פריצת דרך טכנולוגית לשיקום נפגעי שבץ מוחי
Stroke Rehab פיתחה את StimelAR, המוצר הראשון בעולם שמשלב בין טכנולוגיה המאפשרת גירוי חשמלי מותאם אישית לכל מטופל וטכנולוגיות מציאות רבודה (AR). שילוב הטכנולוגיות מאפשר תהליך של לימוד התנועה מחדש באמצעות מיפוי מחדש של אזורים מוטוריים במוח. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מתמקדת בשיקום נוירולוגי של אזורי המוח הפגועים, ובכך מאפשרת שיקום מוחלט וסופי של המטופל, ללא צורך בפיזיותרפיה ובגורם אנושי מתווך ומבלי שיצטרך לצאת מהבית. Stroke Rehab משנה באופן דרמטי את תהליך השיקום משבץ מוחי ואת תוצאותיו עבור המטופלים.
הצלחה קלינית מוכחת: מחקר רפואי ממושך עם אחוזי הצלחה חסרי תקדים
Stroke Rehab ערכה מחקר קליני מבוקר וארוך שנים במסגרת המחלקה הנוירולוגית והמחלקה הגריאטרית של באחד מבתי החולים הגדולים בצפון בארץ, במהלכו טופלו ושוקמו מאות נפגעי שבץ מוחי. תוצאות הניסויים הקליניים שערכה החברה היו לא פחות ממדהימות: כ – 60-70% מהמטופלים חזרו ללכת באופן עצמאי לחלוטין בתוך זמן קצר של 10-12 חודשים בלבד, זאת לעומת אחוזים בודדים בשיטות השיקום הרגילות, אשר גם נמשכות שנים ארוכות. ההצלחה האדירה של Stroke Rehab משנה לחלוטין את התמונה ומהווה פריצת דרך אדירה בתחום השיקום לאחר שבץ מוחי.
שוק עולמי עצום בשווי 60 מיליארד דולר בשנה
מדי שנה מתרחשים בעולם למעלה מ-15 מיליון מקרי שבץ מוחי, אירוע חירום רפואי שהוא הגורם העיקרי לנכות אצל מבוגרים בעולם המערבי. בארצות הברית לבדה, כ-82.5% נפגעים כתוצאה משבץ ומקבלים טיפול ארוך וקשה עם שעות רבות של פיזיותרפיה. השוק בארצות הברית הוערך בשנת 2017 בכ-34 מיליארד דולר בשנה והשוק העולמי מוערך בלמעלה מ-60 מיליארד דולר בשנה. הטכנולוגיה המתקדמת של Stroke Rehab תשנה את חייהם של מיליוני מטופלים ברחבי העולם ותחולל מהפכה של ממש בשוק שמרני הצמא לחידושים טכנולוגיים.
פטנט רשום ואישור FDA לשיווק בארה"ב
Stroke Rehab עומדת בתנאי הרגולציה, לשווק ולמכור את המכשיר בארה"ב (החברה קיבלה את אישור FDA למכשיר STIMEL-03 ותשיג את אישור FDA לתוספת AR למכשיר StimelAR במהלך 2019) וקיבלה הסמכה בתחום האיכות למכשור רפואי -ISO 13485:2003, EN IS 13485:2012.
הבעיה
מהו שבץ מוחי/סטרוק?
שבץ מוחי מתואר כמעצור ו/או סתימה באחד מכלי הדם המובילים למוח חמצן. בעת מחסור בחמצן למוח, תוך מספר דקות מרגע היעדר החמצן, מתחילים למות תאים (הנוירונים)במוח.
במרבית המקרים, תמותת נוירונים מובילה לפגיעה בתנועתיות הגפיים. למעשה, ב-85 אחוז ממקרי השבץ המוחי יש פגיעה ביד ורגל באותו צד.
מה הבעיות שהשבץ המוחי יוצר:
שבץ מוחי יכול להיגרם כתוצאה מחוסר אספקת דם ("שבץ איסכמי") או כתוצאה מדימום ("שבץ הֶמורַגי").
שבץ יכול לגרום לשינויים תפקודיים, בהתאם לאזור של המוח שנפגע. לשינויים אלה עשויה להיות השפעה משמעותית על חייו של החולה הנפגע ושל הסובבים אותו. רבים מן השינויים הפונקציונליים ניתן לשקם ולשפר את מצבם של החולים
תנועה: שיתוק, רפיון, חולשת שרירים, עלולים להיווצר, לרוב בפלג אחד של הגוף.
שינויים אלה עשויים להתבטא בקשיי קואורדינציה, בקשיים בהליכה, ישיבה, ויציבות הגוף.
בקרב שליש מהחולים תישאר נכות פיזית – עד כדי שיתוק מלא באחד מצדי הגוף - העלולה לגרום לקושי ניכר בתפקוד. נוקשות שרירים (ספסטיות), התכווצות שרירים בלתי רצונית העלולה לגרום לכאב.
הבעיות בתהליך השיקום:
הפתרון
StimelAR, מוצר השיקום של Stroke Rehab, משנה את התמונה:
המכשיר הינו ייחודי במינו בכך שהוא משלב לראשונה את החולה כחלק בלתי נפרד מתהליך השיקום בצורה פעילה המסתמכת על מאפיינים ייחודיים של כל חולה.
מכשיר StimelAR דוגם ושומר בעזרת 3 אלקטרודות המחוברות ליד או לרגל , את האותות החלשים מאוד המגיעים מהמוח שנפגע משבץ מוחי דרך מערכת העצבים לשרירי הגפיים (תהליך שנקרא
EEG ).
כעת נדרש המטופל לנסות להפעיל את שרירי היד או הרגל. בתחילת תהליך השיקום המטופל מתאמץ להפעיל את שרירי הגפיים ואכן רואה בצג המכשיר ובמקביל במשקפי ה AR ,תנועה קטנה ממיקום אפס של קו (BAR ) אופקי , לכיוון קו (BAR ) אופקי קבוע לייחוס ,הממוקם גבוה יותר ומייצג את היעד להשגה.
לאחר ניסיונות חוזרים ונשנים , כאשר האות הנשלח מהמוח לגפיים קצת מתגבר, מצליח המטופל להביא את הקו האופקי הנייד עד לקו היעד ( Threshold BAR ) .
ברגע זה מתחיל תהליך השיקום שהמכשיר מבצע:
לאחר פעולות של עיבוד ,שיחזור והגברת האות , הופך המכשיר את כיוון זרימת האותות ומזריק באמצעות האלקטרודות את האות לשרירי היד או הרגל אליהם מחוברים האלקטרודות.
המטופל רואה את ידו או רגלו מבצעים פעולה אמיתית זהה לפעולה המקורית שהם ביצעו לפני השבץ המוחי ולפני הפגיעה במוח.
במשקפי AR רואה המטופל את ידו נשלחת לאחוז כוס שתיה ,תפוח או מברשת שיניים ואף מתקרבת ואוחזת בחפץ (כולל קיפול אצבעות היד לאחוז בחפץ המוקרן במשקפיים), או את רגלו נשלחת קדימה ובועטת בכדור משחק ומצליחה להדוף את הכדור בחוזקה.
תהליך השיקום סוגר מעגל של ביופידבק ויזואלי : המוח קולט את התנועה , נוירוני המראה שבמוח לומדים תנועה זו וזוכרים אותה. האזור הלומד במוח מתעצב עם הידע שנרכש (המוח בעל תכנות פלסטיות).
בהמשך, המוח ישלח אות חזק יותר מהפעמים הקודמות ואף מעוצב בהתאם לתנועה המקורית כפי שהמוח היה שולח לפני פגיעת השבץ במוחי.
הטכנולוגיה
הטכנולוגיה המהפכנית של Stroke Rehab משלבת טכנולוגיות מתחום האלקטרו-ביולוגיה, תחום האלגוריתמים המתקדמים ומתחום המציאות הרבודה (AR) בכדי להביא את מוח המשוקם לביצוע הקצאה מחדש של אזורים מאוד ספציפיים במוחו במקום אזורים אחרים שנהרסו בעקבות השבץ המוחי.
הטכנולוגיה של Stroke Rehab מאפשרת תנועת טבעית של המטופל באמצעות התאמה וניתוח אישיים של ניתוח האותות הספציפי וכתוצאה מכך, מובילה לתהליך שיקום חד פעמי ותחום בזמן.
הנוירו-פיזיולוגיה שמאחורי הטכנולוגיה: הפלסטיות של המוח
במוחנו קיימים סוגים שונים של נוירונים. חלק מסוים מהם נקראים נוירוני מראה (mirror neurons). אלו, מאפשרים לחקות את התנועות שהעין רואה. ככל שהתנועה הנצפית והמורגשת דומה לתנועה הטבעית והנורמלית של הפציינט, כך נוירוני המראה מסגלים לעצמם תנועות חדשות באופן קבוע.
המוח שלנו הוא איבר בעל תכונות פלסטיות. הטכניקה של StimelAR מסייעת בתהליך לימוד המתבצע לחלקים בריאים של המוח לאחר שבץ מוחי כדי להשתלט על התפקוד שאבד באמצעות נוירו-פלסטיות. בסוף התהליך של שיקום משבץ מוחי,המוח בונה מסלולים העוקפים את המסלולים שנהרסו באזור המושפע.
רכיבי הטכנולוגיה
איך זה עובד?
החיישנים המצויים באלקטרודות המכשיר ומחוברים לאזורים הפגועים (ידיים, רגליים וכיו"ב), קוראים אותות חשמליים מאוד חלשים מתוך העצבים באזורים אלו.
אותות אלו עוברים תהליך עיבוד מורכב הכולל את השלבים הבאים:
כאמור, האותות המעובדים מועברים לשתי יחידות משנה:
ניסויים קליניים
Stroke Rehab ביצעה ניסויים קליניים מוצלחים וטיפולים שוטפים במשך 7 שנים על מאות חולים במרכז הרפואי גליל באמצעות מכשיר Stimel, במחלקה הגריאטרית ובמחלקת הנוירולוגית.
כללי:
Stroke Rehab ביצעה ניסויים קליניים מוצלחים וטיפולים שוטפים במשך 7 שנים על מאות חולים במרכז הרפואי גליל, 1.במחלקה גריאטרית בראשות ד"ר מ. רוז'צקה – מנהלת המחלקה הגריאטרית. ביצוע בפועל: ד"ר איבניצקי רופאה גריאטרית, 2.במחלקת נוירולוגיה, ובמחלקה פנימית – בראשות מנהלת פרופ' בלה גרוס – גם כאן בביצוע בפועל של ד"ר איבניצקי סבטלנה .
המכשיר מיועד לחולים עם שיתוק מרכזי או היקפי.
האבחנה אומתה לפי תסמונת קלינית וע"י CT מוח.
נוסף לשני הניסויים הקליניים המתועדים, בוצעו עוד מאות טיפולים במסגרת לא מתועדת במחלקות: גריאטריה, נוירולוגיה ופנימית בבית חולים גליל מערבי.
יעדים:
שיקום חולים עם פגיעה בגפיים נעשה ע"י הגברת התכווצות השרירים כתוצאה מגירוי ישיר של הנוירונים המוטוריים.
כתוצאה מהגירוי החשמלי יש ירידה בניוון השרירים וחיזוק שלהם .
פעולות היומיום, הידועות גם בראשי תיבות ADL- Activities of Daily Living הן פעולות המהוות בסיס לעצמאות גופנית של אדם ולחוסר תלות שלו בזולת. תפקוד של פעולות אלו בהיבט ניידות והפעלת ידיים ורגליים למטרות שונות נבחנו במסגרת ניסויים קליניים אלו בעזרת מדדים שונים כמו: NIH, FIM , FUGL-MEYER TEST . הערכת עצמת הכאב שהמטופלים חשים מהשרירים בוצעה לפי Visual Analog Scale .
מטרת הניסויים:
להוכיח שיפור בכוח המוטורי ובהגדלת טווח התנועה של הגפיים העליונות והתחתונות
Range of Motion - הגברת התכווצות שרירי הגפיים.
להשיג יעילות מוכחת של הגירוי החשמלי על כח גס , טונוס שרירים ושיכוך כאבים הנובע מספסטיות, ביד וברגל המשותקים.
הפגיעה עקב שבץ מוחי ברגליים מתבטאת בתופעה הנקראת Drop Foot שנובעת מפגיעה בשרירים דיסטאליים.- הניסויים מוכיחים החזרת הליכה רגילה למטופל.
אישורים
המודל העסקי
המודל העסקי שלנו מבוסס על שני ערוצי הכנסה. שניהם מבוססים על MRR (הכנסות חודשיות חוזרות)
בשני המודלים אנו מציעים את המכשיר לרכישה או ליסינג ואת האלקטרודות החד-פעמיות לרכישה לפי הצורך.
תהליך התשלום של הלקוחות:
קבלת התשלום מלקוחות מתבצע דרך אתר החברה www.cvarehab.com לרכישת מכשיר StimelAR או להחכרתו בליסינג על בסיס תשלום חודשי או לרכישה של אלקטרודות חד-פעמיות.
התשלום מועבר ישירות לחשבון הבנק של החברה.
תזרים מזומנים:
תזרים המזומנים של חברת Stroke Rehab מתבסס על תקבולים מזומן.
קבלת תשלום טרם המשלוח של המוצר לרוכש בקניית המוצר או לחילופין קבלת תשלום ראשון במקרה של ליסינג. שני תשלומים ראשונים בתהליך של ליסינג מכסים עלות המוצר במסלול ליסינג.
תשלום לקבלני משנה מתבסס על הנחה של אשראי ספקים של 45 יום בין יום הרכישה או תשלום הליסינג הראשון לבין מועד התשלום לקבלני המשנה.
מבוסס על:
Timeline
|
• M.B.A בשיווק, אוניברסיטת הניוול.
• B.Sc. בהנדסת אלקטרוניקה, הטכניון, ישראל.
• ניסיון של למעלה מ-10 שנים בתחום מכשור רפואי לא-פולשני ורגולציית FDA .
• ניסיון של למעלה מ 20 שנה בתחום הטכנולוגיות הצבאיות.
• סמנכ"ל בשתי חברות נדלן יזמיות בגודל בינוני .
|
|
• ניסיון של למעלה מ 20 שנה בתחום הטכנולוגיות הצבאיות.
• מייסד ומנכ"ל של חברת בצמט אלקטרוניקה.
• תואר M.Sc. באלקטרוניקה מהפוליטכניון – קישינב.
• תואר B.SC. בהנדסת אלקטרוניקה מהמכון הטכנולוגי – מולדובה.
|
|
• ניסיון של 16 שנים כיועץ שיווקי וטכנולוגי.
• מנכ"ל במשך 5 שנים של חברת פיתוח ושיווק העובדת עם חברות מהתחום הרפואי: אורנים מדיקל, מדיגוס , GE ועוד.
|