Mobi

מובי פיתחה פלטפורמה פורצת דרך מבוססת בינה מלאכותית לניהול אופטימאלי של תעבורה ברשת הדרכים והפחתה דרמטית של עומסי התנועה. החברה, אשר הוכיחה הצלחה מסחרית ופועלת ברחבי העולם, מאפשרת לחזות דפוסי תנועה והתקהלויות ומסייעת למדינות בניהול משברים דוג‘ מגפת הקורונה

432% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: דב גנאור
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
רכב ותחבורה

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

מהפכה דיגיטלית בעולם התחבורה – הפלטפורמה שמונעת היווצרות פקקי תנועה

כיום, רשויות דרך וערים, באמצעות מרכזי בקרת תנועה, מגיבים באיחור לתאונות ואירועים ברשת, הם אינם מתואמים בין הרשויות השונות ואינם מנהלים באופן יעיל ופרו-אקטיבי את התעבורה ברשת הדרכים. אין להם את היכולת לקבל תמונה מלאה של כמויות התעבורה על רשת הדרכים,  הם מתבוננים במצלמות ומשתמשים בנתונים מוגבלים, ולמעשה מבססים את הטיפול בתעבורה על הערכות וניחושים ("guesstimating"), ללא יכולת אמיתית לנהל ולטפל בצורה אפקטיבית בעומסי התנועה.

מובי פיתחה פלטפורמה פורצת דרך מבוססת בינה מלאכותית לניהול אופטימאלי של תנועת כלי רכב והתעבורה, הנגשת פתרון דינמי בזמן אמת לאירועי גודש ומניעת עומסים לפני שהם קורים.

מתן פתרון מיידי בעתות משבר

לפני 6 שנים ניבאו מובי את הצורך ופיתחו מערכת SaaS מבוססת בינה מלאכותית, שמטרתה להביא את כוחם של מרכזי בקרת התנועה האווירית לידי מרכזי בקרת התנועה היבשתית, המנוהלים על ידי ערים ברחבי העולם. בין אם זה להבין ולחזות דפוסי תנועה והתקהלות אנשים (שיכול לעזור רבות למדינת ישראל להאט את התפשטות נגיף ה- covid-19 במשבר הנוכחי) או לחזות ולמנוע עומסי תנועת רכבים במרכז אטלנטה בארצות הברית - הפלטפורמה של מובי מאפשרת לערים למדוד ולפקח על התנועה ועל הניידות הכללית.

דה מארקר - למעבר לכתבה לחצו כאן

חדשות 12 - למעבר לכתבה לחצו כאן

צוות של מומחים ברמה עולמית בעלי רקורד יוצא דופן של הקמת חברות טכנולוגיה וניהולן לעבר האקזיט, בהובלת פרופ' משה בן בסט מנכ"ל ומייסד חברת  ClickSoftware שנמכרה לענקית Salesforce!

הצוות של מובי מורכב ממומחים עתירי ניסיון בתחום העסקים, הטכנולוגיה, הבינה המלאכותית והנדסת התעבורה, ובהם: מנכ"ל החברה, דב גנאור - מומחה בניתוח והטבעה של נתוני מיקום ותנועה (data monetization) שעבד בעבר עם חברות Waze, TrendIt, ITIS ו- Mobileye; פרופ' משה בן בסט, יו"ר החברה –  מומחה עולמי לבינה מלאכותית ומייסד ולשעבר מנכ"ל חברת ClickSoftware, שנמכרה לחברת Salesforce עבור סכום עצום; סמיר סייני, הסמנכ"ל העסקי של החברה היושב במשרדי החברה בניו יורק – מומחה לערים חכמות, ששימש כמנהל מערכות המידע הראשי (Chief Information Officer) של העיר ניו-יורק והעיר אטלנטה; וד"ר ישראל פלדמן, המדען הראשי של החברה– מומחה למדע נתונים, מייסד ומנכ"ל לשעבר של חברת Estimotion שנמכרה ל- Inrix, החברה הראשונה שבנתה מערכת להספקת זמני נסיעה בזמן אמת.  

 

טכנולוגיה פורצת דרך – פתרון כולל לניהול אופטימאלי של תנועת כלי רכב

טכנולוגיית הבינה המלאכותית של מובי נותנת לרשויות הדרך ואזורי הביקוש פתרון  אפקטיבי, חסכוני, מבוסס ענן לתאום בין רשויות ומתחמי ביקוש וניהול רשתות התעבורה שלהן: החל מניתוח דינאמי של מצב התנועה, דרך מתן התרעות בזמן אמת על בעיות תנועה שנחזות ועד הצעת פתרונות אופטימיזציה אפשריים, והכל תוך כדי שיפור מתמיד מבוסס AI.

 

 

הצלחה מסחרית - זכייה במכרז הארצי של משרד התחבורה ופעילות גלובלית

לאחר החדירה לשוק הישראלי, וזכייה במכרז הארצי של משרד התחבורה להפעלת המערכת בקנה מידה מדינתי, מובי יצאה לארה"ב והחלה לפעול בעיר אטלנטה. לאחר השלמת פיילוט מוצלח במיוחד, אשר במסגרתו הביאה החברה ל-שיפור של עשרות אחוזים בזמן שלוקח להגיע ולצאת ממרכז העיר בזמן אירועי תרבות וספורט, עברה החברה למתווה מסחרי בקנה מידה עירוני, ואף תרמה להצלחה בניהול התחבורה סביב אירוע סופרבול 2019 – אירוע הספורט הגדול ביותר בארה"ב.

בנוסף, החברה נמצאת בימים אלו במגעים מתקדמים לתחילת פעילות מסחרית עם רשויות וגופים פרטיים רבים ברחבי ארה"ב, כמו גם המשך פיתוח שיתופי הפעולה עם חברות גדולות דוגמת מיקרוסופט ו-GE, איתן כבר יש למובי הסכמים


פתרון ייחודי בשוק עצום – חסכון כלכלי אדיר למדינות, רשויות וגופים פרטיים

מובי פועלת בשוק המערכות החכמות לניתוח התעבורה (Intelligent Mobility Analytics Systems), אשר צומח בקצב מהיר ומוערך בעשרות מיליארדי דולרים בשנה. תשומת הלב בשוק מופנה כיום לתחום בו עוסקת החברה – פתרונות חדשניים לניהול תנועה בהקשר של טיפול בבעיית העומסים על רשת הדרכים, הפוגעים בכלכלה וגובים מחיר רב מרשויות מדינתיות ועירוניות, אזורי עניין עסקיים (כגון אזורי נמל, תעשיה או ספורט ובידור) ועד לאנשים הפרטיים.

בעבודה שנעשתה עבור משרד התחבורה על ידי פרופ' חיים אבירם, נקבע שעל כל שקל שמושקע בטכנולוגיה של מובי, רשות הדרך חוסכת סכום נכבד מתקציבה וה"ציבור" מרוויח  באמצעות הקטנת זמן הנסיעה ברשת, הקטנת זיהום אויר, ושיפור איכות החיים והתועלת למשק. מעבר לכך מערכת מובי הינה תנאי הכרחי לשילוב של טכנולוגיות מתקדמות כגון רכב מקושר ורכב אוטונומי.

הזדמנות ההשקעה

מובי מציעה למשקיעים הזדמנות השקעה ייחודית בחברה צומחת בעלת טכנולוגיה פורצת דרך המובלת ע"י צוות של מומחים ברמה העולמית

סבב ההשקעה הנוכחי מובל על ידי המשקיעים הקיימים של החברה, בשווי אטרקטיבי, ומיועד לאפשר לה לתפוס נתח שוק משמעותי בשוק האמריקאי בטווח הקצר.

פיצ'

פיצ'

הרעיון

בעיית עומסי התנועה היא בעיה כלל עולמית. כולנו מרגישים את הדרכים העירוניות והבין-עירוניות הופכות יותר ויותר צפופות מדי יום - בדרך לעבודה, בדרך לאירוע, בזמן המתנה למשלוח, ועוד. הביקוש לניידות, הן של אנשים והן עבור סחורות, נמצא בעלייה מתמדת, ככל שכמות האוכלוסייה גדלה, תהליך העיור גובר ומספר הרכבים גדל. ועם זאת, ההיצע לא גדל באותו הקצב, הפער ביכולתן של רשתות הדרכים לשאת את העומס ממשיך לגדול ורמת השירות ממשיכה להתדרדר. עם התגברות תסכולם של הנוסעים והאובדן הכלכלי הנגרם בשל התרבות העומסים, רשויות הדרכים כבר הבינו שסלילת כבישים אינה התשובה, וששילוב אמצעי תחבורה חלופיים אינו מספיק.

כיצד הערים ורשויות התחבורה מנהלות את התעבורה על רשת הדרכים? האם זה נעשה בצורה יעילה כמו ברשתות מחשבים, או רשת חשמל או רשת תקשורת? מסתבר שניהול רשת הדרכים רחוק מלהיות יעיל או אופטימלי.  הדרכים אינן מנוהלות כרשת, והפעולות אשר ננקטות על ידי הרשויות הנן (נקודתיות ומקומיות, כגון שינוי פאזה של רמזור; ותגובתיות, כגון טיפול של כוחות הצלה ושיטור בתאונות דרכים. כל זה מעט מידי ומאוחר מידי. רשויות הדרך הבינו שעליהן לשדרג את יכולת ניהול התנועה והתעבורה, כדי להפוך את הערים לחכמות ולייעל את אופן השימוש ברשת הדרכים, וכדי להיות מסוגלים לנהל ולשלוט במתהווה באופן פרואקטיבי ולמנוע את היווצרותם של הפקקים.

מובי הינה חברת תוכנה אשר פיתחה את הדור הבא של טכנולוגיה לניהול התעבורה על רשת הדרכים, המערכת המתקדמת בעולם לניהול אופטימאלי של השימוש בתשתיות והפחתה דרמטית של עומסי התנועה.

מובי מציידת את קובעי המדיניות, מתכנני התעבורה ובקרי התנועה בפלטפורמת ניהול תנועה כשירות (TMaaS) מבוססת בינה מלאכותית, המאפשרת להם לנהל בצורה אופטימלית את רשת הדרכים של ימינו, ולהיות מוכנים למערכות התחבורה המקושרות והאוטונומיות של המחר. בעזרת התרעות חיזוי עומסים בזמן אמת, אלגוריתמי אופטימיזציה, ומערכת קבלת החלטות מבוססת בינה מלאכותית, הפלטפורמה הטכנולוגית של מובי מאפשרת לאתר התפתחות עומסי תנועה לפני הפיכתם לפקק,  למפות את הגורמים לבעיה ולהמליץ על נקיטת פעולות במטרה למנוע את חסימת הדרכים. 

הצורך

למנהלי רשת הדרכים אין את הכלים המתאימים כדי להתמודד עם בעיית העומסים המחריפה, ולטפל בזרימת התנועה באופן יזום. כתוצאה מכך:

  • אובדן תפוקה - אובדן תפוקה בשווי של עשרות מיליארדי דולרים בארה"ב בלבד, עם 97 שעות אבודות בשנה על הכביש עבור כל נהג בארה"ב.
  • צפי לחסימה מוחלטת בערים הגדולות - עד שנת 2030 צפויה חסימה מוחלטת של התנועה בערים הגדולות בעולם, כאשר מצב התנועה רק הולך ומחמיר לנוכח העלייה בכמות הרכבים הפרטיים והשיתופיים, הירידה בקיבולת עורקי התחבורה והתיישנות מערכות בקרת תנועה.
  • גידול בעלויות התפעול של עסקים בסביבת מוקדי העניין -  ערים מתגלות כבלתי יעילות בניהול התעבורה באזורי ביקוש גבוה, כמו סביב אירועים גדולים ונמלי מעבר, וכתוצאה מכך גובר תסכול הלקוחות וגדלות עלויות התפעול של כל הצדדים בשרשרת האספקה.

כיום מרכזי בקרת התנועה מנהלים את רשת הכבישים על ידי צפייה במוניטורים המראים וידאו ממצלמות וגישה לנתוני תנועה מוגבלים, חצי מעריכים-חצי מנחשים את היווצרות העומס, מדווחים רק לאחר שהגודש כבר הצטבר ומקווים ששיהיה טוב. הם מנועים מלתת פתרון כולל לבעיה ברמת הרשת, שכן קבלת ההחלטות שלהם מתבססת על תצפיות צרות היקף, נשענת על היעדר של כלי זיהוי וניתוח, מוגבלת לפתרונות נקודתיים, וחסרה מדדי תפקוד (KPIs – Key Performance Indexes) על כלל הרשת לטובת תחקור ושיפור שהינו חיוני לניהול מבוסס נתונים כיוון שלא ניתן לנהל את מה שלא מודדים.

מרכזי בקרת התנועה טרם עברו טרנספורמציה דיגיטלית, וכל עוד זה המצב כולנו נמשיך לעמוד בפקקים והמערכת הכלכלית תמשיך להיפגע.

הפתרון

פלטפורמת ניהול תנועה כשירות (TMaaS - Traffic Management as a Service) מבוססת ענן ומונעת בינה מלאכותית, שמביאה את מרכזי בקרת התנועה לעידן הדיגיטלי. מובי מציעה פתרון כולל לניהול תנועה אופטימלי עם יתרונות תחרותיים ברורים ברמת הרשת - החל מהיתוך נתונים, דרך ניתוח תפקוד והתרעה על בעיות, ועד לאופטימיזציה ואוטומציה מונחית AI.

  • מתן מענה לרשויות הכבישים – מערכת ניהול תנועה המאפשרת חיזוי הצטברות עומסים ברשת הכבישים, ומתן פתרונות אופטימליים לתכנון ולבקרה בזמן אמת, עבור כל תרחישי הליבה בכל אזור ובכל הקשר שמייצר ביקוש או הגבלה, כגון אזור בין-עירוני, אזור אורבני, אזור מוגבל, אזור עבודות, אזור תעשייה, מתחמי אירועים, מתחמי חינוך, נמלים, וכדומה.  מענה לזרימת תנועה שגרתית, תעבורה בהקשר של אירוע מתוכנן או מענה תעבורתי בסביבת מפגע בלתי מתוכנן. העיר חיפה כמקרה בוחן – הפלטפורמה של מובי סיפקה באופן רציף 24/7 תמונת מצב תחבורתית הכוללת ניתוח תנועה ומדדי תפקוד לניהול התחבורה העירונית, תוך דגש על חגורת העיר, עורקי התנועה, מנהרת הכרמל, בית החולים, הנמל ואזור התעשייה.
  • מתן מענה לחברות ומפעילי משאיות משא – ניתוב תנועת משאיות על צירי התנועה לטובת הפחתת זמני עיכוב ברשת בדרך לנמלים ומעברי גבול, באמצעות ניטור, ניתוח ואופטימיזציה, ולצד אוטומטיזציה של פעולות ביטחוניות, בטיחותיות ומנהלתיות הנדרשות ביעד. מעבר הגבול קנדה-ארה"ב ונמל חיפה כמקרי בוחן  – הפלטפורמה של מובי מספקת ניתוב תנועה למשאיות מבוסס טכנולוגיית רכב מקושר ומונע אופטימיזציה של רשת הדרכים, לטובת הבטחת זמני הגעתן לנמל בהקשר הראשון, והפחתת זמני העיכוב במעבר הגבול בהקשר השני.
  • מתן מענה לעסקים באזורי עניין (דוג' נמלים, מתחמי ספורט ובידור, אקדמיה, בריאות) – שיתוף פעולה עם ערים למניעת עומסי תנועה במוקדי ביקוש גבוה, ושיפור חוויית המשתמש ושביעות רצון הלקוחות. סופרבול LIII כמקרה בוחן – הפלטפורמה של מובי סיפקה למרכז הבקרה ניתוח תנועה דינאמי והתרעות רשתיות, לצד פתרונות בזמן אמת לעומסים חזויים בלמעלה מ-100 אירועים במרכז העיר אטלנטה שבג'ורג'יה ארה"ב כולל עבור אירוע הסופרבולב- 2019.

הטכנולוגיה

מובי פיתחה פלטפורמת ניהול תנועה מבוססת ענן (TMaaS) ובינה מלאכותית (AI) המאפשרת למשתמשים פתרון מקצה לקצה ופשוט להטמעה (A turnkey solution).

לפלטפורמה מספר מאפייני ליבה פורצי דרך:

  • טיפול בגודש בכל רמות הרשת –הצגת תמונת מצב, ניתוחי תנועה ומתן פתרונות מבוססי אופטימיזציה להפחתת עומסים ברזולוציות שונות, מכלל הרשת ואזורי התנועה במסגרתה, דרך עורקי תנועה ממוצא ליעד, ועד לחתכים וצמתים.    
  • שימוש במדדי תפקוד מבוססי היתוך נתונים – מעבר מנתוני תנועה למדדי תפקוד לטובת בניית יכולת חיזוי מצבי רשת, בחינת מגמות, מידת השפעה של פעולות (לפני/אחרי) והערכת אלטרנטיבות
  • יישום כלים של בינה מלאכותית המובילים לשיפור תמידי - יישום בינה מלאכותית בכל מרכיבי המוצר, החל מחוויית משתמש מבוססת הצגת המידע הנכון בזמן הנכון, דרך מתן התרעות והפעלת תוכניות אופטימיזציה מונעות למידת מכונה, ועד לאוטומציה בהפקת דוחות בקרה דינמיים

הפלטפורמה של מובי נותנת למרכזי הבקרה פתרון כולל לניהול התנועה:

 

  1. תמונת מצב עדכנית של מצב התנועה ברמת הרשת - רשת ה-IoT של מובי כוללת מגוון רחב של חיישנים, ובהם: חיישני RF, מצלמות עם ניתוח וידאו בקצה ותקשורת ייעודית לטווחים קצרים (I2V – infrastructure to vehicle), המאפשרים ספירה, מעקב וסיווג כלי רכב, ואף תקשורת דו כיוונית עימם. בנוסף לכך, מערכת ה-TMaaS אוספת מידע ממקורות נוספים (דוג' נתונים סלולריים, אפליקציות ומערכות לגאסי), ומספקת מנעד נתונים ופרופילים שלם של התנועה בכל רמות הרשת.
  2.  התרעות חיזוי עומסי תנועה בזמן אמת ואיתור מקורות הבעיה -  מדדי הביצועים של מובי מספקים ניתוח מקיף של רמת השירות ברשת  בזמן אמת, ומאפשרים התרעות ניבוי עומסים מבוססות AI הכוללות מידע לגבי מקור הבעיה והגורמים לה.
  3.  מתן פתרונות יזומים לעומסי התנועה החזויים ברמת הרשת – מנועי האופטימיזציה של מובי משלבים ניתוחי רשת מבוססי AI ותוכנות המריצות מגוון סימולציות המאפשרות קבלת פתרונות ברמת הרשת.  הארכיטקטורה הפתוחה של מערכת ה-TMaaS מאפשרת הן את יצירתם של תוכניות אופטימיזציה לפעולה, והן את היכולת להתממשק  עם מערכות ארגוניות ומערכות תשתית, ובכך יכולה לסגור בפועל את הלולאה התפעולית של פתרון הבעיה.
  4. שיפור ביצועים אוטומטי - מערכת הערכת ההשפעות הרציפה של מובי מאפשרת שיפור מתמיד של פלטפורמת ה-TMaaS, כמו גם הצגת דוחות ניתוח המניעים את הלמידה בחדר הבקרה.

 

 

הפתרון של מובי - מגוון פיצ'רים ייחודיים:

אזכורים במדיה

כללי

 

 

סופרבול 2019 עם מובי (משמאל) לעומת סופרבול 2020 בלי מובי (מימין)   

 

 

 

 

 

 

 

הצוות

הצוות

דב גנאור
Chief Executive Officer
• מומחה בניתוח ומוניטיזציה של נתונים מבוססי מיקום. • כיהן כמנכל חברת G-Consulting, עבור חברות כגון: Waze, TrendIt, ITIS, Mobileye. • כמו כן, דב מחזיק בתואר שני M.Sc. מהטכניון בהנדסת גיאו-אינפורמציה.

  • מייסד
  • עובד מפתח
פרופ‘ משה בן בסט
Chairman
• מומחה AI • מייסד ומנכ"ל לשעבר בחברת ClickSoftware (נמכר ל- Salesforce תמורת 1.4 מיליארד דולר) ופרופסור חבר במרכז הבינתחומי הרצליה • בעל תואר שלישי במתמטיקה וסטטיסטיקה מאוניברסיטת תל אביב

  • יו''ר הדירקטוריון
סמיר סאיני
Chief Business Officer
• מומחה לערים חכמות. • נציב IT לשעבר ומנהל מערכות מידע של העיר ניו יורק והעיר אטלנטה. • בעל תואר B.Sc. בהנדסה אזרחית ממכון הטכנולוגי של ניו ג‘רזי.

  • עובד מפתח
דר ישראל פלדמן
Chief Scientist
• מומחה למדע הנתונים. • מייסד ומנכ"ל לשעבר בחברת Estimotion (נמכרה ל- Inrix) ומייסד IFEL Advanced Systems. • בעל תואר שלישי בסטטיסטיקה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

  • עובד מפתח
סלים נימר
CTO
• מומחה לניתוח מערכות מידע גיאוגרפית וניתוח נתוני תחבורה. • אנליסט בכיר לשעבר ב- ITIS ו- G-Consulting. • בעל תואר שני M.Sc. מהטכניון בתחבורה והנדסה אזרחית.

  • עובד מפתח
גד סנה
VP Product
• מומחה פיתוח מוצרים חדשים וניתוח מערכות. • מייסד ומנכ"ל לשעבר בחברת MTOT-Insight, עמית מחקר בכיר במכון לחקר התיאוריה המבצעית וראש מוצר בחברת Praxis. • בעל תואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב.

  • עובד מפתח
שחר בן דויד
VP R&D
• מומחה בענן, Big data ולמידת מכונה. • מייסד משותף וסמנכ"ל מו"פ לשעבר בחברת Sense Education ומייסד משותף ומנהל CTO לשעבר בחברת Comeet. • בעל תואר B.Sc. במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

  • עובד מפתח
איליה אברמוב
System Engineer
• מומחה IoT ו Connected Vehicles. • לשעבר מפתח תוכנה ומתכנן תשתיות תקשורת ב- HST. • בעל תואר B.Sc. בהנדסת חשמל, אלקטרוניקה והנדסת תקשורת מהטכניון.

  • עובד מפתח
שמיל שחר
Director
• מומחה לפיתוח עסקי בענף הטלקום והמדיה. • AVP לשעבר בחברת קומברס, אורנג ‘מובייל ושירותי תנועה של ITIS, ומנכ"ל לשעבר בהד ארצי.

  • דירקטור
פרופ שלמה בכור
Advisor
• מומחה רשתות תחבורה. • פרופסור חבר בפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון. • בעל תואר דוקטור ברשתות תעבורה מהטכניון.

  • יועץ
קוסאי עומארי
Advisor
• מומחה IoT ומערכות משובצות. • מייסד Solid-Run, ומנהל לשעבר בGalileo, Nova Semiconductors ו- C2. • בעל תואר B.Sc. בהנדסת חשמל מהטכניון.

  • יועץ

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו