ADVA Biotechnology

ADVA Biotechnology פיתחה את מכשיר ה-ADVA X3 המאפשר לראשונה יצור מותאם אישית של טיפולים מצילי חיים למחלת הסרטן, תוך שהוא מפחית באופן דרמטי את עלויות הייצור ומאפשר הענקת טיפול לחולים בסביבתם הקרובה. הטכנולוגיה מעוררת עניין רב בקרב שחקניות מובילות.

176% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: ד"ר אוהד קרניאלי
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מכשור רפואי

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

המהפכה לה חיכינו בטיפולים נגד סרטן

מעטים בלבד יודעים כי למעשה קיימים היום טיפולי סרטן חדשים יעילים מאוד ומוכחים קלינית (cell therapy - טיפול תאי) שביכולתם לשנות את הדרך בה הרפואה המודרנית נלחמת במחלה. הסיבה לחוסר הידיעה נעוצה בכך שנגישותם מוגבלת וזאת לאור העלויות האדירות של כחצי מיליון דולר לטיפול ובשל מגבלות הנובעות מאופן הייצור האישי והידני של טיפולים אלו. Adva Biotechnology מאפשרת לראשונה יכולת ייצור אפקטיבי ויעיל המוזיל דרמטית את הטיפולים המותאמים אישית ומצילי-חיים אלו ובכך מאפשרת את נגישות החולים לטיפולים אלו. המהפכה של Adva  מאפשרת זאת במודל אוטומטי מבוזר, ובכך מביאה את הטיפול לבתי חולים או לסביבתם של החולים. כמו כן Adva מצמצמת את העומס הלוגיסטי המורכב הכרוך ביצור, את העלויות הכבדות ומפשטת את ההליך מה שמבטיחה זמינות של הטיפול לכל מטופל הזקוק לו. מדובר במהפכה מצילת-חיים, המסמלת שינוי אמיתי בשוק הטיפול בסרטן. 

צילום: בר גוטהרץ

יעילות קלינית חסרת תקדים המאפשרת לחברה לרכב על גל השינוי הרגולטורי

טיפולים מתקדמים אלו (ובהם טיפולי CAR T, TCR, NK ו-TIL) הוכחו כריפוי אמיתי לסוגים מסוימים של סרטן, עם יעילות של מעל 80% במטופלי סרטן במצב סופני וריפוי של כמחציתם, ולכן הם זכו לאישור רגולטורי חסר תקדים על ידי רשויות הרגולציה העולמיות (בהן ה-FDA בארה"ב, משרד ה-EMEA באירופה, ומשרד הבריאות הישראלי). יעילות קלינית זו הביאה לתנופה גדולה בשוק התרפיה התאית, בהם יותר מ-600 ניסויים קליניים בסוגי הסרטן השונים, בתי חולים אשר מקימים חדרים נקיים על מנת לייצר בעצמם את התרופות, וחברות פארמה וחברות ביוטק שכבר עושות טיפולים כאלה, תוך עקיפת עיכובים רגולטוריים רבים. מדובר ביתרון שפירושו חדירה מהירה וקלה יותר לשוק, לטובתם של החולים ובעלי המניות כאחד. 

מגעים מתמשכים עם שחקניות מובילות בשוק ובין היתר חתימה על LOI עם חברת InnoCan Pharma הציבורית לשימוש בטכנולוגיה של ADVA Biotechnology

חברות תרופות מהגדולות בתעשיה, כמו גם חברות קטנות, בתי חולים ומרכזי ייצור רבים הביעו עניין בחברה ובמוצר פורץ הדרך שלה, הודות לפתרון חסר התקדים שהמכונה מציעה. עיקרו של הפתרון נעוץ בפישוט תהליך הייצור מרמת צוות מיומן בהנדסה גנטית לרמת טכנאי. פישוט זה פותר את בעיית הזמינות המהותית של הטיפולים עבור חולי הסרטן. בנוסף, הפיכת התהליך המורכב לפשוט, אוטומטי ומבוקר מבטיח את איכות המוצר ומאפשר ייצור בבית החולים. היום קיימים במעבדות החברה מספר אבי טיפוס, אשר מתוכננים להישלח ללקוחות בטא ברגע שיפתחו נתיבי השילוח האוויריים. בין לקוחות אלו ישנן חברות גדולות מאוד בתחום, מרכזי ייצור גדולים באירופה ואוניברסיטאות  בעלות שם עולמי בארה"ב. המכשיר יושק השקה מסחרית פורמלית ועולמית בינואר 2021 עם צפי לתחילת מכירות ברבעון ראשון של 2021.

כמו כן, בסוף חודש מאי 2020 נחתם הסכם LOI בין חברת ADVA לבין חברת InnoCan Pharma הציבורית המאפשר לחברת InnoCan להשתמש בטכנולוגיה של ADVA לייצור תרופות (ביניהן תרופה לקורונה). 

 

קניין רוחני (IP) טכנולוגי ייחודי ופטנטים בינלאומיים

לחברה מספר בקשות פטנטים גלובליות, אשר הוגשו משנת 2016 ואילך ומגנות בין היתר על טכנולוגיית הגידול, תוכניות בקרה, אלגוריתמיקה, מתודות ואלמנטים פיזיים ועיצוביים. החברה ממשיכה גם היום להגיש בקשות לפטנטים על אלמנטים שונים וייחודיים במערכת, לחיזוק הקניין הרוחני והערך המוסף שהוא מביא עמו לחברה ולמשקיעיה.

 

הצטרפו למובילת השוק הבאה, רגע לפני ההמראה

היתרון העיקרי והמובהק עבור משקיעים המצטרפים לספינה של Adva Biotechnology ברגע זה, הינו השלב הכל כך מתקדם בו נמצאת החברה, רגע לפני מכירות ראשונות, עם רשימת לקוחות ממתינים, מספר פרויקטים המפותחים באופן ייחודי לחלוטין על מכשיר ADVA X3, קשת רחבה של ערוצי הכנסה אפשריים, כמו גם שחקניות מרכזיות בתחום שהביעו עניין בחברה ובטכנולוגיה שלה. שלב מתקדם זה  מציע הזדמנות אמיתית וחד-פעמית עבור משקיעים פרטיים, להצטרף לחברה וליהנות מהיתרונות ומההצלחה של הטכנולוגיה המהפכנית שלה. הצלחה שיכולה להביא להצלת חיים של ממש ולרווח כלכלי למשקיעים.

פיצ'

פיצ'

הבעיה

מחלת הסרטן מוכרת לכולנו, בין אם מניסיון אישי, או דרך סבלם של קרובים ואהובים.

לפי נתוני ה-National Cancer Institute (NCI), מספר מקרי הסרטן המאובחנים מדי שנה צפוי לצמוח ל-23.6 מיליון חולים עד שנת 2030 . על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, זוהי סיבת המוות השנייה בשכיחותה בעולם כולו, אשר גבתה את חייהם של כ-9.6 מיליון חולים בשנת 2018 בלבד.

לשכיחותה הגבוהה של המחלה ישנן גם משמעויות כלכליות רבות: ב-2017, ה-NIH האמריקאי דיווח כי העלויות הלאומיות עבור טיפול בסרטן בארה"ב עמדו על 125 מיליארד דולר ב-2010ועשויות להגיע לסך של 156 מיליארד ב-2020. ההערכה היא כי העלויות של טיפול במחלת הלוקמיה לבדה  יעמדו על 16-20 מיליארד דולר מדי שנה, רק בארה"ב.

במשך שנים, הטיפול המסורתי בסרטן התבסס על ניתוחים, כימותרפיה והקרנות. במהלך שני העשורים האחרונים, הגיחו טיפולים ייעודיים דוגמת imatinib (Gleevec®) ו- transtuzumab (Herceptin®). מדובר בתרופות התוקפות תאי סרטן באמצעות התבייתות על מולקולות ספציפיות המופיעות בעיקר בתאים אלו, ומפעילות את המערכת החיסונית במטרה להשמיד את התאים הסרטניים.

בשנים האחרונות, פותחו טיפולים אימונותרפיים המגבירים את כוחה של המערכת החיסונית של המטופל על מנת לבצע את תפקידה המקורי – לתקוף ולחסל גופים זרים ובהם גידולים, באמצעות  מניפולציות גנטיות ואחרות לתאי מערכת החיסון המקוריים. טיפולים אלו נקראים בפי רבים בקהילה הרפואית כ-"עמוד התווך החמישי" של הטיפול בסרטן.

עמוד תווך או יסוד חמישי זה של הטיפול בסרטן הינה הגישה האימונותרפית, המכונה Adoptive Cell Transfer (ACT): איסוף ושימוש בתאים חיסוניים של החולים עצמם, במטרה לטפל בסרטן שלהם. ישנם מספר סוגי ACT ובהם Tumor Infiltrating Lymphocytes (TILs), engineered T Cell Receptor (TCRs), Chimeric Antigen Receptor T cell (CAR-T) ו-Natural Killer cells (NK).

טיפול ה-CAR-T (Chimeric Antigen Receptor) לדוגמה, הוכיח יעילות קלינית חסרת תקדים בטיפול בלוקמיה ולימפומה, בהן נצפתה נסיגה בסרטן במעל 80% מהחולים בשלבים סופיים של המחלה, כש-50% מהם נותרו נקיים מסרטן גם 8 שנים לאחר השלמת הטיפול.

עם זאת, ועל אף יכולת הריפוי האדירה שלהם, טיפולים מתקדמים אלו מוגבלים לא רק בשל מחירם (כ-500,000 אלף דולר לטיפול) - אלא בעיקר בשל מגבלת היקף הייצור שלהם. זאת  מכיון שמדובר בטיפולים פרטניים, שהחומרים עבורם מופקים כיום באופן ידני בחדרים נקיים, על ידי מהנדסים מוסמכים בעלי הכשרה מקיפה. מסיבות אלו, יכולת הגדלת נפח ייצור הטכנולוגיה והתרחבותה בשוק נותרת מוגבלת במיוחד.

בכוחם של טיפולי סרטן המוכחים קלינית  אלו ,לחולל מהפכה אמיתית באופן בו הרפואה המודרנית נלחמת בסרטן. עם זאת הם מעלים בעיה מרכזית המונעת את מימוש הפוטנציאל המלא שלהם: צורך קריטי בטכנולוגיה  חדשנית  , שתצמצם באופן דרסטי את עלויות ייצור התרופה ותאפשר ייצור המוני (scalability) וזמינות רבות יותר עבור מטופלים, באופן שיבטיח לכל את איכותו וזמינותו של טיפול תאי החיסון המהפכני ומציל חיים זה.


הפתרון

ADVA biotechnology פיתחה טכנולוגיה חדשנית המחוללת מהפכה בשוק ומאפשרת ייצור מותאם אישית בכל קנה מידה בהתאם לצורך, תוך שהיא מפחיתה באופן דרמטי את עלויות הייצור ומאפשרת הענקת טיפול לחולים בסביבתם הטיפולית הקרובה.

מכונת ה-ADVA X3 היא מערכת הפקת תאים חדשנית, מבוקרת ומודולרית, המאפשרת ייצור של תאים חיסוניים אוטולוגיים, תוך כדי ביצוע אופטימיזציה, הבטחת איכות קפדנית, הפחתת עלויות ומתן האפשרות לייצור מקומי בכל מיקום נחוץ.

המכשיר מאפשר ייצור מותאם אישית, אוטומטי וסטרילי. בין יתרונותיה הרבים והמגוונים של הטכנולוגיה הם עלות מופחתת של תוצרים, ביטול הצורך בטכנאים מוסמכים למטרת ייצור ואפשרות לייצר בכל היקף מבוקש, במודל מבוזר חכם וייחודי. שילובו של המכשיר יחולל מהפכה בייצור ויגביר את זמינות הטיפול בצורה דרסטית, ובאופן זה יגביר את זמינותה של תרופה אמיתית ומוכחת לסרטן. מודל הרחבת הייצור הפשוט, תהליך ההפקה הקל והתשתית המינימלית הנחוצים לשימוש ב-ADVA X3, מאפשרים לחברה זמן חדירה קצר יותר לשוק, ומגדילים את נתח השוק שלה באופן ניכר.

מודל ייצור מבוזר

עד כה, כל הליכי ההפקה של התאים הנחוצים לטיפולים מסוג זה נעשו באופן מרוכז במסגרת ה-CDMO (קבלני ייצור) או על ידי חברות התרופות עצמן, במודל מסורבל אשר סובל בצורה ניכרת ממורכבות לוגיסטית, ניפוח עלויות, צורך בצוות בעל הכשרה גבוהה או תשתית יקרה, ועל כן מגביל את זמינות הייצור.


הטכנולוגיה של ADVA, לעומת זאת, תאפשר מודל ייצור מבוזר. המוצר יופק בבתי חולים או בסביבת המטופלים, תוך הורדת העומס הלוגיסטי והעלות, תוך פישוט התהליך ותוך הבטחת זמינותו לחולים. תחילה ייחל הייצור תוך שימוש בטכנולוגיה במתקן מרכזי, ואז באופן הדרגתי יעבור לאתרים מרוחקים יותר.

טיפולים תאים אדפטיביים (ACT) דומים מאוד בטבעם, למעשה, להשתלות מח עצם ואלו כידוע מבוצעות באופן שגרתי בבתי חולים. החזון של ADVA Biotechnology הוא להפוך את הטכנולוגיה המתקדמת ומצילת החיים שלה לשכיחה ולזמינה באותה המידה עבור חולים. החברה מאמינה כי בעתיד, במקביל לאימוץ הקליני והרגולוטרי של המכשיר שפיתחה והמשך פיתוחם של טיפולים חדשניים בבתי חולים ומרכזים אקדמיים, ייפתחו בפני החברה והטכנולוגיה שלה ערוצים קליניים ומסחריים נוספים וחדשים במסגרת בתי החולים. 

החברה צופה גם כי העלייה בלחץ הציבורי, לאפשר שימוש בטיפולים אלו בעלות מופחתת ובזמינות גבוהה יותר, בשילוב העובדה כי בתי חולים משקיעים כסף רב בחדרי ייצור נקיים,  יאפשרו את העברת הטכנולוגיה ליישום בתוך בתי החולים, קרוב למטופלים - ובכך יגדלו באופן משמעותי הן זמינותם של הטיפולים, והן היקף השוק עבורם.

ההנחיות המעודכנות של ה-ATMP מטעם האיחוד האירופי (2018) מאפשרות ייצור מסוג Class D של מערכות טיפוליות סגורות. שינוי חיובי זה יכול להפחית את עלויות התשתית ואת העלויות התפעוליות בהיקף של 70%, בהשוואה לייצור Class B בו נעשה שימוש נפוץ יותר. שינויים רגולטוריים אלו הינם דרמטיים ובעתיד הקרוב יהפוך המודל המבוזר בו פועלת החברה - למודל הייצור העיקרי. פירוש הדבר שוק נרחב יותר עבור המכשיר של ADVA ועבור המוצרים המתכלים הנלווים לשימוש בו.

נכון להיום, 48% מכלל טיפולי ה-CAR T מתבצעים בסין, באופן ידני בבתי חולים המאפשרים גישה נרחבת יותר לטיפול. מערכת ADVA X3 תאפשר צמיחה מהירה וטיפול במספר רב יותר של חולים, באופן בטוח וחסכוני, בכל רחבי העולם.

צילום: בר גוטהרץ

הטכנולוגיה

הטכנולוגיה של ADVA פותחה במהלך ארבע השנים האחרונות על בסיס מודלים של תאים (cell line), במטרה לאפשר אופטימיזציה של הטכנולוגיה. בשנה האחרונה, ערכה החברה ניסויים פנימיים על בסיס תהליכי CAR T של תורמים אמיתיים, תוך שימוש ב-activation beads ונוגדנים, אשר הראו תוצאות ייצור מוצלחות ומעודדות דומות - ובמקרים מסוימים טובות בהרבה - מה"גולד" סטנדרט הקיים, במסגרת הניסויים המשמשים כ-POC.

בנוסף,  כבר החלו ניסויים ואופטימיזציה משותפים של הטכנולוגיה של Adva Biotechnology עם לקוחות המשתמשים בטיפולים תאיים חיסון אוטולוגיים/עצמיים – כמו  CAR T, NK, TIL – המטרה בשלב זה היא אופטימיזציה משותפת של הפרמטרים עבור התהליכים הייחודיים של כל לקוח ולקוח. בשלב זה, קיים אבטיפוס משולב מלא ברמת מכשיר קדם שוק בטא) אשר עובר ניסויים ואופטימיזציה, ומספר יחידות ממנו יישלחו על ידי החברה החל מספטמבר 2020, לנסייני בטא שכבר נמצאו מתאימים .המטרה היא לקבל מהם פידבק לפני השלמתו של המוצר והשקה "רכה" שלו ב-Q1 2021.

 

קניין רוחני ופטנטים

באוגוסט 2016, הגישה החברה בקשה לפטנט פרוויזיונאלי ל-USPTO, ולאחריו הוגשה בקשה לפטנט בינלאומי מלא, באוגוסט 2017. באפריל 2019 הוגשה בקשת פטנט נוסף, המחזק עוד יותר את הגנת ה-IP.

במהלך ינואר 2020, הושלמו והוגשו בקשות לשני פטנטים נוספים ובמרץ 2020 הוגשה בקשה נוספת, במסגרת מצב ה-COVID-19 העולמי.

 

הצוות

הצוות

אוהד קרניאלי
מייסד, מנכ"ל ודירקטור
ד"ר קרניאלי הוא מומחה בעל שם בינלאומי בתחום הטיפול בתאים, עם מעל 19 שנות ניסיון בענף, ד"ר קרניאלי הוא המייסד של Atvio Biotech, מרכז חדשנות מוביל לטיפול בתאים וגנים, אשר נרכש על ידי חברה ציבורית. שימש בעבר כסמנכ"ל טכנולוגיה וייצור בחברת Pluristem Therapeutics, וסמנכ"ל רפואי עבור Goji Solutions. ד"ר קרניאלי כיהן כיו"ר הוועדה לפיתוח תהליכים ומוצרים מטעם ה-International Society for Cellular Therapies, כחבר מומחה בוועדת תקני הביוטכנולוגיה ISO TC276, וכיו"ר לשעבר של ועדת המדע והטכנולוגיה, עבור ה-Alliance for Regenerative Medicine. לד״ר קרניאלי תואר שלישי בביוטכנולוגיה והנדסה גנטית מהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת חיפה. ד״ר קרניאלי כתב מספר רב של מאמרים מדעיים ופרקים בספרים מקצועיים בנוסף לעשות הרצאות מוזמנות בכנסים בין לאומיים בתחום.

  • מייסד
  • דירקטור
נועם ברקוביץ’
סמנכ"ל פיתוח
למר ברקוביץ‘ מעל 17 שנות ניסיון בפיתוח של טיפול בתאים, עם מומחיות רבה וניסיון ב-cGMP - פיתוח ביו-ריאקטורים. הוא שימש כמנהל הנדסת תהליכים לשעבר בחברת Pluristem Therapeutics וכיהן כמנהל הפיתוח של Atvio Biotech. הידע הנרחב והייחודי של מר ברקוביץ‘ בפיתוח וייצור של תאי טיפול ביולוגי cGMP מהווה נכס מהותי עבור החברה.

עפרה טולדו
סמנכ"ל פיתוח עסקי
גב’ טולדו הינה עורכת דין מוסמכת, בעלת תואר ראשון מבית הספר למשפטים באוניברסיטת חיפה. בנוסף, היא משמשת כמגשרת מוסמכת ופעילה. לפני שהצטרפה ל-ADVA Biotechnology, שימשה כמנהלת פיתוח עסקי בחברת Atvio Biotech, שם הקימה את מערך פעילות הפיתוח העסקי הבינ"ל. קודם לכן, שימשה כחלק מהמחלקה המשפטית וצוות ה-IP ב-Pluristem Therapeutics. עפרה מביאה עמה לחברה מומחיות רבה וניסיון נרחב, בפיתוח עסקי ובשיווק בתחום הטיפול בתאים.

מושיק לינדנר
VP, מנהל אתר
מר לינדנר שימש כמנהל התחזוקה ב-Atvio Biotech, כחלק מצוות פיתוח הביו-ריאקטורים החדשני בחברה. בנוסף, למושיק ניסיון של מעל 6 שנים בתחזוקת מתקני ייצור ה-cGMP בחברת Pluristem Therapeutics, וידע מעמיק ומומחיות בתחום הביו-ריאקטורים.

ברברה פאלדוס
מייסדת וחברת דירקטוריון
ד"ר פאלדוס הינה יו"ר חברת Skehmet Ventures ושותפה כללית ב-Skymoon Ventures. שימשה כמייסדת, יו"ר ומנכ"ל לשעבר בחברת Finesse Solutions Inc, חברת ביו-ריאקטורים מובילה שנמכרה לאחרונה ל- ThermoFisher Scientific. כמו כן שימשה בעבר כמייסדת ו-CTO עבור Picarro. ד"ר פאלדוס השלימה את לימודי הדוקטורט שלה בהנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטת סטנפורד, והיא בעלת ידע נרחב בתחום הביוטכנולוגיה והביו-ריאקטורים, לצד ניסיון עסקי משמעותי ורלוונטי במיוחד לפעילות החברה.

  • מייסד
  • דירקטור
פרופ’ אדי קרניאלי
יו"ר SAB וחבר דירקטוריון
פרופסור לרפואה בטכניון, ומומחה בינלאומי בעל שם בתחום האנדוקרינולוגיה והרפואה המותאמת אישית .פרופ‘ קרניאלי משמש כיו"ר עבור מספר חברות רפואיות בינלאומיות וישראליות בתחום האנדוקרינולוגיה, הטלמדיסין (רפואה טלפונית) ורפואה בהתאמה אישית. הוא משמש גם כראש מרכז הגליל לטלרפואה, וכיועץ לחברות ביג פארמה בנושאי רפואה מותאמת אישית ואנדוקרינולוגיה. פרופ‘ קרניאל פרסם מעל 100 מאמרים וספרי מחקר אקדמי, חלקם בנושא טיפול בתאים וגנים.

  • דירקטור
רון אלעזרי
מייסד וחבר דירקטוריון
ד"ר אלעזרי הינו יזם מנוסה בתחום המכשור הרפואי והאנרגיה, עם ניסיון של מעל 30 פטנטים מאושרים. הוא שימש כמייסד במספר חברות בתחום המכשור הרפואי, וכיועץ וחבר דירקטוריון במעל 10 חברות מתמחות בתחום. הניסיון והחשיבה היצירתית של ד"ר אלעזרי, לצד הניסיון העסקי הנרחב והרלוונטי שלו, משמשים מקור להדרכה מקצועית ומומחיות עבור החברה.

  • מייסד
  • דירקטור
טל סלונים
מייסד וחבר דירקטוריון
מר סלונים הינו המייסד של חברת Meitar Engineering, בעל מעל 25 שנות ניסיון בפיתוח מכשירים רפואיים וביולוגיים. טל שימש כמייסד וממציא-שותף במספר חברות מכשור רפואי, המאופיינות בחדשנות טכנולוגית פורצת דרך. הוא בעל תואר ראשון בהצטיינות מהפקולטה להנדסת מכונות באונ‘ בן גוריון, ותואר שני במנהל עסקים מטעם אונ‘ בר אילן.

  • מייסד
  • דירקטור

עדכונים 1

עדכונים 1

  • תאריך עדכון: 20/08/2020
    חברת Adva Biotechnology חצתה את יעד 100%! במקביל, קיבלה החברה אישור לתקן בנלאומי למכשור רפואי ISO 13485 תוך עמידה בתקנים מחמירים. אישור זה מאפשר לחברה פתיחת דלת משמעותית לשוק הבינלאומי.
סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו