Clariter

החברה שפותרת את בעיית הפלסטיק העולמית

Clariter פיתחה טכנולוגיית מחזור מהפכנית ומוגנת בפטנטים, אשר הופכת פסולת פלסטיק לחומר גלם תעשייתי בעל שווי כלכלי גבוה, בתהליך כימי ירוק ונקי. החברה פועלת בשלוש יבשות ומובילה שיתופי פעולה מקיפים עם חברות מובילות בתעשייה העולמית.

106% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: רן שרון
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
חדשנות ירוקה

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

הטכנולוגיה החדשנית שהופכת פסולת לכסף

Clariter פיתחה טכנולוגיית מחזור כימי חדשני, אשר הופכת פסולת פלסטיק לחומרים תעשייתיים מבוקשים (Upcycling) מהם מייצרים מאות סוגים של מוצרי מדף הנסחרים בכל העולם: מחומרי ניקוי ומשחות נעליים ועד לנרות ריחניים ומדללי צבע. הטכנולוגיה החדשנית, אשר מוגנת ע"י פטנטים בכמה מדינות, היא היחידה בעולם שלמעשה מסיימת את חיי הפלסטיק והופכת אותו מפסולת מזהמת למוצרים שכולנו צריכים.

 

פתרון ראשון מסוגו בעולם לבעיות זיהום הסביבה הגדולות ביותר של זמננו

Clariter מספקת פתרון בקנה מידה רחב לשלוש מסוגיות איכות הסביבה הקריטיות של ימינו: הפחתת כמויות הפלסטיק המזהם, הקטנת התלות העולמית בנפט והפחתת פליטות הפחמן. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת, בתהליך כימי ירוק ונקי, להפוך סוגים רבים של  פלסטיק לחומרי גלם תעשייתיים בדמות שעוות, ממסים ושמנים, שאחרת מיוצרים  מנפט גולמי. החברה עומדת כיום ב- 10 מתוך 17  יעדי האו"ם (SDGs), ונחשבת לחוד החנית של עולם התעשייה הירוקה (Clean-Tech).

 

הזדמנות ייחודית לקהילת אקזיטוואלי להשקיע יחד עם הגדולים

Clariter היא חברה בינלאומית אשר שואפת להפוך לאחד השחקנים החשובים בשוק המחזור העולמי, המוערך בעשרות מיליארדי דולרים. החברה משלימה בימים אלה סבב גיוס מתקדם שיאפשר לה, בין היתר, להתקדם למסחור מלא ולהקמת מפעלים תעשייתיים גלובליים. כחלק מה-DNA של Clariter, החברה חושבת ופועלת מתוך תפיסה של מודעות חברתית וקיימות. לכן החליטה, גם כשמדובר בגיוס הון, להציע למשקיעים בקהילה הזדמנות להצטרף להסכם ההשקעה (CLA) שלה באותם תנאים כמו משקיעים אסטרטגיים וגדולים בתעשייה. Clariter CLA הושק בשנת 2021, וכולל משקיעים כמו GADOT (ישראל), AECI (דרום אפריקה), Kerax (בריטניה) ועוד. Clariter מצאה את ExitValley כשותף הנכון להצטרף ולהוביל את מימון הקהילה.

 

שיתופי פעולה אסטרטגיים והסכמים מסחריים עם חברות מובילות בתעשייה העולמית

Clariter מקיימת שיתופי פעולה עם כמה מהשחקנים המשמעותיים ביותר בתחומי התעשייה, המחזור והפטרוכימיה, הן בדמות מחקר ופיתוח משותפים והן בדמות השקעה בחברה. בין השותפות המרכזיות של החברה ניתן למצוא את AECI, חברת ענק בשווי מיליארדי דולרים העוסקת בכימיה, חקלאות ומינרלים, את COUNT, איתה נחתם הסכם על  רכישת רוב תוצרת השמנים והממסים מ- 4 המפעלים הראשונים באירופה ובמזרח התיכון, את KERAX - אחד הספקים הגדולים של שעוות באירופה, ואת גדות הישראלית. בנוסף, החברה חתמה על הסכם למכירת מאות טונות של שעווה ליצרן הנרות המוביל בצרפת במחיר כפול ממחיר השוק. שיתופי הפעולה מבוססים על פיתוח מוצרים חדשים ואפליקציות חדשות למוצרי החברה, הקמת מפעלים משותפים בשווקים חדשים ועוד, כאשר גדות, AECI  ו- KERAX כאמור אף השתתפו כמשקיעות בסבב הגיוס הנוכחי.

 

הכרה בינלאומית - זכייה בתחרויות ופרסים חשובים

Clariter  זוכה להכרה והוקרה עולמית על פעילותה. בשנת 2021 לבדה, זכתה החברה בפרס המצוינות מטעם Benelux Enterprise Awards 2021 של האיחוד האירופי ופרס המצוינות של Frost & Sullivan עבור חדשנות טכנולוגית בתחום מחזור הפלסטיק. כמו כן, החברה הגיעה זו השנה השנייה ברציפות לגמר תחרות S&P Platts Global Energy Awards היוקרתית, ולגמר IChemE Global Awards 2021  בתחום הקיימות.

פיצ'

פיצ'

במשך עשורים מחפש העולם פתרונות יעילים להפחתת כמויות פסולת הפלסטיק, הקטנת התלות בנפט והפחתת פליטות הפחמן. בעיית הפלסטיק כבר מוגדרת כלא פחות ממגפה עולמית, וע"פ הערכות מומחים, אם הביקוש לפלסטיק ימשיך את מסלולו הנוכחי, נפחי פסולת הפלסטיק העולמיים יגדלו מ-260 מיליון טון בשנה ב-2016 ל-460 מיליון טון בשנה עד 2030. מצב כזה יהפוך את מה שכבר מהווה בעיה סביבתית רצינית לקטסטרופה גלובלית של ממש.

 

הצורך

הפתרונות הקיימים להתמודדות עם בעיית זיהום הפלסטיק אינם מספקים מענה מלא וכולל לבעיה. בשיטות  המקובלות של מחזור מכאני ומחזור כימי, הופכים על פי רוב  מוצר פלסטיק אחד למוצר פלסטיק חדש, או שהופכים את הפלסטיק לאנרגיה (תהליך יחסית יקר ומזהם, שכדאיותו תלויה מאוד במחירי הנפט העולמי). בנוסף, ע"פ מחקר  של McKinsey & Company, רק 12% מהפלסטיק המשומש מגיע כיום למחזור, ורובו הגדול הולך לשריפה או הטמנה. במקרים רבים הפלסטיק מגיע לטבע, מזהם את הסביבה ופוגע קשות בבעלי החיים ביבשה ובים.

 

הפתרון

Clariter היא חברת Cleantech בינלאומית אשר משתמשת בפסולת פלסטיק כמשאב כלכלי והופכת אותו מפסולת שאף אחד לא רוצה למוצרים שכולנו צריכים. הטכנולוגיה של החברה  עושה שימוש ברוב סוגי הפלסטיק ובזרמי פלסטיק שאינם בני שימוש במחזור מכאני והופכת אותם לחומר גלם תעשייתי באיכות גבוהה, ממנו מופקים מאות סוגים של מוצרים,  למשל - שמן לריצוף עץ, שמן תינוקות, מסירי שומנים, נרות, קרמים, משחות לנעליים, וקס גלשנים, מדללי צבע ואפילו מוצרים בעולם האופנה. הפתרון הייחודי של Clariter, אותו מכנה החברה מיחדוש, לוקח את הפלסטיק והופך אותו למוצר חדש לגמרי, ולמעשה מסיים את חיי הפלסטיק.

חומרי הגלם שמייצרת החברה – שעוות, ממיסים ושמנים, הם למעשה מוצרים שכבר קיימים בשוק, אלא שבעבר יוצרו בעיקר מנפט גולמי. Clariter היא היחידה בעולם שמייצרת אותם מפלסטיק משומש, ועושה זאת בעזרת תהליך כימי נקי, בעל טביעת רגל פחמנית שלילית.

