חלבון אלטרנטיבי איכותי ובריא בשיטת ייצור מתקדמת
הביקוש לחלבון ברחבי העולם הולך וגובר, בעוד מקורות החלבון הקיימים מגיעים לכדי מיצוי. על כן, ולאור הצפי לפיו הביקוש לחלבון יכפיל את עצמו עד 2050 והמגמה של צרכנים בעולם לצרוך חלבון איכותי יותר שבריא יותר עבורם ופוגע פחות בסביבה, חברות רבות פונות לפיתוח מקורות חלבון אלטרנטיביים, כולל בין היתר, חלבון צמחי, חלבון מאצות ובשר מתורבת. לצד האפשרויות הקיימות כיום, חלבון המופק מחגבים הוא החלבון האיכותי והבריא ביותר בנמצא, בריא יותר לבני אדם, בעל חתימה סביבתית נמוכה ובעל יעילות הייצור הגבוהה ביותר מבין האפשרויות הקיימות כיום. בנוסף על כך, יעילות הגידול האדירה הטבעית, וההשפעה הסביבתית המזערית, ללא כל התערבות גנטית, מעידה על כך שפתרון זה אינו רק איכותי אלא הוא גם בר-קיימא, חסכוני וניתן לשכפול מהיר בהיקפים עצומים.
שוק בעל היקפים אדירים ושילוב פשוט במוצרי מזון, כולל מוצרים כשרים
יצרני מזון בעולם מחפשים מענה למגמות הצרכניות שדורשות מזון בריא יותר, עם עיבוד מינימלי ועם חתימה סביבתית נמוכה. רכיב החלבון העשיר שמספקים החגבים נותן מענה מושלם: הריח והטעם של הרכיב, ללא שום עיבוד מיוחד, כמעט ניטראלי ומאפשרלשלב אותו בקלות במגוון של מוצרי מזון ומשקאות, כפי שכבר קורה בפועל במגוון של מזונות, החל מתוספי תזונה ועד למוצרי מזון של חברות גלובליות, כגון פפסיקו, Carrefour ואיקאה המשלבות במוצריהן, כבר כיום, חלבון המופק מחרקים. כמו כן, חגבים הם החרק היחיד שמוכר ככשר ליהודים וחלאל למוסלמים, ו–Hargol היא החברה הראשונה והיחידה בעולם שקיבלה תעודת כשרות עבור מוצריה בתחום זה.
בנוסף, לחגבים יש שוק קיים - הם החרק הנאכל ביותר בעולם ונמצאים בתפריט של מיליארדי בני אדם באסיה, אפריקה, מרכז אמריקה ובמזרח התיכון, הם נחשבים למעדן ונהנים מביקוש גבוה ומחירים גבוהים.
שיתופי פעולה עם חברות מזון מובילות פס ייצור ראשון מסוגו בעולם
Hargol פיתחה מספר טכנולוגיות מתקדמות המוטמעות ב-3 מתקני הייצור של החברה, הראשונים מסוגם בעולם, כולל בקרת אקלים המאפשרת גידול רציף, איכותי ואחיד לאורך כל השנה, תהליך אינקובציה מואץ שמגדיל את מספר מחזורי הגידול מ-1 ל-10 בשנה ותשתית גידול חדשנית שמאפשרת הגדלת הביומסה המיוצרת פי 10. כמו כן, החברה עומדת בדרישות הרגולטוריות לייצור מזון של מדינות שונות בעולם ובראשן ארה"ב, אוסטרליה, מקסיקו שמאפשרות לייצא את חומר הגלם מישראל – Grass, HACCP, GMO, ISO. כל אלו, הובילו את החברה לפריצות דרך מסחריות משמעותיות, כולל הסכם לשיתוף פעולה עם תנובה עבור פיתוח מזון ומשקאות לספורטאים. בנוסף על כך, החברה כבר מקיימת החברה פייילוטים עם מותגי ענק כגון קוקה קולה (ארה"ב), נסטלה (אירופה) וברייטפוד (סין).
הכרה עולמית והשקעה לצד קרנות בינ"ל
Hargol זכתה בעשרות תחרויות חדשנות בינלאומיות, השתתפה באקסלרטורים היוקרתיים של ענקית החקלאות Alltech וארגון X-Europe וקיבלה חשיפה במאות כתבות בתקשורת העולמית. כמו כן, החברה גייסה עד כה סכומי כסף משמעותיים במיוחד ממשקיעים וקרנות בישראל וברחבי העולם. המשקיעה הראשונה בחברה הייתה קבוצת Trendlines, החממה המובילה בישראל אשר משקיעה במיזמי חקלאות בשלבים מוקדמים וחברת Agriline מקבוצת המשקיע הסדרתי וינסנט צ'נגוויז משקיעות משמעותיות נוספות הן קרן Sirius מסינגפור שמשקיעה במזון העתיד, ו-SLJ מהולנד שבבעלות רנה דהאן, לשעבר יו"ר ענקית הנפט ExxonMobil.
חלבון הוא חומר חיוני להזנת גוף האדם וממלא תפקיד חשוב בתהליכים רבים בגופנו: בניית תאים ורקמות בגוף, בניית שריר, ייצור אנזימים, התפתחות המוח, חיזוק המערכת החיסונית (נוגדנים), העברת חומרים בדם אל התאים ומהם, ויסות הורמונלי ועוד. צריכה לא מספקת של חלבונים עלולה להוביל למגוון רחב של תחלואות, ביניהן – בעיות אנדוקריניות, פגיעה במערכת החיסון, פגיעה בפוריות, אובדן מסת שריר, פגיעה באלסטיות של העור, עייפות, נשירת שיער, פגיעה בהתפתחות ובמקרים חמורים גם מוות. המלצת ארגון הבריאות העולמי היא לצרוך 0.8 גרם חלבון עבור כל ק"ג משקל גוף למבוגר וכפול מכך לילדים ותינוקות גדלים.
לצד זאת, אחת הבעיות הגדולות של העולם המתפתח הוא מחסור בחלבונים איכותיים וזמינים, ובייחוד חלבונים שמקורם מן החי. כמיליארד בני אדם בעולם השלישי סובלים ממחסור בחלבון (protein deficiency), ובשל כך ממגוון מחלות ותסמינים.
הצורך
מקורות החלבון מן החי מגיעים לכדי מיצוי. הן מכיוון שהביקוש העולמי לחלבון צפוי להכפיל את עצמו בעשורים הקרובים וכן משום שמקורות החלבון הקיימים מגיעים למיצוי, פוגעים בסביבה ואינם בריאים מספיק עבורנו. כיום מתנהל מרוץ לפיתוח מקורות חלבון אלטרנטיביים שיהיו בריאים יותר לבני אדם, שיהיו ברי-קיימא ויאפשרו להזין את המין האנושי בעשורים הקרובים. יחד עם זאת, לכל אחד ממקורות החלבון המרכזיים והאלטרנטיביים כיום ישנן מגבלות משמעותיות. לדוגמא:
לצד מקורות אלו, קיים מקור חלבון נוסף, טבעי לגמרי, שעלויות הייצור שלו אינן יקרות, הוא לא צורך אנרגיה משמעותית, והטעם הריח שלו מקלים על היכולת לשלבו במוצרי מזון נוספים, כתוסף מזון איכותי – חגבים.
הפתרון
חגבים מהווים מקור חלבון יעיל מאוד אבל היום האספקה שלהם מגיעה מאיסוף בטבע שמוגבל בכמויות ובעונה מאוד קצרה.
Hargol FoodTech היא החברה הראשונה והיחידה בעולם שהצליחה להקים חוות לגידול אינטנסיבי של חגבים, שיאפשרו גידול לכל אורך השנה ויוכלו לספק את הדרישה של המין האנושי לחלבון בריא ביעילות גבוהה ועם השפעה מינימלית על הסביבה.
חגבים הם החלבון העשיר והיעיל ביותר שהטבע יודע לייצר: הם בריאים יותר לבני אדם (72% חלבון ללא עיבוד), מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף, מכילים חומצות שומן חיוניות ובעלי אחוזים נמוכים מאוד של שומן רווי וכולסטרול. כל אלו מובילים לכך ש-3 כפות אבקת חלבון המופק מחגבים מספיקה לכלל תצרוכת החלבון היומית המומלצת לאדם מבוגר.
בנוסף, החגבים הרבה יותר יעילים לייצור (פי 20 יותר יעילים מייצור בקר), גידולם מצריך כמויות קטנות של מים, מזון ומרחב גידול והם מנוצלים ב-100% (לעומת פחות מ 50% ניצול במקרה של תעשיית הבשר) – כלומר אין פסולת בתהליך ומופקת מהם כמות חלבון גדולה פי 8 מהביומסה שמיוצרת!.
שלל היתרונות האלו הופכים את ייצור החגבים לפתרון משתלם, איכותי ובר קיימא, ובזכות הטכנולוגיה המתקדמת של Hargol ניתן לייצרם בהיקפים יוצאי דופן ולשלבם בשלל מוצרי מזון.
הטכנולוגיה
Hargol FoodTech פיתחה טכנולוגיות ושיטות לגידול מתועש של חגבים, המוטמעות ב-3 מתקני הייצור שהחברה החלה להפעיל משנת 2020. הפיתוחים העיקריים של החברה כוללים:
במקביל, החברה ממשיכה לפתח ולשפר את מוצריה השונים. Hargol כבר השיגה הוכחת היתכנות (POC) לטכנולוגיות הבאות, אשר יוגנו בפטנטים:
פיתוחי החברה הופכים את ייצור חלבון החגבים ליעיל מאוד הניתן לשכפול מהיר בהיקפים גדולים ובסביבות אקלים מגוונות, כך שניתן לשלבם במגוון רחב של מוצרי מזון ותעשיות ברחבי העולם.
יתרונות החלבון מחגבים על פני מקורות חלבון אחרים
Hargol במדיה
|
חנן מגדל חרקים ובעלי חיים במשך 30 שנה. הוא מוכר בישראל כ"קוסם חרקים" עם ידע נרחב ויכולת לאקלם, לפתח ולגדל מגוון רחב של חרקים בסביבה מבוקרת אקלים ובכמות תעשייתית. חנן עובד ומפתח חרקים אכילים וחרקים מועילים אחרים לתמיכה בתנועת ה entomophagy ההולכת וגדלה. חנן למד מדעי בעלי החיים בפקולטה לחקלאות ברחובות של האוניברסיטה העברית.
|
|
בן פרידמן הוא יזם בתחומי חקלאות, מזון ותזונה. התשוקה שלו היא לחימה ברעב העולמי ושיפור הבריאות של ילדים. בן החזיק בתפקידים בכירים במגוון חברות בינלאומיות וישראליות במהלך 20 השנים האחרונות. - מעל 16 שנות ניסיון בניהול ותפעול אסטרטגי - בעל תואר שני במדעים מאוניברסיטת NYU - מנכ"ל ומייסד חברת Haozer & Houser, אשר מייעצת לחברות סטארט-אפ וחברות קטנות ובינוניות ועוזרת להם לעשות אופטימיזציה של משאבים על-ידי מתן פתרונות עסקיים המשולבים עם ניהול מוביל בתעשייה וכלים ושירותים נלווים. - מנהל חדשנות בינלאומית באיגוד העסקים האירופאי, חבר במרכז הרפואי רבין, חבר כבוד של Continental Who‘s Who, ומתנדב ב American Israel Friendship League.
|
|
מעל 25 שנות ניסיון בניהול בכיר כסמנכל שיווק ומנכ‘ל בחברות מזון מובילות.
|