פיתוח רפואי פורץ דרך המאפשר אבחון מוקדם של סרטן
Duali-Q, המוצר הראשון אשר פותח ע"י IMedis היא מערכת תוכנה רפואית מצילת חיים המנתחת מידע באמצעות שימוש בטכנולוגיית Deep Learning, אשר מנתחת במהירות וביעילות צילומי הדמיה (דימות רפואי), בשילוב ייחודי של עיבוד תמונה ועיבוד טקסט ומסייעת באיתור של סרטן, מחלות לב ומחלות כלי דם בשלבים מוקדמים שלא זוהו על ידי הצוות הרפואי. מערכת Duali-Q נותנת מענה לאתגר הגדול ביותר של המערכת הרפואית - זיהוי מוקדם של מחלות מסכנות חיים, שהינו קריטי לסיכויי ההחלמה של החולים.
טכנולוגיה מוכחת קלינית ומוגנת בפטנט
הטכנולוגיה שפיתחה IMedis עושה שימוש יחודי בכלים המתקדמים ביותר שקיימים היום בתחום הבינה המלאכותית ולמידת מכונה. מערכת התוכנה החדשנית משלבת יכולות ניתוח תמונה עם יכולות ניתוח טקסט ומתריעה על סממנים מוקדמים למחלות, אשר מופיעים בצילום, אך אינם מופיעים בדו"ח הרפואי. החברה השלימה ניסוי קליני גדול בארה"ב, בו נמצא כי המערכת שיפרה ב- 13% את יכולות האבחון של רופאים רדיולוגיים בבדיקות CT ובימים אלו, היא משיקה מספר פיילוטים מסחריים בבתי-חולים מובילים בארה"ב, אנגליה וישראל.
ל-IMedis קיימים מספר פטנטים בהליך רישום בארה"ב, אירופה, הודו, סין וישראל.
בנוסף, Duali-Q אושר לשיווק באירופה וקיבל CE Mark ובהליך קבלת אישור ראשון לשיווק גם בארה"ב מה-FDA אשר צפוי להתקבל עד סוף 2021.
השקעה של קרן המדיקל המובילה Sanara Ventures, משקיעים פרטיים בולטים והרשות לחדשנות
כבר עם הקמתה, גייסה IMedis השקעה משמעותית מ-Sanara Ventures – קרן הון סיכון מדיקל מהמובילות בישראל, אשר מהווה זרוע השקעות של Philips Healthcare וחברת טבע בשילוב עם תוכנית החממות של הרשות לחדשנות. השותפות עם Sanara אפשרה ל-IMedis חשיפה בשלבים מוקדמים למובילי דעה בתחום ה-Digital Health בארץ ובעולם, גישה לשיתופי פעולה משמעותיים וכן אקו-סיסטם לקידום מהיר מרעיון למוצר. IMedis גייסה הון נוסף מקבוצה של משקיעים פרטיים בולטים כחלק מאחד הקמפיינים הגדולים ביותר בפלטפורמה של ExitValley. במהלך 2019-2020, IMedis זכתה בשלושה מענקים שונים מרשות החדשנות אשר מממנים פעילות פיתוח משותפת עם בי"ח איכילוב בתל-אביב. במהלך 2020, IMedis גם זכתה באות “Seal of Excelence” היוקרתי של תוכנית Horizon 2020.
שיתופי פעולה אסטרטגיים עם בתי חולים מובילים בישראל, אנגליה ובארה"ב
IMedis מקיימת שיתופי פעולה חשובים עם מרכזים רפואיים מובילים לשם גיבוש המוצר המתאים לשוק. כבר עם הקמתה של החברה, הותקנה גרסה ראשונה של המערכת בהצלחה בבית החולים האוניברסיטאי UC San-Diego שבקליפורניה, שם התקיים ניסוי קליני ראשון מוצלח מאוד ולאחרונה גם חתמה על הסכם לפיילוט מסחרי עם בי"ח Montefiore בניו-יורק. מאז 2019 נכנסה החברה לשיתוף פעולה אסטרטגי עם המרכז הרפואי איכילוב בתל-אביב לפיתוח משותף של מספר אפליקציות קליניות מצילות חיים. החל משנת 2020, IMedis החלה להרחיב את הפעילות שלה באנגליה ע"י שיתוף פעולה עם זרוע החדשנות של משרד הבריאות האנגלי NHS- Academic Health Science Network (AHSN) וכיום החברה במגעים מתקדמים עם כמה מבתי החולים החשובים באנגליה כולל Leeds Teaching Hospital.
השתתפות בתוכניות יוקרתיות של AWS, Google ו-Nvidia
IMedis זכתה להשתתף בתוכניות סטארטאפים מובילות ויוקרתיות של שלוש ענקיות תוכנה וחומרה: חברות AWS (אמזון) ו- Google - לשימוש בשירותי הענן שלהן, וחברת NVIDIA - המובילה העולמית בפיתוח וייצור שבבי עיבוד גראפיים, בהם עושים שימוש בטכנולוגיות למידה עמוקה ובינה מלאכותית. שיתופי פעולה אלו כללו מענק כספי משמעותי המאפשר שימוש במשאבי מחשוב.
איימדיס בדה מרקר:
איימדיס בכאן 11
בשנים האחרונות חלה מהפכה של ממש בעולם הרפואה, עם כניסתן של טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI) אשר מאפשרות שילוב וניתוח נתונים ממקורות שונים, במטרה לעשות אופטימיזציה של הרפואה המאבחנת והמונעת.
עולם הרפואה מתקדם בצעדי ענק בפיתוח טיפולים חדשניים ויעילים למחלות מסכנות חיים, אך במקרים רבים הגורם המשפיע ביותר על סיכויי ההחלמה אינו בהכרח איכות הטיפול, אלא שלב אבחון המחלה. כיוון שכמות המידע הרפואי הנצבר בכל בדיקה הולכת וגדלה מיום ליום, האתגר הגדול אשר ניצב כעת בפני המערכת הוא בהשלמת יכולת האבחון של הרופאים באמצעות טכנולוגיה מתקדמת.
המערכת המהפכנית של IMedis משתמשת באלגוריתמים מתקדמים של בינה מלאכותית על מנת לנתח באופן מדוייק ומהיר צילומי הדמיה בשילוב עם הטקסט של הדו"ח הרפואי, ולוודא שמידע חשוב המופיע בצילומים לא חומק מעיני הרדיולוגים.
הצורך
למרות התפתחויות פורצות דרך בטיפול במחלת הסרטן ובמחלות לב וכלי דם בשנים האחרונות, הגורם המשמעותי ביותר המשפיע על הצלחת הטיפול הוא עדיין, כאמור, הזיהוי המוקדם. במחלות אלו קיים פער עצום ביעילות הטיפול בין אבחון מוקדם למאוחר אשר מטפס עד לכדי 40% בשיעורי ההישרדות עבור סרטן. אתגר זה בא לידי ביטוי במחקר שבוצע ע"י ה-NIH שבו התגלה שעד כ-85% מהחולים בסרטן ריאה מאובחנים כיום רק בשלב מאוחר.
אמצעי הדימות הרפואיים המתקדמים, ובראשם סריקות ה-CT, הפכו בשנים האחרונות לכלי האבחון העיקרי במערכת הרפואית. בבדיקות אלו קיים פוטנציאל אדיר לזיהוי ממצאים הקשורים באבחון מוקדם של מחלות, אולם מחקרים מראים כי בלמעלה מ-6% מהבדיקות קיים ממצא חשוב ובר-פעולה, שאינו מדווח ע"י הרדיולוגים. לשם המחשה, רק בארה"ב מדובר בכ-10,000 בדיקות "מפוספסות" בכל יום.
מאחר ומצבים רפואיים אלו הם לרוב ללא תסמינים ברורים בשלבים מוקדמים, מרבית מקרי האבחון הם אגביים, בעת ביצוע בדיקות דימות עבור סיבות רפואיות אחרות. למשל - ביצוע סריקת CT של החזה לאחר תאונת דרכים, אשר מובילה באופן מקרי לזיהוי נגע בכבד הדורש בירור מעמיק נוסף וחשוב.
הפתרון
מתוך היכרות עמוקה של צוות המייסדים ב-IMedis עם תהליכי העבודה הקיימים במחלקות הדימות, זוהה הצורך בהעצמת היכולת של הרדיולוגים לאתר את אותם ממצאים חשובים, אשר לרוב אינם במוקד הבדיקה, ולכן הסבירות שלא יאובחנו גבוהה. בה בעת, על-מנת להטמיע מערכת שכזו בסביבה הקלינית, חשוב לוודא שהיא מתממשקת בקלות, אינה מייצרת עומס ומשפרת משמעותית את התפוקה של מחלקת הדימות.
לשם מטרה זו, IMedis פיתחה את Duali-Q - מערכת תוכנה מבוססת AI אשר מנתחת באופן אוטומטי, ובמקביל לעבודת הרדיולוג, את כל בדיקות ה-CT בבית החולים לזיהוי ממצאים חשודים המחייבים פעולה רפואית. בנוסף, המערכת מנתחת בזמן אמת את האבחון הנכתב ע"י הרדיולוגים. כאשר המערכת מזהה חוסר אבחון של ממצאים חשובים המופיעים בצילום, היא מתריעה בזמן אמת ישירות לרדיולוגים, מאפשרת להם להעריך אותם מחדש במהירות וביעילות ולהשלים את האבחון המדויק בדו"ח הרפואי.
הייחודיות הגדולה של IMedis היא בהבנה כי מקומה של הטכנולוגיה הוא לא בהחלפת הרופא אלא בהעצמת יכולותיו, שכן במרבית המקרים, הרופאים מבצעים אבחון מדויק ומהיר. לשם כך, IMedis מציעה מסלול אבחון מקביל למסלול הקיים כיום. במסלול זה, המערכת מחליטה להתערב ביצירת התראה בזמן אמת אך ורק במידה ומזוהה אבחון שגוי, ובכך להציע לרדיולוגים מערכת המעצימה את יכולותיהם ומגבירה את איכות התפוקה שלהם, בדיוק עבור אותם מטופלים שאצלם קיימת חשיבות בשיפור האבחון.
הטכנולוגיה
למידה-עמוקה (Deep Learning) הינה תת-תחום של בינה מלאכותית שהתפתח בשנים האחרונות ועשה פריצת דרך משמעותית במגוון תחומים טכנולוגיים, ובעיקר בעיבוד וניתוח אוטומטי של תמונות וטקסט. אלגוריתמי למידה-עמוקה הינם הבסיס הטכנולוגי של IMedis. החברה פיתחה פלטפורמה ייחודית המבוססת על אלגוריתמי למידה-עמוקה לעיבוד תמונות של סריקות CT וטקסט של דו"חות רדיולוגיים.
בעזרת סדרה של אלגוריתמי למידה-עמוקה מסוגConvolutional Neural Networks (CNN) המערכת מסוגלת, באופן אוטומטי, לזהות, לסמן, לסווג ולמדוד נגעים חשודים בסריקות CT, גם כשאלה קטנים משמעותית מ-1 ס"מ ומהווים אתגר מקצועי אפילו לרופאים מיומנים.
כמו כן, IMedis פיתחה אלגוריתמי למידה-עמוקה ייעודיים מסוג Recurrent Neural Networks (RNN) לצורך ניתוח טקסט, בעזרתם המערכת מסוגלת לזהות אם ישנם אזכורים לממצא קליני כלשהו בדו"ח הרדיולוגי ולסווגם כאזכורים חיוביים (לדוגמא: "קיים נגע חשוד בכבד בקוטר 8 מ"מ") או לאזכורים שליליים (לדוגמא: "לא נמצאו בכבד נגעים חשודים").
לחברה קיימים מספר פטנטים המגנים על ליבת החדשנות של Duali-Q בדגש על השילוב הייחודי הנ"ל.
|
איצי הוא מייסד-שותף ו- CTO של IMedis. לאיצי ניסיון רב בעיבוד תמונה רפואית וראייה ממוחשבת והוא מומחה בתחום ה- AI ולמידה-עמוקה (Deep Learning). איצי עבד במספר חברות שעסקו בעיבוד תמונות רפואיות כראש צוות אלגוריתמים ופיתח אלגוריתמים חדשניים רבים משלב הגיית הקונספט ועד למוצר מסחרי. לאיצי ניסיון רב בניהול ניסויים קליניים ותיקוף מול מכונים רפואיים מובילים בארה"ב לצורך קבלת הוכחות קליניות ואישורים רגולטוריים (כגון FDA). לאיצי תואר ראשון בהנדסה ביו-רפואית ותואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות בעיבוד תמונות רפואית מאוניברסיטת תל-אביב.
|
|
ד"ר בלקום הינו רדיולוג המתמחה בהדמיית חירום, הדמיית לב והדמיית גוף בבית חולים אסותא וכן ב- Baptist Health South Florida. ד"ר בלקום קיבל את התואר הראשון מאוניברסיטת קיימברידג‘ והוא בוגר בית הספר לרפואה של University College London. הוא סיים התמחות ברדיולוגיה אבחנתית בשנת 2008, ואחריה הייתה תת-התמחות בהדמיית לב וכלי דם בשנת 2009, שניהם בבית החולים באוניברסיטת פנסילבניה. ד"ר בלקום פרסם מאמרים רבים הנוגעים לניתוח אוטומטי של אנגיוגרפיה של העורקים הכליליים ב- CT, אפיון mediastinal paragangliomas, embolic potential of gonadal vein thromboses, cavitation of lung metastases ועוד.
|
|
מר אסף ברנע הוא יזם מנוסה, בעל ניסיון רב-תחומי בבניית פלטפורמות חדשנות בתחום הבריאות. מר ברנע מוביל את Sanara Ventures, קרן חדשנות בתחום הבריאות המגובה על ידי פיליפס וטבע. בנוסף, מר ברנע משמש כיו"ר המועצה המייעצת למדעי החיים במכון הייצוא הישראלי, מטעם ממשלת ישראל. מר ברנע הוא עורך דין מוסמך, ובעל תארים במשפטים ועסקים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, וכן תואר ראשון במדעי המדינה ופסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב.
|
|
ד"ר ערן טולדו, CTO בחברת Sanara Ventures הוא מנהל מנוסה, עם רקע רחב הן במחקרים אקדמיים והן בפרויקטים של פיתוח בתעשיית המכשור הרפואי. לפני שהצטרף ל-Sanara Ventures, ערן היה סמנכ"ל המחקר והפיתוח בחברת Aspect Imaging. ד"ר טולדו הוא בוגר תוכנית "תלפיות", בעל תואר ראשון בפיזיקה ומתמטיקה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ודוקטורט בפיזיקה רפואית מאוניברסיטת תל אביב. הוא בעל ניסיון ניהולי של למעלה מעשר שנים בענף המכשור הרפואי וניסיון מחקרי אקדמי נרחב.
|
|
ד"ר טננבאום משמש כסמנכ"ל החוף המזרחי ומנהל CT, MRI וטכנולוגיות מתקדמות בחברת RadNet (NASDAQ: RDNT). שימש בעברו כפרופסור מן המניין ומנהל CT, MRI וטכנולוגיות מתקדמות בבית הספר לרפואה Ichan שבבית חולים Mount Sinai בניו-יורק.
|
|
פרופ‘ ברלנד הינו פרופ‘ אמריטוס בדימות בטן באוניברסיטת אלאבמה. הוא ממלא תפקידים בכירים ב- American College of Radiology (ACR), הגוף האחראי על קביעת ההנחיות המחייבות לרדיולוגים בארה"ב. פרופ‘ ברלנד מוכר מאוד כאחראי על כתיבת ההנחיות הנרחבות עבור ניהול ממצאים אקראיים בסריקות CT. הוא נשיא לשעבר של ה-Society of Computed Body Tomography and Magnetic Resonance.
|
|
גב קרני היא מנכ"לית Diagnostic Healthcare בע"מ בבריטניה, היא מביאה מעל 20 שנות ניסיון ניהולי בכיר בענף הדימות הרפואית וניסיון רב בפיתוח ושילוב מערכות אלקטרוניות מתקדמות ברדיולוגיה.
|
|
פרופ בלשר הוא מנהל אגף הדימות בבית החולים איכילוב, תל אביב. הוא מתמחה בהדמיית בטן, בנוסף משמש כפרופסור לדימות רפואית בפקולטה לרפואה סאקלר, אוניברסיטת תל אביב.
|