 

הטכנולוגיה

 

תהליך מחזור פסולת הפלסטיק של Clariter מתבצע באמצעות  טכנולוגיה מוגנת בפטנטים המורכבת משלושה שלבים עיקריים:

1) פיצוח תרמי מתמשך - שבו פסולת פלסטיק מומרת למגוון רחב של פחמימנים (hydrocarbons) נוזליים.

2) הידרוגנציה וזיקוק רב-שלבי - הסרת כל הרעלנים (בעיקר הטרו-אטומים כמו גופרית, חנקן, כלוריד), שיפור תכונות הפחמימנים והפיכת תרכובות ארומטיות ותרכובות olefin לפחמימנים נפתניים (naphthenic) ופרפיניים (paraffinic).

3) זיקוק של תרכובות מזוקקות- זיקוק למוצרים שמישים, המעורבבים לשלוש משפחות מוצרים של ממיסים, שמנים ושעוות.

התוצאה של התהליך היא חבילת ClariProducts הייחודית של Clariter, המורכבת מממיסים, שמנים ושעווה בעלי איכות וטוהר יוצאי דופן. המוצרים בעלי רכיבים באיכות גבוהה ובעלי ביקוש בשוק,  בין אם כסחורה סופית ובין אם כחומר גלם לייצור  מוצרים סופיים, על פני קשת רחבה של תעשיות.

 

 

Clariter במדיה:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצוות

הצוות

ד"ר רן שרון
מנכ"ל
רן הוא יזם בינלאומי, עם נסיון של למעלה מ-25 שנה בהובלת מיזמים שונים משלב הרעיון ועד הפיכתן לחברות מצליחות. רן הקים את Clariter ב-2003 יחד עם פרופ‘ אנדז‘יי ביליצקי וראובן שרון ומשמש כמנכ"ל קלריטר משנת 2005. בשנת 1997 הקים רן בפולין את קבוצת קורנליוס - קבוצת השקעות ופיתוח יזמית. הוא גם היה שותף לייסוד IIF, קבוצת השקעות ויזמות שבין היתר הקימה את אחת החממות הטכנולוגיות הראשונות במזרח אירופה. רן מרצה לעתים קרובות בנושאי יזמות, כלכלה ירוקה ונטוורקינג אפקטיבי. בעל דוקטורט במשפטים ובמדעי המדינה מאוניברסיטת ELTE בבודפשט. הוא בוגר תכניות המנהלים ב- LONDON BUSINESS SCHOOL ובבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת הארוורד. רן הוא חבר בארגון YPO, וזכה מטעמו בפרס העולמי היוקרתי - Best of the Best Award.

  • מייסד
ראובן שרון
סמנכ"ל פיתוח
ראובן הוא המייסד השותף של Clariter ומשמש כמנהל הפיתוח של החברה מאז 2006. לפני קלריטר, ראובן ניהל קריירה ארוכה במגזר הציבורי והפרטי, כולל כנשיא Global Wind Energy בפולין, סגן נשיא Netia Telekom SA וסגן נשיא להשקעות זרות בקבוצת דנקנר השקעות. בשנים 1989 עד 1994 שימש ראובן כנספח המסחרי של ישראל בהונגריה, צ‘כיה, סלובקיה ופולין. לפני כן היה מנכ"ל המכון לבקרת איכות (IQC) וממלא מקום מנהל אגף הטכנולוגיה והחקלאות במשרד התעשייה והמסחר הישראלי במשך 12 שנים. לראובן תואר ראשון באגרונומיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותעודה ממכון היצוא הישראלי לניהול סחר חוץ ויחסים בינלאומיים.

  • מייסד
ד"ר דריה פרטזק
מנהלת מדעית
דריה היא אשת מחקר ופיתוח, עם יותר מעשור של ניסיון מקצועי במחקר ופיתוח, פטרוכימיה וטכנולוגיה, ופיתוח תהליכים ומוצרים. היא הצטרפה ל-Clariter ב-2008, שם ערכה מחקר ויישמה פיתוחים חדשים. דריה גם מנהלת צוות של מדענים ואנשי מפתח בפולין ובדרום אפריקה. ככותבת שותפה של מספר פטנטים, דריה אחראית על הכנה וביצוע של תקציב המו"פ, הטכנולוגיה ופיתוח המוצר. לדריה תואר שלישי בהנדסה כימית ושני תארים שניים: האחד בטכנולוגיה כימית, המתמחה בטכנולוגיה של פולימרים ופלסטיק, והשני באנליזה כימית, עם התמחות בבקרת איכות והגנת הסביבה. בנוסף, יש לה שתי דיפלומות לתואר שני: אחת בניהול פרויקטים והשנייה בתיווך טכנולוגיות.

  • עובד מפתח
יריב אלדר
סמנכ"ל מחקר ופיתוח
יריב הוא מנהל בעל ניסיון של למעלה מ-30 שנה בפיתוח עסקי, שיווק, מכירות, רכש ולוגיסטיקה בפרויקטים הנדסיים מורכבים. הוא הצטרף ל-Clariter ב-2019 ואחראי לפיתוח עסקי ברחבי העולם. זה כולל בדיקת שווקים חדשים, בדיקת נאותות כלכלית לפרויקטים ואיתור וניהול שותפים. בעבר כיהן יריב בתפקידי ניהול בכירים בקבוצת The Green Way: The Green Way Ltd; Shtang הנדסת בנייה; Shtang Eco, ו-Shtang International. ליריב תואר שני ותואר ראשון בשפות זרות יישומיות מאוניברסיטת שטרסבורג. הוא דובר אנגלית, צרפתית, ספרדית, עברית, איטלקית וקצת גרמנית וערבית.

  • עובד מפתח
האנק דה בון
סמנכ"ל הנדסה
האנק מתמחה בתחום ההנדסה, עם 35 שנות ניסיון בתעשייה הפטרוכימית. המומחיות שלו היא ייצור ועיבוד פולימרים ופטרוכימיקלים, תפעול, הנדסה, טכנולוגיה, תחזוקה, ניהול פרויקטים, בניית מפעלים ותפעול הזנק. הוא הצטרף ל-Clariter ב-2021 ואחראי על ניהול ופיקוח פעילויות שוטפות הקשורות להנדסה, פיתוח הפרויקט הראשון של Clariter בקנה מידה מלא, פיקוח על שיתוף הפעולה עם משרדי הנדסה בינלאומיים וקבלני משנה ועוד. בעבר, הנק עבד ב- LyondellBasell - יצרנית פוליאולפינים עולמית מובילה, במשך 19 שנים בתפקידי ניהול שונים. הנק שימש גם כמנהל אתרים של אתרי LyondellBasell בתאילנד, קנדה, הולנד וגרמניה, שם הוא היה אחראי על ניהול חלק מהפעילות הגדולה ביותר של החברה. לפני כן, שימש כראש תחום שירותי טכנולוגיה ותהליכים וכראש תפעול תרמופלסטיקה ב-Shell Netherlands Chemicals במשך חמש שנים, ומילא תפקידים שונים במחלקות הייצור, הפיננסים והטכנולוגיה של Shell במשך יותר מעשר שנים. להנק יש תואר שני בהנדסה כימית והוא דובר הולנדית, אנגלית וגרמנית.

  • עובד מפתח
ענבל גדליה
ניהול משפטי
ענבל היא עורכת דין המתמחה במסחר בינלאומי ותאגידים. היא הצטרפה ל-Clariter ב-2019 ואחראית על הפעילות המשפטית של החברה. בעבר עבדה ענבל כעורכת דין בכירה במשרד עורכי הדין ליפא מאיר ושות‘, אחד מ-25 המשרדים המובילים בישראל. לענבל תואר ראשון בכלכלה ותואר JD. היא בעלת רישיון לעסוק בעריכת דין בישראל ובטקסס, ארה"ב.

  • עובד מפתח
הנריק סזדיק
מנהל כספים
להנריק למעלה מ-30 שנות ניסיון בפיננסים, גיוסי הון וניהול במגזר הפרטי והציבורי. המומחיות שלו היא יצירת מודלים כלכליים, תכניות עסקיות וניתוחים פיננסיים. הוא הצטרף ל-Clariter ב-2005 ואחראי לפיקוח על כלל הפעילות הפיננסית של החברה. זה כולל יצירת אסטרטגיה פיננסית, תחזיות, תקציבים, תכניות עסקיות וניתוחים נחוצים אחרים לשימוש פנימי וחיצוני. הוא בקיא בתקני GAAP, US GAAP ו-IFRS. בעבר כיהן הנריק בתפקידים פיננסיים בכירים ב-Netia, שם שימש כמנהל הכספים והבטחת הכנסות, וב-BillBird כסמנכ"ל כספים. הוא גם שימש כחבר מועצת הפיקוח בקרן ההשקעות הלאומית PROGRESS. הנריק בעל תואר שני בכלכלה ודובר פולנית, אנגלית, גרמנית ורוסית.

  • עובד מפתח
ד"ר אנדראה זמבון
Non Executive Chairman
מכהן כיו"ר וועד המנהלים מאז 2007. אנדריאה הוא נשיא ומנכ"ל של Kjos, חברת אחזקות המתמקדת בחברות מונעות טכנולוגיה ברחבי העולם. אנדריאה הוא תעשיין עם מומחיות בכימיקלים והשקעות אימפקט. משנת 2000 עד 2004, הוא היה נשיא וחבר מועצת המנהלים של Zambon, קבוצת תרופות וכימיקלים הפועלת ברחבי העולם. מ-1991 עד 1999, אנדריאה שימש בתפקידי ניהול שונים בקבוצה, כולל שש שנים כמנכ"ל. אנדריאה בעל תואר ברפואה מבית הספר לרפואה במילאנו ובוגר בית הספר לעסקים בהרווארד. בנוסף, הוא חבר בארגון YPO.

  • יו''ר הדירקטוריון
דיוויד לזרוס
סגן יו"ר ועד מנהלים
מכהן כסגן יו"ר וועד המנהלים מאז 2005. דיוויד הוא תעשיין ויזם בינלאומי עם ניסיון בלוגיסטיקה, ביטוח, ייצור ומיחזור. מאז 2018, דיוויד משמש כיו"ר ההנהלה של קבוצת RAM, קבוצה גלובלית של חברות הפעילות בתחום לוגיסטיקה, נדל"ן, ביטוח והשקעות פרטיות. משנת 2000 עד 2017, דיוויד שימש כמנהל של RAM, והפך עסק משפחתי של 20 עובדים לקבוצה גלובלית ומגוונת של למעלה מ-3,500 עובדים. לפני שהצטרף ל-RAM, דיוויד היה המנהל הבכיר של Bolux Milling, ופיקח על מספר מפעלים, כולל מתקן לייצור שקי פוליפרופילן ומתקני מיחזור פוליפרופילן. דיוויד הוא בוגר תוכנית המנהלים של בית הספר לעסקים בלונדון ובית הספר לעסקים של הרווארד וחבר בארגון YPO

  • דירקטור
אטיין מאוטון
Non-Executive Director
אטיין הצטרף ל-Clariter ב-2009 כדירקטור שאינו מנהל. מאז 2013, אטיין משמש כמנכ"ל Elyseum, חברת השקעות המתמחה בנדל"ן. אטיין הוא גם שותף מנהל ב-Rive, קבוצת השקעות עם התמקדות ספציפית בתשתיות בנות קיימא עם השקעה של יותר מ-2 מיליארד אירו עד היום. משנת 2005 עד 2012, אטיין שימש כמנכ"ל Mirabaud, אחת מקבוצות הבנקאות הפרטית המוערכות בעולם. הוא מומחה למימון תשתיות, תכנון מס בינלאומי, ארגון מחדש גלובלי והנדסה פיננסית. אטיין הוא בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת פריז-סקליי, בעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת ניו יורק (NYU) וחבר בארגון YPO

  • דירקטור

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו