמת אולם יעילותם מוגבלת. על כן כבר עשרות שנים ששכיחות הלידות המוקדמות ברחבי העולם אינה משתנה.

הטיפולים כוללים הורמונים (פרוגסטרון) ותרופות המיועדות לעיכוב צירים הנקראות טוקוליטיקה, שלהן תופעות לוואי רבות .

גישה נוספת היא השמת תפר סביב צוואר הרחם (cerclage). זהו פתרון המתאים רק במקרים של נשים עם רקע של הפלה מאוחרת או לידה מוקדמת על רקע אי ספיקת צוואר. הוא דורש הליך כירורגי פולשני הכרוך בהרדמה וטומן בחובו סיכונים לשלמות צוואר הרחם במקרה של התפתחות צירים.

העלות למערכות הבריאות בהשמת התפר והעלות עבור חלק מתרופות הטוקוליטיקה החדשות מגיעה לאלפי דולרים עבור כל מטופלת.

פסרי (Pessaries)  הם אמצעים שנועדו במקור לטיפול בצניחת נרתיק ורחם. ב- 2012 פורסם מאמר רפואי שהציע כי יתכן והאראבין פסרי מפחית לידות מוקדמות. אולם מאז, בוצעו מספר רב של מחקרים שהראו כי הוא אינו יעיל. האראבין אינו מאושר לשימוש ומכירה בארצות הברית, יעילותו נמצאת במחלוקת ואין המלצה להשתמש בו למניעת לידה מוקדמת.

 

יתרונות מכשיר ה- LIONESS

ל – LIONESS יתרונות משמעותיים על פני שאר המוצרים הקיימים בשוק מבחינת יעילות, בטיחות ונוחות ההשמה.

יעילות:

  • ממוקם באופן לא כירורגי בנרתיק, גבוה סביב צוואר הרחם, במיקומם של הפתרונות הכירורגיים הקיימים
  • מפחית את הלחץ והעומס על צוואר הרחם ומונע קיצור והרחבה של הצוואר
  • נשאר במקומו על אף התפתחות לחצים וצירים
  • מותאם לתהליך הביומכני המביא להתפתחות לידה מוקדמת

בטיחות:

  • היעדר פגיעה ברקמת הצוואר
  • ניתן להסרה בקלות
  • בעל מנגנון שחרור עצמי במקרה של לידה פעילה

נוחות ההשמה:

  • פשוט ומהיר להשמה (הליך בן כמה דקות ) 
  • ניתן להשמה במרפאה גניקולוגית
  • הסרה מהירה ונוחה בהגעה למועד הלידה

הצוות

הצוות

ד"ר דוד ששר
מנכ"ל ומייסד
ד"ר ששר הוא בוגר לימודי רפואה באוניבריסיטה העברית וסיים את התמחותו ברפואת נשים במרכז הרפואי שיבא שבתל השומר. בנוסף דוד הוא בעל תואר שני בהנדסה רפואית מהטכניון ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. הוא בעל נסיון עשיר בהובלת שיתופי פעולה בין רופאים, מהנדסים ואנשי עסקים מהאקדמיה והתעשייה הישראלית בפיתוח פתרונות טכנולוגיים חדשניים בתחומי הרפואה.

  • מייסד
סטיב רודס
דירקטור
מר רודס הוא היו"ר והמייסד של קבוצת Trendlines. סטיב בוגר תואר ראשון מאוניברסיטת Harvard ותואר שני במנהל עסקים MBA, מאוניברסיטת שיקגו. למר רודס נסיון עשיר בתחום ההשקעות והוא משמש כדירקטור בחברות פורטפוליו רבות של Trendlines. מר רודס בעל ניסיון ניהולי נרחב הכולל הבנה מעמיקה של האתגרים הפיננסיים והמסחריים של חברות הזנק. הוא היה מעורב בהובלת עשרות תהליכי משא ומתן מוצלחים מול שותפים אסטרטגיים מתחום המכשור הרפואי.

גב‘ באפי אלגריה
יועצת השקעות בתחום בריאות האישה
גב‘ אלגריה היא יזמית פיננסית בתחום פתרונות טכנולגיים ברפואת נשים, משקיעה ויועצת בקרנות הון סיכון. הרקע המקצועי שלה כולל תפקידים רבים בבנקאות ארגונית, ניהול סיכונים וניהול פרוייקטים בתחום הבריאות. באפי היא שותפה מנהלת בחברת SteelSky Ventures LLC ומשמשת בדירקטוריון של בית החולים ע"ש וירג‘יניה מייסון ואיגוד בתי החולים במדינת וושינטון בארה"ב. היא השלימה תואר שני מטעם המכון הביולוגי למדע וטכנולוגיה באורגון ותואר ראשון בפסיכולוגיה וביולוגיה מאוניבסיטת פסיפיק.

ניר לילך
מנהל פיתוח
לניר נסיון של למעלה מ-20 שנים בהובלת פרוייקטים רפואיים משלב הרעיון ועד פיתוח מוצר סופי. ניר משמש כשותף בחברת Eliachar Technologies Development המתמחה בפיתוח מוצרים טכנולוגיים לסקטור הרפואי. למר לילך תואר בעיצוב תעשייתי מ - IED Istituto Europeo di Design.

ד"ר הלנה גרינברג-רש"י
מנהלת רגולציה
ד"ר גרינברג-רש"י מחזיקה בתואר דוקטור בתחום רפואה מולקולרית וגנטיקה ותואר שני במנהל עסקים. היא יועצת בכירה בכל הקשור לפיתוח קליני ורגולציה גלובלית עבור חברות מכשור רפואי, טכנולוגיות רפואה דיגיטלית, פארמר וביוטכנולוגיה. הלנה היא בעלת HGR consulting services ונסיונה העשיר מגוייס לטובת גיבוש אסטרטגיית הניסויים הקליניים והרגולציה של PregnanTech.

פרופ‘ אייל שיף
יועץ רפואי
פרופ‘ שיף ניהל את האגף למיילדות, גניקולוגיה ופריון במרכז הרפואי שיבא בתל השומר בשנים 2002 – 2019. הוא פרופסור חבר בחוג למיילדות וגינקולוגיה באוניברסיטת תל אביב, מומחה בהריונות בסיכון גבוה אשר פרסם למעלה מ-100 מאמרים בתחום. פרופ‘ שיף נבחר לרשימת הרופאים הגניקולוגים הטובים בישראל במשך 5 שנים ברציפות על פי מגזין פורבס.

ד"ר סוזן אלפרט
יועצת קלינית ורגולטורית
לד"ר אלפרט נסיון עשיר בתחום הרגולציה הרפואית. היא שימשה כסמנכ"ל רגולציה בתאגיד Medtronic שם הובילה את תהליכי הרגולציה הגלובליים של החברה. סוזן עבדה שנים רבות ב – FDA שם עסקה בין היתר במשך שש שנים, בהערכת מכשור רפואי. ד"ר אלפרט היא רופאת ילדים בהכשרתה.

עדכונים 1

עדכונים 1

  • תאריך עדכון: 27/09/2020
    שמחים לעדכן שהחברה קיבלה אישור בדבר קבלת מענק נוסף מהרשות לחדשנות!
סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו