Anima נבחרה להציג בתוכנית הכרישים של קשת ואף זכתה להיות בין החברות הבודדות בתכנית אשר קיבלו הצעת השקעה! Anima קיבלה הצעה מ-2 משקיעים אסטרטגיים, מהמוכרים בעולם ההשקעות: זוהר לבקוביץ', אשר בעברו שימש כמנכ"ל ומייסד חברת Amobee, ומדובי פרנסיס, מייסד קרן הון סיכון אמריקאית אשר מנהלת מאות מיליוני שקלים.
חברת Anima זכתה להיות החברה היחידה שנבחרה לייצג את ישראל בתחרות העולמית IBM Watson Build Challenge שהתקיימה בצרפת. התחרות נפרסה על פני שלושה חודשים, אשר במהלכם קיבל צוות Anima תמיכה עולמית מאנשי המקצוע של IBM בתחום המנטורינג העסקי והטכנולוגי לצורך שיפור המערכת והצגתה בגמר. מתוך 135 חברות באירופה שהגישו את מועמדותן רק 32 חברות נבחרו לעלות לשלב הגמר בזכות הפתרון הטכנולוגי החדשני והייחודי שלהם, Anima שלנו כמובן הייתה ביניהן.
המחקר העוסק בניתוח ציורים קיים כבר למעלה מ- 200 שנים ומכיל מאמרים, ספרים ומחקרים רבים הממחישים את חשיבות הנושא בבחינת עולמם הפנימי של ילדינו.
Anima עובדת בשיתוף פעולה עם אנשי מחקר מובילים בתחומם, אשר שוקדים על פיתוח ראשון מסוגו בעולם בתחום של ניתוח ציורים ממוחשבים. Anima מצויה כיום בשלבים הסופיים של חתימת חוזה לשיתוף פעולה עם מרכז אמילי סגול באוניברסיטת חיפה, מהמרכזים הגדולים והמובילים בעולם לחקר ציורי ילדים, בראשותה של פרופסור רחל לב-ויזל אשר נחשבת לאחת מהדמויות הבולטות בעולם בתחום של אבחון וטיפול בילדים בסיכון באמצעות שימוש בציורים.
Anima מפתחת טכנולוגיה פורצת דרך בתחום הנפשי וההתפתחותי של הבנת הילד. Anima מאפשרת סריקה וניתוח מיידי של ציורים בצורה אפקטיבית תוך שימוש באלגוריתמים מתקדמים של עיבוד תמונה ולמידה חישובית בהן Deep Learning. כיום Anima היא החברה היחידה בשוק אשר מאפשרת ניתוח יעיל ומיידי של ציורים להבנת עולמו הפנימי של הילד.
Anima הגישה בקשת פטנט בארצות הברית על התהליך והאופן של ניתוח הציור, הבקשה נכתבה על ידי משרד עורכי הפטנטים ארליך אנד פנסטר אשר נחשב לאחד מהמובילים בישראל.
תחום בריאות הנפש ואבחון בעיות התפתחותיות בקרב ילדים, הואו נושא מרכזי וחשוב, ובשנים האחרונות אף נמצא בתנופה. מחקרים עדכניים שנערכו בנושא, מראים כי אצל אחד מכל עשרה ילדים מאובחנת בעיה בנושא בריאות הנפש! בנוסף, כשני שליש מהם מקבלים סיוע מועט או שאינם מקבלים סיוע כלל.
מחקר שנערך בנושא, בין השנים 1996-2013 הציג צמיחה משמעותית בהשקעות בתחום שירותי בריאות הילדים בארצות הברית. בשנת 1996 עמד סכום ההשקעות על 149.6 מיליארד דולר, ובשנת 2013 הגיע סכום ההשקעות ל- 233.5 מיליארד דולר.
כתבו עלינו במדיה :
* מגזין גיקטיים
* מאקו ערוץ 2
ילדים רבים ברחבי העולם סובלים מבעיות התפתחותיות או רגשיות, עם זאת, ידיעה והבנה של מצב הילד אינן עניין פשוט. בין אם מדובר בהורה, ספק שירותי בריאות, יועץ חינוכי או מבוגר אחראי בכלל. ילדים רבים בגילאי 4 ומעלה ממעטים לבטא את רגשותיהם, לעיתים בשל אוצר מילים מוגבל ולעיתים בשל גורמים אחרים, כגון: דיכאון, מצוקה, כעס או אפילו טראומה.
אנימה מספקת פתרון טכנולוגי ייחודי אשר מאתר ומתריע אודות בעיות בשלבי ההתפתחות וכן מצוקות רגשיות ובכך מתאפשר טיפול נושאים אלו כבר בשלב מוקדם.
מחקר שנערך בארה"ב מצא כי 1 מתוך 7 ילדים בארצות הברית סובל מ- MBDD (Mental, Behavioral, and Developmental Disorders) וכי רק 20 אחוז מתוכם מאובחנים ומקבלים טיפול.
כמו-כן, בימינו להורים לא תמיד יש את הכלים או הזמן להבין את מצבם של ילדיהם, וזאת בשל לחצי היום יום ועבודה מרובה. מצב זה מוביל לכך שהורים אינם מצליחים להקדיש לילדיהם את הזמן הדרוש, והאינטראקציה בין ההורים לילדיהם קטנה. התוצאה של האמור היא שפעמים רבות עשויים ההורים לפספס נושא את שעובר על הילד והאם הילד חווה קשיים במהלך יומו.
ילדים אוהבים לצייר, וציוריהם חושפים בפנינו מידע רב אודות עולמם הפנימי והרגשי של ילדינו, אשר במרבית הזמן אינו גלוי בפנינו. ציור יחיד יכול לספק מידע רב אודות מצבו של הילד בין אם מדובר במצבו הרגשי, הנפשי, ההתפתחותי, כישוריו החברתיים ועוד.
בין אם מדובר בהורה, איש חינוך או ספק שירותי בריאות, הבנת מצבו הנפשי של הילד אינה עניין פשוט.
המערכת של חברת אנימה מאפשרת ההורים, אנשי החינוך ואנשי המקצוע, לקבל מידע אודות מצבו ההתפתחותי והרגשי של הילד על בסיס הציורים שלהם. כל מה שצריך לעשות הוא לאפשר לילדיכם לצייר על גבי המערכת או לצלם ציור שנעשה על דף והמערכת תעשה את שלה באופן אוטומטי.
הפיתוח של חברת אנימה מהווה פרויקט ראשון מסוגו בעולם, המאפשר ניתוח פסיכולוגי של ציורים על גבי מסך מגע וכן באמצעות סריקת ציורים למאגר המערכת. חברת אנימה נמצאת בשלבים מתקדמים של רישום פטנט ביחס למערכת אותה היא מפתחת, אשר עושה שימוש בטכנולוגיות AI ,Deep Learning וכן באלגוריתמים מתקדמים שהחברה פיתחה. נוסף לכך המערכת עושה שימוש במחקרים אקדמיים בתחום ניתוח ציורי ילדים. הטכנולוגיה שאנימה פיתחה מבצעת ניתוח מידי של ציור הילד ומנפיקה דו"ח מפורט עבור הגורם הרלוונטי.
החזון של חברת אנימה הוא לייצר את מאגר הציורים הגדול ביותר בעולם מאגר החוצה גילאים, תרבויות, ויבשות. הגשמת החזון תאפשר לחוקרים ברחבי העולם לקדם בצורה משמעותית את המחקרים בתחום, תשפר את רמת הדיוק של המערכת וכפועל יוצא תוביל לקידום אדיר בתחום בריאות הנפש בקרב ילדים.
המערכת עושה שימוש באלגוריתמים ייחודיים תוך התבססות על טכנולוגיית אינטליגנציה מלאכותית ולמידה עמוקה. המערכת מבצעת ניתוח של הציור ב 2 מישורים: הראשון, הפרדת הציור לאובייקטים בודדים כאשר כל אובייקט מנותח בנפרד. השני, זיהוי אופן ביצוע הציור, תוך בחינת קריטריונים כגון: מידת הלחץ שמופעל על גבי המסך, סוג הקווים, הצבעים, פרופורציות ועוד.
השילוב הייחודי של הטכנולוגיות האמורות, מאפשר ניתוח ברמות דיוק גבוהות ביותר, אשר משתפר ככל שהילד ממשיך לצייר על גבי המערכת.
השימוש בטכנולוגיות Ai ו- Deep Learning, מקנה למערכת יכולת של למידה עצמאית. המערכת פועלת בשני מישורים מבחינה זו- הראשון, שימוש במאגר הציורים של הילד הפרטני לצורך ניתוח מידי. השני, שימוש במאגר הכולל של הציורים לצורך הגברת הדיוק ברמת המערכת, בהתחשב ביכולת מתקדמת ללמידה עצמאית של המערכת.
המערכת מסתמכת על מחקרים אקדמיים, קליניים וגורמים מקצועיים.
הפתרון הייחודי של אנימה מודד את מצבו של הילד באמצעות ציורים שהילד מצייר על-גבי המערכת ובכך מקנה למבוגר האחראי גישה לעולמו הפנימי של הילד.
בין אם מדובר בקשיים שהילד חווה כגון: קשיים התפתחותיים מוטוריים ועוד, או בין אם מדובר בפן החיובי: יכולות מתקדמות של הילד ביחס לגילו וכן אלמנטים נוספים דוגמת כושר מנהיגות, אינטליגנציה ועוד.
המערכת בוחנת מגוון רחב של פרמטרים בעת ניתוח הציור, כגון: סוג הצורות שצוירו, סוג הצבעים שהילד השתמש בהם, כמות הזמן שהילד צייר, מידת הלחץ שהפעיל בביצוע הציור, פרופורציות בין האובייקטים שצוירו ועוד.
כמו-כן, המערכת עושה שימוש במספר מבחנים המבוססים על ציורי, אשר מאפשרים זיהוי של רמת האינטליגנציה של הילד על-ידי בחינת רמת הדיוק בפרטים ומידת ההשקעה מצד הילד במהלך יצירת דמות בציור.
|
מארק רוז, מייסד ומנכ"ל חברת ייעוץ לסטרטאפים ומייעוץ ל- Anima-ey. מביא מעל 22 שנה של התמחות עסקית ומומחיות מתפקידים בכירים בתאגידים גלובליים ומוסדות מפתח. שילוב ייחודי של ניסיון בתעשייה הקשורים שנים בכמה תאגידים הגדולים בהייטק ברחבי העולם. עובד עם אנימה לבנות פעולות, אסטרטגיה ותוכנית פיננסית.
|
|
רחל בלומנפלד היא פסיכולוגית, יועצת חינוכית ופיתוח. פסיכולוגית בכירה בבית החולים בני ציון. מרצה לתואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית, אבחון בגיל הרך באוניברסיטת חיפה. מפעילה מרפאה פרטית משלה לפיתוח הילד.
|
|
ניב אליהו בוגר ממר"ם בצה"ל, בעל ניסיון של למעלה מ -7 שנים בפיתוח ובניהול מערכות. ניב שירת כקצין והיה ראש צוות של שישה מפתחים. מנוסה בעיצוב ארכיטקטורות מאפס ומגוון טכנולוגיות כגון AI ולמידה חישובית. בוגר תואר ראשון במדעי המחשב.
|
|
משה בוטמן, בוגר תואר ראשון בהנדסת מכונות מהטכניון, תואר שני ושלישי במדעי המחשב מאוניברסיטת בר-אילן. ד"ר בוטמן מתמחה בזיהוי אובייקטים והכרה בתמונות ווידאו המבוססים על גישת Machine Learning. משנת 2000 עוסק במחקר ופיתוח בתחום זה. מרצה בבית הספר למדעי המחשב במכללה למנהל.
|
|
פרופ‘ לב-ויזל, דוקטור לפילוסופיה, היא פרופסור ומנהלת המרכז לחקר אמנויות יצירתיות על שם אמילי סגל, בית הספר לאומניות ותארים מתקדמים באוניברסיטת חיפה. רחל פירסמה יותר ממאה חמישים מאמרים מדעיים וכן שישה ספרים בנושאים כגון שימוש בציורים למטרות אבחון וטיפול, השפעות ארוכות טווח של השואה, העברת טראומה בין-דורית והתעללות מינית בילדים. פרופ‘ לב-ויזל היא מטפלת מנוסה, מטפלת משפחתי מוסמכת ומנחה קלינית מוכרת ברחבי העולם.
תחומי מחקר:
טראומה;
התעללות מינית בילדות;
התעללות בילדים;
אלימות במשפחה;
שואה;
שימוש בציורים למטרות אבחון וטיפול.
רחל לב ויזל מנהלת את מרכז המחקר על שם אמילי סגול, מרכז מחקר זה הוא בין הגדולים בעולם לחקר ציורים ורחל אף הדמות הבולטת בעולם בתחום של ניתוח ציורי ילדים.
|
|
בן זנתי הוא בוגר מערכות מידע באוניברסיטה הפתוחה, בתפקידו האחרון בן היה אחראי על תיקי לקוחות גדולים, תפקיד זה אפשר לו לרכוש ניסיון בניהול עובדים ומכירות של מיליונים דולרים בתוך ומחוץ למדינת ישראל. בן הוא יזם בקרן שמש וב- Xinova שהינה רשת חדשנית עולמית, מאז 2014.
|