פיתוח רפואי פורץ דרך אשר מוגן על ידי שלושה פטנטים בשלב רישום מתקדם
לידוס מדיקל הגישה שלוש בקשות לפטנט (patent pending) – הראשון מגן על הקונספט באופן כללי ושניים נוספים מגנים על מנגנוני נעיצת המחטים הייחודיים שפותחו על ידי החברה וההתאמה לקטרים מיניאטוריים. תיק הפטנטים מגוון ורחב ומספק הגנה לכלל הפלטפורמה המפותחת.
השקעות בחברה מצד ענקיות החדשנות, רפואה ומדי-טק בישראל
לידוס מדיקל הוקמה על ידי מור יישום מחקרים – חברת המסחור של קופת חולים כללית. כבר עם הקמתה, גייסה החברה השקעה משמעותית מ-Sanara Ventures – חממת מדיקל מהמובילות בישראל, אשר מהווה זרוע השקעות של Philips Healthcare וחברת טבע, בשילוב עם תכנית החממות של הרשות לחדשנות. בחברה השקיעה גם AMIT – קרן הטכניון, אשר משקיעה בפיתוח ומסחור של טכנולוגיות ביו-רפואיות יוצאות דופן.
התקדמות מהירה משלב רעיון לשלב מוצר ותחילת פעילות מסחרית
החברה הצליחה בפרק זמן של שנתיים לפתח מכשיר כירורגי משלב רעיון למוצר בשל, הוכיחה בטיחות ויעילות בניסויים פרה-קליניים ומייצרת עניין מסחרי רב סביבה. לחברה כבר יש LOI (מכתב כוונות) ממפיץ אמריקני המתמחה בתחום המיקרו כירורגיה, בעל רשת ענפה של סוכנים בכל רחבי ארה"ב, עם הבנות לגבי נפח מכירות ל-3 השנים הראשונות ומחיר מוצר למשתמש הסופי.
תגובות נלהבות של הקהילה הרפואית בזירה הבינלאומית
בשבועות האחרונים השתתפה לידוס בכנס השנתי של ארגון הניתוחים המשחזרים האמריקאי ASRM American (society of reconstructive surgery) – במיאמי ארה"ב, שם נוסה המכשיר בתנאים מדמים ניתוח ע"י מספר רופאים מובילי דעה וקיבל תגובות נהדרות והתלהבות רבה מרמת הדיוק של ההשקות.
במקביל, בימים אלו לידוס מנהלת מגעים מתקדמים לשיתוף פעולה אסטרטגי עם NIHR - גוף המחקר של ארגון הבריאות הלאומי באנגליה, אשר משקיע משאבים גדולים במטרה להכניס למדינה טכנולוגיות המייעלות הליכים רפואיים ורוצה לממן לחברה ניסוי קליני בבית החולים בלידס, שיאפשר זירוז תהליכי רגולציה באירופה.
הטכנולוגיה כפלטפורמה – יישום במגוון גדול של מכשירים אפשריים
החברה מפתחת טכנולוגיה שתהווה בסיס למגוון מכשירים המתאימים לאפליקציות רפואיות שונות, ויש לה שימושים בניתוחים מסוגים שונים. מנגנון הנעיצה הסימטרית שפיתחה החברה מיושם בשלב הראשון עבור ניתוחים בגישה פתוחה (ניתוחים משחזרים, השתלות איברים, מעקפים פריפריאליים ועוד) ובהמשך ניתן יהיה ליישם אותו גם בניתוחים רובוטיים ולפרוסקופים (חדירה לבטנו של המנותח דרך מספר חתכים קטנים בדופן הבטן, וביצוע הניתוח בפיקוח מצלמה).
בכל שנה מתבצעים ברחבי העולם כ- 250 מיליון ניתוחים. עולם הרפואה מתקדם בצעדי ענק, ומאמץ יותר ויותר פתרונות חדשניים לאוטומציה, במטרה למנוע סיבוכים ולסייע למנתחים להעלות את אחוזי ההצלחה של ניתוחים.
עם זאת, תחום חיבור והשקה של כלי דם וכלי לימפה, על אף היותו החלק המורכב ביותר של הניתוח, נותר מאחור, והמיקרו-כירורג עדיין נדרש לבצע באופן ידני פעולות מורכבות, אשר אורכות זמן רב ודורשות מיומנות טכנית גבוהה, הנרכשת במאות שעות הכשרה לרופאים ובעלות גבוהה לבתי החולים. בנוסף, כאשר הפרוצדורה מבוצעת באופן ידני היא לעיתים מסתיימת עם תוצאות קליניות לקויות.
הצורך
השקה anastomosis - החיבור של אברים צינוריים חלולים כגון כלי דם, צינור זרע, צינוריות לימפה - היא תהליך עדין ומורכב שדורש זמן רב לביצוע ועקומת למידה ארוכה של המנתח. במקרים מסוימים, הניתוחים כוללים השקת כלי דם קטנים (דוגמת חיבור בהשתלת איברים, בהם מדובר על שעות רבות של עבודה מאומצת בחדר ניתוח).
כאשר מחברים כלי דם קטנים בקוטר של 0.5-4.0 מ"מ יש צורך לבצע את ההליך בעזרת מיקרוסקופ והפעולה דורשת לימוד ארוך ואימון רב בביצוע הפרוצדורה. הליך חיבור כלי דם מצריך השקה סימטרית מושלמת כדי להבטיח זרימת דם תקינה.
כיום ההליך מבוצע באופן ידני ונחשב קשה מאוד לביצוע. כתוצאה מכך, התוצאות הקליניות אינן אופטימאליות . מציאות זו מביאה לעתים קרובות לתוצאות קליניות לקויות.
הפתרון
לידוס מדיקל פיתחה את ה – VeSeal , מכשיר כירורגי שבעזרתו ניתן לבצע חיבורים (השקות) של כלי דם וכלי לימפה בקטרים זעירים בפרוצדורות סבוכות כגון שחזור שד, השתלות איברים וניתוחי מעקפים, באופן אוטומטי, מדויק, ומהיר. המכשיר נותן פתרון לצורך בהשקה בקטרים שונים, בין 0.5 מ"מ ל – 4.0 מ"מ, ומחליף את ההשקות המתבצעות כיום באופן ידני, בעזרת חוט ומחט תחת מיקרוסקופ אשר דורשות רמת מיומנות גבוהה ביותר.
יתרונות הטכנולוגיה:
הרעיון הוא פיתוח כלי עזר שיאפשר ביצוע השקות בטוחות לכלי דם ולימפה זעירים ללא תלות במיומנות הרופא ולמורכבות האנטומית - סטנדרטיזציה
ההמצאה מתבססת של שיטת ההשקה הידנית הנוכחית - בעזרת חוט ומחט, שהיא בטוחה ומוכחת – אך מבטלת את הקושי הטכני בביצועה. הפרמטר החשוב ביותר לקבלת השקה בטוחה הוא הסימטריה בין החוטים. זהו גם החלק המסובך ביותר לביצוע, שכן מדובר במיקום מחטים מיניאטוריות של 150 מיקרון תחת מיקרוסקופ, סביב היקף כלי דם בקוטר 2 מ"מ. הסיכון השכיח ביותר הוא תפיסה בטעות של שתי דפנות כלי הדם עם המחט ובכך סגירת הצינור back wall stitching.
הטכנולוגיה שפיתחה לידיס מדיקל עונה על הדרישות האלה – כלי עזר כירורגי חד פעמי, אשר מגיע טעון עם מספר חוטים ומחטים, שומר על כלי הדם פתוח בכל זמן נעיצת המחטים (בכך מונע את הסיכון הנפוץ של back wall stitching) וממקם סימטרית וסימולטנית את המחטים והחוטים בהיקף שתי קצוות כלי הדם המושקים. תוצאת ההשקה בשימוש המכשיר זהה לתוצאה של ביצוע מושלם של השיטה הידנית.
הטכנולוגיה
החדשנות הטכנולוגית היא מנגנון נעיצת המחטים המבוסס על שילוב של כיפוף ייחודי בקצה המחט ועקרון נעיצה המבוסס על מנוף בשונה ממנגנונים אחרים שמבוססים על הנעה. החדשנות הפונקציונאלית היא שיטת השקה אשר מתבססת על שיטת התפירה הידועה והבטוחה אך מבטלת את הקשיים הטכניים שמתלווים אליה ומאפשרת קיצור ושיפור התהליך וכן ביצוע השקות על ידי רופאים ללא התמחות ספציפית במיקרו-כירורגיה.
שלבי הפעולה:
מיקום המכשיר בין 2 קצוות הדם המושקים
נעיצה סימטרית וסימולטנית של 8 מחטים סביב היקף כלי הדם
שליפת המחטים וקירוב כלי הדם
קשירה בשיטת המקובלת – סיום השקה
|
מנהל מחלקת פלסטיקה וכוויות בית חולים בלינסון ומיקרוכירורג.
לימודים:
בוגר בהצטיינות של בי"ס לרפואה של הטכניון (1988)
מקום התמחות:
בי"ח האוניברסיטאי הדסה, ירושלים
השתלמויות:
בי"ח סלואן קטרינג, ניו יורק (1996-7)
מינוי אקדמי:
מרצה בכיר - אוניברסיטת ת"א
מרצה - אוניברסיטה העברית
פרופסור מבקר - יאנגז‘ו, סין
חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים:
האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית
האיגוד האמריקאי לכירורגיה פלסטית (ASPS )
האיגוד האירופאי לכירורגיה פלסטית (EURAPS )
האגודה הבינלאומית לכירורגיה אסתטית (ISAPS )
החברה הישראלית למיקרו – כירורגיה (יו"ר 2009-2002)
החברה הישראלית לכירורגיה ואונקולוגית ראש צוואר
שטחי התעניינות מיוחדים:
שחזורי שד
מיקרו כירורגיה ושחזורי ראש צוואר
גידולי עור ממאירים
כירורגיה אסתטית
טכנולוגיות מתקדמות
ניסיון קליני קודם:
מנהל השירות למיקרו כירורגיה, שחזורי ראש צוואר וצוות שסע החיך במחלקה לכירורגיה פלסטית, הדסה, ירושלים.
עיסוק במחקר:
גידולי עור, ריפוי פצעים, אלגוריתמים מתמטיים לתהליכי מחלה, טכנולוגיות מתקדמות לרפואה אסתטית.
|
|
מהנדס מנוסה, בעל ניסיון רב בתעשיית המכשור הרפואי, החל משלב הרעיון ועד להשלמת המוצר. למר כמאל ניסיון רב בפיתוח מוצרים מדיציפלינות שונות ובעל מעל 100 פטנטים מאושרים. הוא פעיל מאוד גם מחוץ לישראל, באירופה וארה"ב. הניסיון והקשרים באים לידי ביטוי בהליך הפיתוח הן מבחינת ידע הנדסי עבר התכנון, קשרים בינלאומים עבור הייצור והבדיקות אשר ידרשו.
|
|
מתמחה במחלקת פלסטיקה וכוויות בבית חולים בלינסון.
יזם ושותף פעיל בתכנון וביצוע ניסויים פרה-קליניים.
|
|
מהנדס מכונות עם ניסיון של 8 שנים בתחום המכשור הרפואי, מתמחה בתכנון מנגנונים ותהליכי ייצור מתכת.
|