Momsense

ל-Momsense מכשיר טכנולוגי לביש המודד את צריכת החלב של התינוק בזמן ההנקה. החברה כבר הוכיחה היתכנות ומכרה עשרות אלפי יחידות, וכעת מתקדמת לשלב הייצור המוני. כשאתם משקיעים ב- Momsense אתם משקיעים בפתרון משנה חיים של אימהות ותינוקות.

143% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: שרון סגל
גיוס יתר
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
בריאות דיגיטלית

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

הוכחת היתכנות כלכלית ויצירת שותפויות אסטרטגיות עם חברות מובילות בשוק

Momsense הוכיחה היתכנות כלכלית וביקוש גדול למוצר, עם מכירה של עשרות אלפי יחידות הן בארץ בשיתוף עם ענקית מוצרי התינוקות "שילב" שהייתה גם בין המשקיעים הראשונים בחברה והן במכירות בארצות הברית בחנויות הריטייל הגדולות TARGET, BABYSRUS ו BUY BUY BABY כאשר נכון להיום המלאי הקיים של החברה אזל כמעט במלואו, למעט מאות בודדות של מוצרים שזמינים אונליין. לאחרונה סגרה החברה הסכם מול מפיץ אסטרטגי בסין לשיווק של 10,000 יחידות נוספות אשר ממתינים להתחלת ייצור נוסף, ובשלב זה מתקיימים מגעים הן עם חברת תרופות ישראלית מובילה להפצת המוצר באופן בלעדי בישראל והן עם מספר מפיצים באירופה.

 

 

טכנולוגיה חדשנית בעלת פטנטים רשומים

מאמסנס מביאה פתרון טכנולוגי חדשני מבוסס סנסור ומוגן בפטנט (patent protected + patent pending) לאחת הבעיות השכיחות ביותר של אימהות חדשות – חוסר ביטחון בהנקה. ה- Smart Breastfeeding Meter הוא מוצר בעל ביקוש גדול, אשר מסייע לאימהות להאריך את שלב ההנקה החשוב באמצעות חיישן חכם וקל לשימוש, המאפשר להן לדעת את צריכת החלב של התינוק בזמן אמת.

נשים רבות מפסיקות להניק עקב חוסר ביטחון בהנקה

בכל שנה נולדים כ- 135 מיליון תינוקות ברחבי העולם. ברוב המדינות המפותחות, שיעור ההנקה של ילודים (newborns) הוא גבוה, ועומד על יותר מ- 80% בחודש הראשון לחיי התינוק.

50% מהן מפסיקות הנקה בלעדית כבר במהלך 4-6 שבועות הראשונים וזאת בשל חוסר הבטחון בתפוקת החלב שלהן או באי הידיעה של כמה התינוק אכל בזמן הנקה.

בניגוד להאכלה מבקבוק, שם כמות החלב הנצרכת נמדדת באופן מדויק, בהנקה אין דרך אפקטיבית ומידית לדעת כמה התינוק אכל.

אימהות רבות חוששות שהן אינן מספקות לתינוק את כמות החלב הרצויה, ותחושה זו של חוסר ידיעה גורמת להן לזנוח את ההנקה לטובת הבקבוק לאחר זמן קצר.

עם זאת, המחקר הרפואי מעיד כי לרוב האימהות אין באמת מחסור בחלב, ולכן הפסקת ההנקה נובעת כמעט אך ורק בשל חוסר וודאות ולא בשל בעיה אובייקטיבית בצריכת החלב של התינוק.

שוק עולמי ענק

מאמסנס פועלת בשוק המוניטורים לתינוקות – שוק עצום וצומח המוערך בעשרות מיליארדי דולרים בשנה. הפיתוח החדשני הנו ייחודי בשוק והראשון שנותן מענה אמיתי ל 135 מיליון תינוקות ילודים וכ-54 מיליון אימהות מניקות בשנה – מספר אשר גדל בהתמדה עם עליית המודעות העולמית לחשיבותה של ההנקה. 

 

אישור לשיווק בארצות הברית ואירופה ואישורי בטיחות מלאים

לחברה אישור CE לשיווק המוצר באירופה והיא מורשית לשווקו גם בארצות הברית ללא צורך באישור FDA, מכיוון שאינו נחשב ל-Medical device ולכן אושר שאין צורך להעבירו תהליכי רגולציה. בנוסף, המוצר הנו בטיחותי לחלוטין לשימוש וקיבל את כל אישורי הבטיחות המחמירים ביותר. הסנסור מחובר לתינוק באמצעות מדבקה היפואלרגנית (3M) המותאמת לעורו הרגיש, הוא אינו חודרני בשום צורה ואין לו כל תופעות לוואי.

 

יצירת מאגר נתונים big data הראשון מסוגו בעולם

הפיתוח הייחודי של מאמסנס הוא הראשון בעולם אשר עוקב אחר דפוסי אכילה של תינוקות רבים לאורך זמן (זמן ואורך הנקה, בליעה, העדפות, איכות ההנקה בשעות מסוימות וכו') ושומר אותם במאגר נתונים גדול (big data) לשם ניתוח והפקת מידע שאינו זמין כיום משום מקור אחר. מאגר מידע שכזה הוא קריטי עבור חברות גדולות בתחום תזונת התינוקות.  

באמצעות הטמעה מתקדמת יותר של בינה מלאכותית (AI) וניתוח למידה ממוחשב (ML) על ההנקה מהמידע שיתעדכן 24/7, תוכל החברה להציע לחוקרים, מומחי בריאות, גניקולוגים-מיילדים ועוד, נתונים שאינם זמינים להם בכל מקום אחר

באמצעות בניית קהילה של אימהות מניקות, עם אינטרסים וצרכים משותפים, והנגשה של יומן מתקדם שיכסה בין היתר גם הוספה של האכלה מבקבוק וניהול שאיבת חלב, התראות והודעות על תור לרופא, חיסון או תרופות,  מעקב אחר מדידות כמו גודל ראש, משקל, גובה וכמובן  סטטיסטיקה להתפתחות בהתאם לאחוזונים השונים, ובפרט, יונגש לאם האפשרות לייעוץ ישיר מקוון עם אנשי מקצוע כמו מדריכי הנקה או רופא הילדים, בכדי לקבל מענה למצוקה או שאלה בכל הקשור להנקה והתפתחות התינוק.

כל הנתונים שיאספו יוכלו לשמש הן למחקר והן בכדי להציע מוצרים משלימים או שירותים נוספים.

פיצ'

פיצ'

בכל שנה נולדים כ- 135 מיליון תינוקות ברחבי העולם, מתוכם כ-54 מיליון תינוקות יונקים. ארגון הבריאות העולמי (WHO) ממליץ על הנקה בלעדית של תינוקות עד גיל חצי שנה על מנת להשיג צמיחה, התפתחות ובריאות אופטימאליים. ברוב המדינות המפותחות, שיעור ההנקה של ילודים (newborns) הוא גבוה, ועומד על יותר מ- 80% בחודש הראשון לחיי התינוק. עם זאת, 85% מהאימהות מפסיקות להניק בשלב מוקדם, עוברות להשתמש בתחליפי חלב ואינן מניקות את תינוקן למשך הזמן המומלץ. ע"פ ארגוני הבריאות הגדולים CDC, NIH, WHO)) הסיבה העיקרית לכך נובעת מחוסר ביטחון בהנקה – דאגה מכך שהתינוק אינו מקבל את כמות החלב הנדרשת.  

50% מהיאמהות מפסיקות הנקה בלעדית כבר במהלך 4-6 שבועות הראשונים וזאת בשל חוסר הבטחון בתפוקת החלב שלהן או באי הידיעה של כמה התינוק אכל בזמן הנקה.

 

הצורך

בניגוד להאכלה מבקבוק, שם כמות החלב הנצרכת נמדדת באופן מדויק, בהנקה אין דרך אפקטיבית ומידית לדעת כמה התינוק אכל.

אימהות רבות חוששות שהן אינן מספקות לתינוק את כמות החלב הרצויה, ותחושה זו של חוסר ידיעה גורמת להן לזנוח את ההנקה לטובת הבקבוק לאחר זמן קצר.

עם זאת, המחקר הרפואי מעיד כי לרוב האימהות אין באמת מחסור בחלב, ולכן הפסקת ההנקה נובעת כמעט אך ורק בשל חוסר וודאות ולא בשל בעיה אובייקטיבית בצריכת החלב של התינוק.

 

הפתרון

Momsense פיתחה את ה Smart Breastfeeding Meter - מכשיר לביש וקל לשימוש, בעל מוניטור חכם אשר מודד את צריכת החלב של התינוק בזמן ההנקה ומיידע את האם כמה התינוק ינק. הפיתוח החדשני נותן ידע בזמן אמת ומעניק לאם שקט נפשי, בכל מקום ובכל זמן, במטרה לשפר ולהאריך את תהליך ההנקה הטבעי.

 

 

הטכנולוגיה

ה- Smart Breastfeeding Meter היא טכנולוגיה בעלת פטנטים רשומים (פטנט אחד מאושר בישראל וארה"ב ופטנט שני מחכה לאישור בישראל, ארה"ב ואירופה – patent pending), אשר עוקבת אחר דפוסי הבליעה הפיסיולוגיים הייחודיים של התינוק ומודדת את כמות צריכת החלב שלו בזמן ההנקה.

המכשיר כולל סנסור בטוח לשימוש וזוג אוזניות, בעזרתן יכולה האם לשמוע את קולות הבליעה של התינוק, בעוד הסנסור מודד את כמות החלב אשר עוברת בלוע. כל הנתונים מועברים לאפליקציה ייעודית, אשר מודדת ומנתחת את דפוסי הבליעה וצריכת החלב הייחודיים של כל תינוק, כמו גם את אורך וזמני ההנקה, איכות ההנקה וכו'. נתונים, אשר בעזרת טכנולוגית בינה מלאכותית וניתוח למידה ממוחשב שהינם חלק מהמוצר, מאפשרים הנגשת ביג דאטה 24/7 על ההנקה, מידע שאינו זמין בכל מקום אחר.


האפליקציה מספקת לאם דוחות אכילה ויוצרת בעזרת הנתונים יומן אכילה מיוחד, אשר מודד את דפוסי ההנקה לאורך זמן. בנוסף, היישום עוקב אחר התפתחות ועלייה במשקל, מעניק טיפים מפורטים להנקה נכונה ויוצר אלבום ווקאלי ייחודי.

המוצר נועד לשפר את האינטואיציה הטבעית של האם ולאפשר לה להבין את דפוסי הבליעה והיניקה של התינוק, ובתמורה היא מקבלת את הביטחון הראוי לה בזמן ההנקה.

 

 

איך זה עובד

השלב הבא – מוצר דור 2

שיפור האלגוריתם של רעשי הרקע באמצעות טכנולוגיה מתקדמת של ביטול רעש פעיל.

נבחנת אפשרות למוצר אלחוטי הכולל חיישן Bluetooth ואזניות אלחוטיות

יישום Momsense יהפוך לפתרון האולטימטיבי של האם לטיפול בתינוק

באמצעות בניית קהילה ייחודית של אימהות מניקות, עם אינטרסים וצרכים משותפים, והנגשה של יומן מתקדם שיכסה בין היתר גם הוספה של האכלה מבקבוק וניהול שאיבת חלב, התראות והודעות על תור לרופא, חיסון או נתינת תרופות,  מעקב אחר מדידות כמו גודל ראש, משקל, גובה וכמובן סטטיסטיקה להתפתחות בהתאם לאחוזונים השונים, ובפרט, אינדיקציה מהירה לבעיות הנקה, כאשר תונגש לאם אפשרות לייעוץ ישיר מקוון עם אנשי מקצוע כמו מדריכות הנקה או רופא ילדים, בכדי לקבל מענה למצוקה או שאלה בכל הקשור להנקה והתפתחות התינוק.

באמצעות הטמעה מתקדמת של בינה מלאכותית (AI) וניתוח למידה ממוחשב (ML) על ההנקה מהמידע שיאסף ויתעדכן 24/7, תוכל החברה להציע לחוקרים, מומחי בריאות, גניקולוגים-מיילדים ועוד, נתונים שאינם זמינים להם בכל מקום אחר, וכמן כן ניתן יהיה להציע לאמהות מוצרים משלימים או שירותים נוספים.

 

 

Momsense במדיה

כתבות:

 

הצוות

הצוות

שרון סגל
מנכ"ל
אשת עסקים מנוסה, בעלת ניסיון של מעל 20 שנה ביזמות, ניהול, שותפויות אסטרטגיות ושיווק, המשמשת כחברה מייסדת ומנהלת של כמה חברות סטארט-אפ חדשניות בתחום ההיי-טק.

  • עובד מפתח
יצחק נקאר
יושב ראש ומייסד
יזם סידרתי ואיש עסקים מצליח. יסד מספר חברות טכנולוגיות בינלאומיות, ובהן: Top Image Systems (NASDAQ: TISA), e-Mobilis, TopGuard, ANIR Vision, NIR 4 You. שירת בצה"ל 17 שנים וקיבל את "פרס בטחון ישראל". נבחר ב 2018 בין 50 האנשים המשפיעים ביותר בתחום הסייבר בישראל.

  • מייסד
  • יו''ר הדירקטוריון
אדוארד רודיק
סמנכ"ל, מנהל מו"פ
MScEE, MBA. מעל 15 שנה במחקר ופיתוח של מוצרים רב תחומיים מורכבים, עם מומחיות בעיבוד אותות ולמידת מכונה. תחומי יישום עיקריים במערכות אבחון ופרוגנוסטיקה.

  • עובד מפתח

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו