Open DNA

שימוש במידע גנטי ו- AI כדי למנוע מחלות לב

OpenDNA פיתחה טכנולוגיית AI פורצת דרך לחיזוי וטיפול במחלות לב והגורמים להן. המערכת משתמשת באלגוריתמים מתקדמים כדי לנתח מידע גנטי יחד עם נתונים קליניים ספציפיים של כל מטופל, באופן המאפשר לתת מענה חדשני ואפקטיבי לגורם המוות מספר 1 בעולם.

139% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: ערן פלדחי
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
בריאות דיגיטלית

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

פיתוח טכנולוגי חדשני ומציל חיים, לחיזוי וטיפול בגורם המוות מספר 1 בעולם

המערכת החדשנית שפיתחה OpenDNA היא היחידה בעולם שמנתחת מידע קליני יחד עם מידע גנטי, ובעזרת אלגוריתמים מתקדמים יודעת לחזות האם ועד כמה נמצא המטופל בסיכון לעבור אירוע קליני כמו התקף לב, וכן להתאים את הטיפול באופן אישי. הטכנולוגיה המהפכנית, עליה צפויה החברה לקבל פטנט בקרוב (Patent Allowance), תשמש בשלב הראשון לזיהוי המחלות הקרדיו-מטבוליות אשר מובילות להתקפי לב, ובהמשך גם לחיזוי וטיפול במגוון מחלות אחרות כמו סרטן, אי ספיקת כליות, אוסטאופורוסיס ועוד.

 

חברה בוגרת חממת MindUp היוקרתית, בתמיכת  IBM, Medtronic קרן פיטנגו רשות החדשנות

OpenDNA נוסדה בחממת הטכנולוגיה הרפואית MindUp, אשר מתמחה בתחום הרפואה הדיגיטלית, וממומנת בין היתר על ידי חברות הענק IBM ו Medtronic קרן פיטנגו וביה"ח רמב"ם. במסגרת זו קיבלה OpenDNA גם את מענק תכנית החממות של הרשות לחדשנות.

 

 

צוות מנצח – להשקיע בחברה של מנכ"ל חממת Trendlines לשעבר

החברה נוסדה על ידי צוות של מומחים ברמה עולמית עם עשרות שנות ניסיון בתחומי הרפואה, אפידמיולוגיה גנטית, תוכנה ומכשור רפואי. לצוות רקורד מרשים של ניהול מספר חברות עד לאקזיט. מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה הוא ד"ר ערן פלדחי - רופא בעל 20 שנות ניסיון בפיתוח תוכנה ומכשור רפואי, ערן כיהן בעבר כמנכ"ל חממת Trendlines Medical אשר מתמחה בהשקעות בחברות רפואיות, כמנכ"ל חברת אפיפיקס שנרכשה לאחרונה בארה"ב, וכמנכ"ל מקקסון ישראל לאחר שרכשה את חברת מדקון, בה היה אחד העובדים הראשונים. המייסד השני, ד"ר אוונג'לו, הוא פרופסור בעל שם עולמי לאפידמיולוגיה גנטית באמפריאל קולג' לונדון – אחד המוסדות האקדמיים הטובים בעולם. כמו כן, לחברה וועדה מייעצת המורכבת ממספר רב של רופאים בכירים בארץ ובחו"ל.  

 

 

פוטנציאל שוק אדיר - חיסכון כלכלי עצום למערכות הבריאות וחברות הביטוח הרפואי

יותר ממיליארד בני אדם ברחבי העולם סובלים ממחלות לב ומהגורמים להן כגון סכרת, יתר לחץ דם ועודף כולסטרול (מחלות קרדיו-מטבוליות), שהן עדיין גורם המוות מספר 1 בעולם. עלויות הטיפול במחלות אלו מגיעות למאות מיליארדי דולרים בשנה וגורמות לעומסים כלכליים כבדים על החולים, על מערכות הבריאות ועל חברות הביטוח ברחבי העולם. הפתרון הטכנולוגי של OpenDNA מאפשר לצמצם משמעותית את עלויות המחלות הללו ותוצאותיהן, הן על ידי חיזוי ומניעתן מראש, והן על ידי התאמת טיפול נקודתי ומדויק במקום טיפול המתבסס על ניסוי וטעיה.    

תוצאות מצוינות במחקרי האימות, לקראת שיתופי פעולה גדולים בארה"ב, אנגליה וישראל

OpenDNA סיימה את שלב מחקרי האימות שלה עם תוצאות יוצאות דופן, לאחר שהמערכת ניתחה בצורה מדויקת נתונים גנטיים וקליניים ממאגר של מעל חצי מיליון בני אדם. כמו כן, החברה נבחרה מתוך 100 מועמדות לעשות פיילוט משותף עם אחד ממוסדות האקדמיה הרפואית הטובים ביותר בארה"ב, וחתמה על מזכר הבנות עם חברת Gene by Gene להפצת מוצריה. בנוסף, מנהלת בימים אלו מגעים מתקדמים עם מספר קליניקות נוספות בארה"ב אנגליה, וישראל למטרת ביצוע פיילוטים נרחבים בשלוש היבשות.  

 

פיצ'

פיצ'

הרפואה המדויקת (Precision Medicine), אשר נחשבת על ידי רבים כיום לעתיד עולם הרפואה, היא גישה מתפתחת לטיפול ומניעת מחלות, המתחשבת בשונות בגנטיקה, באורח החיים ובהיסטוריה הרפואית הפרטנית של כל אדם. גישה זו מאפשרת לרופאים ולחוקרים לחזות בצורה מדויקת יותר אילו אסטרטגיות טיפול ומניעה למחלה מסוימת יעבדו אצל אילו אנשים. זאת בניגוד לגישה הקיימת, שבה מפתחים אסטרטגיות לטיפול ומניעה של מחלות לאדם ממוצע (טיפול גנרי), תוך התחשבות פחותה בהבדלים בין אנשים (לדוגמא – טיפול בתרופה מטפורמין בכל חולי הסוכרת סוג 2).

גישה רפואית זו תופסת תאוצה בשנים האחרונות, בעיקר בשל כניסתן של טכנולוגיות ניתוח גנטי, בינה מלאכותית (AI), טכנולוגיות ענן ו Big Data לעולם הרפואה. טכנולוגיות אלו מאפשרות צבירה וניתוח של מאגרים עצומים של מידע רפואי, תוך שילוב נתונים ממקורות שונים, במטרה לעשות אופטימיזציה של הרפואה המאבחנת, המונעת והמטפלת.

 

הצורך

מדי שנה, כ- 20 מיליון בני אדם מתים כתוצאה מהתקפי לב. למעשה, המחלות הקרדיו-מטבוליות אשר מובילות להתקפי לב - סכרת, לחץ דם, השמנת יתר ועודף כולסטרול, הן כיום גורם המוות מספר 1 בעולם. מחלות אלו פוגעות בבריאותם ובאיכות חייהם של מיליארדי בני אדם ויוצרות עומסים ועלויות גבוהות מאוד למערכות הבריאות ולחברות הביטוח.

בניגוד למחלות אחרות, אשר גובות את המחיר הפיזי לאורך זמן ובעצם "הורגות לאט", התקף לב מתרחש ברגע אחד וללא התרעה, וכאשר הוא קורה הוא עלול להיות קטלני. לכן, בכל הנוגע לאירועי לב, שם המשחק הוא - מניעה.

החדשות הטובות הן שרוב התקפי הלב ניתנים למניעה, משום שההתדרדרות במצב הגופני המובילה אליהם היא ארוכה וניתנת לעצירה בעזרת שינוי אורח חיים וטיפול תרופתי נכון. הבעיה היא שלעיתים קרובות המחלות והתסמינים המובילים להתקף לב אינם מזוהים בזמן או שאינם מקבלים טיפול איכותי מספיק למניעת גורמי הסיכון.

ישנו אם כן צורך אמיתי וברור בטכנולוגיה שתדע לאבחן ולהתריע בזמן על סיכון לפתח מחלות לב, ולהתאים את הטיפול הנכון והמדויק ביותר למטופל.

 

הפתרון – רפואה מדויקת ומותאמת אישית שמבוססת על מידע גנטי

ידוע כיום שבאמצעות טיפול נכון בחולים בסיכון גבוה ניתן למנוע התקפי לב במקרים רבים. הבעיה היא שיכולת הרופאים לחזות ולאתר חולים בסיכון גבוה היא מוגבלת, מכיוון שאין כיום גישה לנתונים הגנטיים של המטופלים, אלא רק לנתונים הקליניים. OpenDNA מראה שבשילוב של נתונים קליניים עם נתונים גנטיים, ניתן לחזות התקפי לב ברמת דיוק של עד 85% מהזמן וכך לקבל החלטות קליניות מותאמות באופן אופטימלי לכל חולה. 

OpenDNA היא חברה מתחום הרפואה המדויקת, אשר מפתחת מערכת שמשלבת בין בדיקה גנטית לבינה מלאכותית לשם חיזוי וטיפול במחלות לב והגורמים להן. המערכת שפיתחה החברה אוספת את הנתונים הגנטיים של המטופל ומנתחת אותם בשילוב עם נתוניו הקליניים (גיל, משקל, היסטוריה רפואית, תוצאות בדיקות וכו') על מנת לחזות את רמת הסיכון בה הוא נמצא לעבור אירוע לבבי, וממליצה על מהלך הטיפול האופטימלי - המותאם לאדם הספציפי.

המערכת מהווה פלטפורמה עבור מחלות רבות בהן יש שילוב של גורמים גנטיים וגורמים קליניים – ולכן בהמשך תוכל לשמש גם לחיזוי וטיפול במחלות מורכבות אחרות, כמו סוגים רבים של סרטן, אוסטאופורוזיס, דלקת מפרקים שגרונית, אי ספיקת כליות, מחלות אוטואימוניות, מחלות נוירולוגיות ועוד.

 

 

הטכנולוגיה

הפלטפורמה מבוססת הענן של OpenDNA יכולה לנתח כמויות גדולות של נתונים גנטיים, כאשר ייחודיותה היא ביכולת לנתח עד מיליוני שינויים ב DNA המסייעים להבין את המבנה הגנטי האינדיבידואלי של מחלה פוליגנית מורכבת, הנגרמת מהבדלים רבים בחומר הגנטי ולא משינוי בגן אחד, יחד עם כל סוג של נתונים קליניים רלוונטיים. הפלטפורמה מספקת תובנות קליניות פשוטות, ברות ביצוע ומותאמות אישית, כגון רמות הסיכון לפתח מחלות וגורמי סיכון קרדיו מטבוליים וכן המלצות אישיות על דרכי טיפול מניעתיות, ביניהן, לדוגמא התרופה האופטימלית לסוכרת או יתר לחץ דם לכל מטופל. OpenDNA משתמשת באלגוריתמים הגנטיים המתקדמים ביותר, כמו גם בלימוד מכונה, ומספקת תוצאות פנומנליות במחקרי אימות. המידע שנאסף משמש גם לאבחון המטופל הספציפי וגם ליצירת Big Data לצרכי מחקר ושיפור ביצועי המערכת.  המערכת מאפשרת גם לרופאים ללא ידע גנטי להשתמש במידע לטיפול בחולים.

 

ייחודיות הטכנולוגיה

OpenDNA פיתחה את המערכת מהיסוד כדי לענות על האתגרים של מתן רפואה גנטית מדויקת למחלות מורכבות. למערכת כמה תכונות ייחודיות משמעותיות:

  • יכולת מוגנת בפטנט להתאים טיפול ייחודי ואלגוריתמים פרמקוגנטיים, כלומר כאלו שיודעים לחזות איזה תרופה תהיה יעילה ינותר לחולה ספציפי.
  • עיבוד  Big-Data הכולל עד מיליוני וריאציות גנטיות (SNP's) ונתונים קליניים באמצעות מספר רב של אלגוריתמים ייעודיים
  • נבדקה על מסד נתונים של מעל 500,000 מטופלים
  • שילוב נתונים קליניים רחבים הנאספים לאורך זמן ונתונים גנטיים של מטופלים.
  • יצירה מהירה של ציונים פוליגניים חדשים ממחקרים גנטיים המפורסמים לעיתים קרובות.
  • פלטפורמת ענן מאובטחת  בטכנולוגיות העדכניות ביותר המאפשרת עיבוד מקבילי של Big Data
  • ממשק משתמש מבוסס אינטרנט וקל לשימוש, מיועד לשימושם של רופאי משפחה ואנשי מקצוע אחרים שאינם גנטיקאים.

 

איך זה עובד

המידע הגנטי של המטופל נלקח ממנו באמצעות מטוש לחיים פשוט, והמערכת משתמשת בנתונים הגטניים שנוצרו לכל ניתוח גנטי עתידי.

 

 

לאחר העלאת הנתונים הגנטיים למערכת, המידע הקליני מיובא מהרישומים הרפואיים האלקטרוניים של המטופל ומעובד על ידי הפלטפורמה בענן. את התוצאות ניתן לשלוח חזרה לרופא המטפל, לגיליון הרפואי הדיגיטלי (EMR) ואפילו למטופלים עצמם.

אזכורים במדיה:

 

הצוות

הצוות

ד"ר ערן פלדחי
מנכ"ל
ד"ר פלדחי הוא בעל 20 שנות נסיון בתחום הפיתוח ושיווק של מוצרים בתחום התוכנה והמכשור הרפואי. במהלך לימודי הרפואה החל ערן לעבוד בחברת מדקון שפיתחה מערכות תוכנה מוניטורים לתחום הקרדיולוגיה והצנתורים בה שימש כמנהל אבטחת איכות, מנהל מוצר וסמנכ"ל שיווק ופיתוח מוצרים. לאחר רכישת החברה ב 2005 על ידי חברת מקקסון (כיום צ‘יינג‘ הלתקר) במעל 100 מליון דולר הפך ערן למנכ"ל מקקסון בישראל וסמנכ"ל קרדיולוגיה בחטיבת הדימות של מקקסון. במשך עבודתו במקקסון צמחו מכירות מוצרי הקרדיולוגיה ב 400%. בשנת 2010 מונה ערן למנהל חממת טרנדליינס מדיקל-משגב ושימש בתפקיד כ 6 שנים. במהלך שנים אלו השקיעה החממה ב 24 חברות רבות מהן גייסו השקעות המשך נוספות בעשרות מליוני דולרים, הפכו לחברות בעלות מכירות או נמכרו לחברות גדולות יותר. ב 2016 מונה למנכ"ל חברת אפיפיקס שפיתחה מערכת זעיר פולשנית לתיקון עקמת. בזמן עבודתו גייס לחברה כ 5 מליון דולר והרחיב את מערך המכירות של החברה בצורה משמעותית. לערן נסיון רב בפיתוח של תוכנה וטכנולוגיות רפואיות מסוגים שונים. ערן עסק בניהול מוצר הגדרות תכן המוצר בדיקות, רגולציה וניסויים קליניים רבים לבדיקה של טכנולוגיות רפואיות שונים.

  • מייסד
פרופ‘ ונגלוס אוונג‘לו
CSO
פרופ‘ לאפידמיולוגיה קלינית ומולקולרית מאוניברסיטת אימפיריאל לונדון קולג‘ ואוניברסיטת יואנינה. פרופ‘ אוונגלוס הוא מומחה עולמי מוביל בתחום הגנטיקה של יל"ד וכתב מאמרים מעל 150 מאמרים בתחום עם מעל 11,000 ציטוטים מהם מאמר ב Nature Genetics שזיהה 535 גנים הגורמים ליל"ד. רבים ממחקריו קיבלו מדדי איפקט גבוהים ב Web Science ו Google Scholar. לפרופ‘ אוונגלו ידע רב בגנטיקה ובמיוחד במחקרי GWAS עליהם מבוססת בין השאר הטכנולוגיה של אופן דיאנאיי, בניה של Pipeline תוכנה לביצוע ניתוחים גנטיים של קבצים גנטיים ניתוח של בסיסי נתונים ו BigData הקשורים לגנטיקה וניתוח סטטיסטי של תוצאות מחקרים קליניים. לפרופ‘ אוונגלו ידע רב בגנטיקה ובמיוחד במחקרי GWAS עליהם מבוססת בין השאר הטכנולוגיה של אופן דיאנאיי, בניה של Pipeline תוכנה לביצוע ניתוחים גנטיים של קבצים גנטיים ניתוח של בסיסי נתונים ו BigData הקשורים לגנטיקה וניתוח סטטיסטי של תוצאות מחקרים קליניים. פרסם מחקרים רבים בנושא של גנטיקה של לחץ דם בהם השתמש בטכנולוגיות לניתוח מידע גנטי.

  • מייסד
ארז אורנן
CTO
בעל תואר ראשון במדעי המחשב וניהול מאונ’ ת"א, ותואר שני בפילוסופיה מאונ’ חיפה. מעל 20 שנות ניסיון בפיתוח תוכנה. ניהול קבוצת תוכנה בחברת ביו-ראד. פיתוח תוכנות למכשירים שונים בתחומים הקשורים לביולוגיה, ביניהם מכשיר למדידת אינטראקציה בין חלבונים, כרומטוגרפיה ועוד. ניסיון בפיתוח Firmware, Software, וגם בפיתוח Cloud based web application.

  • עובד מפתח
פרופ‘ גיל צ‘רנין
יועץ רפואי
מנהל המחלקה הנפרולוגית בבית חולים קפלן ויו"ר האגודה הישראלית לנפרולוגיה ויתר לחץ דם. בוגר האוניברסיטה העברית בפקולטה לרפואה סיים התמחות בבית חולים איכילוב. ביצע מחקר בתחום הגנטי באוניברסיטת מישיגן וכיום מבצע מחקרים רבים בתחום מחלות כליה ובתוכן מחלות כליה תורשתיות

  • יועץ

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו