על אף צורך ברור מצד שוק מגדלי הבקר העולמי, החברה הינה הראשונה בתחום עם טכנולוגיה מוכנה ומוצר פעיל, ועל כן למעשה פועלת ללא מתחרים משמעותיים, בדרכה למצב את עצמה כסטנדרט עולמי. השוק הרלוונטי למערכת כולל בין היתר את מדינות אפריקה, ובהן כ-75 מיליון פרות, מרכז ודרום אמריקה עם 500 מיליון פרות ואוסטרליה וניו-זילנד עם 25 מיליון - נתונים המייצגים שוק אסטרונומי בהיקפו, שגורמים מובילים בו כבר הביעו עניין בטכנולוגיית החברה.
ייחודה הגדול של Herd-itt נעוץ בשילוב של אלגוריתם בינה מלאכותית מתקדם, המבוסס על עיבוד ואנליזת מידע משלל חיישנים במערכת ה Internet of the thigs (IoT) בדמות קולר המולבש על צוואר בעל החיים וכך מסוגל "לחוש" את מצבה הפיזיולוגי כולל מצבי מחלה, סכנה או גניבה, ולנטר שלל מדדים נוספים כמו התנהלות הפרה, זמני רעייה, מנוחה וכו' וכן מעקב בשלבי ייחום, עיבור והמלטה, תוך חיסכון אדיר בעלויות גבוהות והגדלת התפוקה בעשרות אחוזים, לצד קיצוץ דרמטי בהוצאות תפעול העדר הנובע משימוש ברחפן אינטגרלי במערכת, שמחליף את צי הרכב, סוסים וכו' הנחוצים עד היום למעקב אחר העדר.
בעידן בו רבים מוטרדים מהאפשרות של מחלות זואונוטיות (שמקורן בבעלי חיים), דוגמת שפעת העופות, מחלת "הפרה המשוגעת", או מגפת הקורונה ששינתה את העולם ללא הכר, הפתרון הטכנולוגי שמציעה החברה מאפשר לראשונה ניטור קפדני מרחוק של מדדי בריאות בעלי החיים, בכל היבט אפשרי, וצמצום הסיכון להפצת מחלות, בין היתר. כמו כן המערכת תורמת רבות למזעור נזקי הטבע הכרוכים בגידול פרות לבשר, הקטנת שטחי המרעה שהיא מאפשרת מקטינה משמעותית את הזיהום האקולוגי האינהרנטי בגידול בקר, לצד שימוש בפלטפורמה לסיוע במאמצי שימור חיות בר הנמצאות בסכנת הכחדה, בשמורות טבע ואזורי בר.
טכנולוגיית Herd-itt מסייעת במאמצי שימור חיות בר הנמצאות בסכנת הכחדה
Herd-itt מקיימת שיתופי פעולה טכנולוגיים עם ענקיות שוק ובהן סיסקו, Microchip USA, Vodafone ןחברת התקשורת Actility, וכן חברות הלווין Inmarsat, Iridium ו-Kines בצרפת. במסגרת שת"פ ייחודי עם חברת solergy מפתחת החברה את מערכת האנרגיה הסולארית, המאפשרת את פעילות הפלטפורמה גם באזורים חסרי גריד חשמלי. בפן השיווקי מקיימת החברה שת"פים עם חברות מקומיות מובילות ובולטות בשווקי היעד של החברה, דוגמת Vodocom בדרום אפריקה, וחברת Beeline (המקבילה הרוסית ל-"בזק") בקזחסטן.
Herd-itt משתפת פעולה עם מפעל אירופאי מתקדם וחדשני, לייצור המערכות המתקדמות והייחודיות שלה, תחת תקני ייצור המחמירים ביותר. מפעל הייצור הממוקם בבלגיה יכול לנפק כמיליון מערכות בשנה, בסטנדרטים אירופאים הנחשבים בעולם כולו כמחמירים ומהווים אות לאיכות ואמינות, תחת רגולציית תקן ISO-9000.
Herd-itt נמצאת בעיצומם של לא פחות מ-5 פיילוטים ליישום המערכת ב-5 מדינות – דרום אפריקה, קזחסטן, ניו-זילנד, ישראל ואיטליה, עם צפי להתקנות ראשוניות של אלפי מערכות עד אמצע 2021 וכ-עשרות אלפי מערות נוספים עד סוף 2021. החברה פועלת לעמוד בהזמנות של כמה מליוני מערכות ל-4-5 השנים הקרובות, עם מכתבי כוונה (LOI) עם חברות בדרום אפריקה, ניו-זילנד, קזחסטן וברזיל. החברה משתפת פעולה עם 7 אוניברסיטאות מובילות מהאיחוד האירופי, במחקר לאיתור הפרמטרים הבסיסיים בניהול עדרי בקר, המונעים מחלות וזיהום סביבתי, לטובת ייצור מוגן ממחלות ובריא יותר.
צוות ההובלה של Herd-itt כולל בין היתר את המייסד, אילן ארבל, מתמטיקאי מומחה לבינה מלאכותית, חתן פרס ביטחון ישראל, אשר זכה לצל"ש לחשיבה יוצרת מראש אמ"ן, לצידו פועלים בחברה שישה מהנדסים מובילים בתחומי התוכנה, החומרה, RF, רגולציה, הפעלת רחפנים, מכניקה, צוות מפתחי אפליקציה מנוסה הפועל מאוקראינה, וכן מומחית שיווק בעלת ניסיון בינלאומי.
הצורך
בדרום-אמריקה, אפריקה, ניו זילנד ואוסטרליה, רועות כיום כ-600 מיליון פרות, וממרחבי הפרא האדירים האלה מגיע רוב הבשר הנצרך ברחבי העולם. ענף גידול הבקר מאופיין בחוסר אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, כאלו שיאפשרו ניטור פיזי, סניטרי, בריאותי, פיזיולוגי ובטיחותי של בעלי החיים, ולמעשה עד היום מתנהל הענף ללא אמצעי ניטור למצבי סכנה. התוצאה - כ-50% מהעגלים אינם שורדים עד להשלמת שלב הינקות, כך שבשורה התחתונה, פרה מניבה עגל אחת לשנתיים במקום אחת לשנה.
אובדן התפוקה עקב עובדה זו מוערך בהיקף אדיר של אלפי דולרים לכל פרה (בחישוב אובדן צאצאים, שהיו מעמידים בבו העת גם הם צאצאים נוספים), לצד חוסר יכולת להבטיח את בטיחותם ובריאותם של בעלי החיים, בעיקר בעדרים גדולים מרובי פרטים, הרועים על פני שטחים טבעיים עצומים, באין מפריע.
הפתרון
תוך שיפור רווחת ובריאות העדר, הפלטפורמה של Herd-itt תאפשר למגדלים להגדיל ב-25% את התפוקה (צמיחה של 25% בכמות העגלים בעדר) ובמקביל לחסוך כ-30% הוצאות בניהול העדר באמצעות רחפן המשולב אינהרנטי במערכת, המגיב באופן אוטונומי על ניסיונות גניבה, טריפה, איתור מחלות, מגפות, ועד שלב איתור מיקום ההמלטה ועוד.
בנוסף למערכת המאפשרת ספירה אוטומטית של העדר ובדיקת מצבו הבריאותי מדי 10 דקות, הרחפן המשולב אוטונומית במערכת חוסך הוצאות כבדות בגין כוח אדם ורכבי שטח, הנחוצים לניהול העדר באופן מסורתי, וכך בין היתר מאפשרת הפלטפורמה את החיסכון האדיר של 30% בהוצאות ניהול העדר. מהיום, עם Herd-itt, יכול החוואי לנהל את העדר שלו באמצעות הטלפון הסלולרי, בקלות ובנוחות, בכל זמן, מכל מקום בעולם.
פלטפורמת Herd-itt זוכה גם לעניין וביקוש רב מצד שמורות טבע, ארגונים ופעילים העוסקים בשימור והצלה של חיות טבע נדירות, ובפרט אלו הנמצאות על סף הכחדה, ככלי להגנת בעלי החיים מפני ציד לא חוקי, ניטור של מצבי מחלה, רעב ועוד. פרוייקטים אלו יבוצעו כחלק מפעילות פילנתרופית של החברה, ללא כוונות רווח, כתרומה לקהילה.
.
הטכנולוגיה
Herd-itt פיתחה מערכת אלקטרונית מתקדמת בטכנולוגיית IoT, המקושר לפלטפורמה בענן, ובו חיישנים רבים, המנוהלים על ידי תוכנה מבוססת בינה מלאכותית, בעלת יכולות למידת מכונה.
המערכת יודעת לזהות את מיקום הפרה, ולהתריע בין היתר במצבי מצוקה, ניסיון גניבה או טריפה, ניסיון להורדת המערכת ועוד, תוך ניטור אופן ההתנהגות של בעל החיים, פעילותה הגופנית, וכן מצבי ייחום, עיבור והמלטה ועוד.
הדאטה הרב , כולל ספירת העדר מדי 10 דקות מועבר מהמערכת לבסיס נתונים בענן, בו מתבצע עיבוד וניתוח נוסף של כל הנתונים, המוצג לחקלאי באמצעות אפליקציה בטלפון הנייד שלו, כולל מידע עדכני אודות מצבה הפיזיולוגי של כל פרה בעדר. במקרה של מחלה, העלמות או ניסיון לפגוע בפרה, מתקבל איתות בזמן אמיתי בטלפון הנייד, ובלחיצת כפתור יכול החוואי להעלות לאוויר רחפן, שטס אוטונומית למיקום האירוע, ומעביר תמונה בזמן אמיתי של המתרחש בשטח.
המערכת משדרת את הנתונים השונים ואת מיקום ה-GPS של הפרה לענן באמצעות מערכת התקשורת LORA ישירות לעמוד קליטה או באמצעות תקשורת ישירה ללווינים, ומשם לענן.
יתרונות ייחודיים לטכנולוגיית Herd-itt:
|
מהנדס ומתמטיקאי עם ניסיון של 35 שנה בפיתוח אלגוריתם בתחום הבינה מלאכותית ואופטימיזציה של תהליכים בדידים. אילן הוא חתן פרס בטחון ישראל על פרויקט א‘ ובעל צל"ש מראש אמ"ן על פרוייקט ב‘, שירת 10 שנים בח"א, השתחרר בדרגת רס"ן. לאילן 30 שנות ניסיון באקו-סיסטם של חברות ההייטק בעיקר בתחום הפיתוח העסקי.
|
|
אחראית שיווק ותקשורת, אמריקאית במקור, בוגרת אוניברסיטת קולומביה בניו-יורק, משמשת כאחראית על כל תחום התקשורת, השיווק וניהול המשקיעים והלקוחות בחברה.
|
|
בעל תואר שני בהנדסת מחשבים, מומחה לפיתוח תוכנות זמן אמת (embedded) עם ניסיון של כ-12 שנה בפיתוח מסוג זה עבור פרויקטים בעולמות ה-IoT, פיטר ממוקם בבלגיה ומשמש כ-PM עבור הפרוייקט.
|
|
מהנדס אלקטרוניקה בתחום החומרה, בעל תואר שני, ממוקם בבלגיה ואחראי בחברה על פיתוח חומרת הקולר, בעל ניסיון של כ-20 שנה בפיתוח יחידות קצה וסנסורים שונים.
|
|
ברוך הוא מהנדס אווירונאוטיקה בעל 30 שנות ניסיון בפיתוח מערכות מוטסות, ואחראי בחברה על פיתוח מערכות הרחפן הנתמך האוטונומי, המשולב במערכת.
|
|
אנדריי הוא בעליה של חברת Olive System, הכוללת כ-50 מפתחי תוכנה, הפועלים מאוקראינה, ואחראים לפיתוח אפליקציית המובייל הנלווית למערכת Herd-itt.
|
|
מהנדס מכניקה מומחה, בעל ניסיון של כ-20 שנה בפיתוח יחידות קצה לתחום הרפואה וה-IoT, בעליו של משרד ADSO הפועל בתחום.
|