דמיינו נסיעה, הליכה או טיסה, שלכל אורכה אתם שומעים טקסטים, מוסיקה, ספורט, וידאו, טריוויה וחידות - כולם קשורים למיקום המדויק על פניו אתם חולפים. MAPPO פיתחה במשך 3 שנים תחנת שידור ייחודית שאין דומה לה בעולם, המשדרת אודיו, וידאו, משחקים ומוסיקה מבוססי מיקום. באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, המשלבת AI עם מנועי GPT ,CLAUD וטכנולוגיות נוספות, המערכת מייצרת תוכן מבוסס מיקום באופן אוטומטי, בכמויות אינסופיות, בכל שפה ובכל מקום בעולם. היכולות שפיתחה החברה והגיוון של עולם התוכן שהיא מציעה מאפשרים ל MAPPO להיות ספקית תוכן מובילה עבור תעשיית הרכב, התיירות, המפות והתעופה.
חותמות האיכות של MAPPO:
השקעות ומענקים של רשות החדשנות, קרנות מובילות ואנג‘לים פרטיים:
שיתופי פעולה אסטרטגיים ופעילות מסחרית עם יצרני הרכב הגדולים בעולם:
הסכמים חדשים בשלבי סגירה מתקדמים:
הרבעון האחרון של 2024 מסמן שיא בשני תהליכי פיתוח עסקי משמעותיים, שצפויים לשנות את עתידה של מאפו. בשל הסכמי סודיות, בשלב זה לא ניתן לציין את שמות החברות עמן מצויה מאפו בעצומו של תהליך, שצפוי להסתיים עד סוף השנה:
הכרה בינלאומית באיכות ומצויינות:
צוות איכותי ומנוסה:
צמיחה משמעותית - שווי החברה כיום צמח פי 40 מיום היווסדה.
הצורך
יצרני רכב ברחבי העולם נמצאים בעיצומו של חיפוש אחר מקורות הכנסה חדשים. הירידה ברווחים ממכירת רכבים חשמליים והתגברות התחרות מצד היצרנים הסיניים והקוריאניים יוצרים לחץ כבד על יצרני הרכב, אשר הביא אותם לזהות את תחום התוכנות לרכב כמקור הכנסה מרכזי לעתיד. מרבית היצרנים משקיעים מאות מיליוני דולרים בפיתוח פתרונות שמטרתם לייצר הכנסות מפעילות בתוך חלל הרכב. לדוגמה, תאגיד STELLANTIS (פז'ו, פיאט, לנצ'ה, סיטרואן ועוד) הגדיר יעד לשנת 2030, שבו 30% מההכנסות יגיעו משירותים בתוך הרכב.
בעיה נוספת הדורשת פתרון היא חוויית הנסיעה עצמה. סברינה יואן, סמנכ"ל אסטרטגיה של קבוצת פולקסווגן, סיכמה את העמדה המשותפת לה, למנכ"ל המחקר של 'מרצדס', ולבכירה בקבוצת STELLANTIS בסוף יוני 2024: "לגיימינג ובידור יהיה תפקיד מרכזי בחוויית הנסיעה בעתיד. אנחנו חייבים להציע מגוון אפליקציות כדי לספק ערך מתמשך ללקוחות שלנו."
אתגר נוסף שעולה מהצהרותיהם ומהשקעותיהם של יצרני הרכב הוא כיצד לנצל את הזמן הפנוי של המשתמשים ברכב אוטונומי. הרכב האוטונומי משחרר חלק ניכר מתשומת הלב ומהזמן שהיה מוקדש לנהיגה, וההתפתחות הטכנולוגית המואצת בתחום זה יוצרת צורך חדש: הענקת ערך לזמן הפנוי של המשתמשים. במהלך שלוש השנים האחרונות זיהתה MAPPO צורך הולך וגובר מצד כל יצרני הרכב, ללא יוצא מן הכלל, בהכנסת תוכן בידורי לשירותי הרכב. יצרני רכב חתמו על הסכמים לשילוב מותגים מובילים כמו יוטיוב, טיקטוק, דיסני, פייסבוק, ספוטיפיי, אמאזון, 'בוקינג' ועוד, כדי להציע למשתמשי הרכב חוויית בידור עשירה ומגוונת.
הפתרון
במשך מספר שנים MAPPO התנסתה, שינתה, בחנה, החליפה, פיתחה ולמדה היטב את הפתרונות שהיא מציעה לאתגרים שצוינו לעיל:
באיזה אופן עונה MAPPO על שלושת האתגרים שצוינו למעלה?
חשוב לציין ש-MAPPO תספק בעתיד מענה גם באמצעות אפליקציה לטלפון הנייד, אשר תאפשר להולכי רגל להמשיך ולהשתמש בתוכן גם מחוץ לרכב. מרבית יצרני הרכב ביקשו מ-MAPPO להעניק למשתמשים את האפשרות להמשיך את החוויה גם כשהם עוזבים את הרכב וגם לפני הכניסה אליו.
הטכנולוגיה
החברה פיתחה את ה-STORY CREATION MACHINE, מנוע AI עוצמתי ברמה עולמית ליצירת תכנים באופן אוטומטי. החברה מאמינה כי אין צורך ליצור תוכן חדש, אלא להשתמש בעושר התכנים שכבר נכתבו, הולחנו ונוצרו לאורך ההיסטוריה האנושית. במשך שלוש שנים פיתחה החברה את המנוע, שיכללה והתאימה אותו לצרכים של המשתמשים. כיום, ה-STORY CREATION MACHINE מסוגל ליצור תוכן לעיר גדולה בתוך מספר שעות. עד כה יצרה החברה 250,000 סיפורים ב-60,000 מיקומים (POI) בארה"ב, קוריאה, ישראל ואירופה. POI הוא מיקום ספציפי כמו רחוב, אתר או כתובת, והסיפורים כוללים היסטוריה של המיקום, קטעי וידאו, פסקאות מספרים, משחקי טריוויה, חידות, עובדות מעניינות, מידע על מטבח, ספורט ומוזיקה.
היכולות המתקדמות של המנוע ומהירות הפקת התכנים מאפשרות להעשיר את חוויית הנסיעה, להעניק למשתמשים מגוון רחב של תכנים ולהוסיף קונטקסט רלוונטי למסע. כל התכנים מוגשים למשתמשים באודיו.
כיום החברה מפתחת מספר פיתוחים חדשים, כגון יצירת תוכן עדכני בזמן אמת, הנגשת תוכן מותאם אישית לפי העדפות המשתמש, מיקום גאוגרפי, אירועים חדשותיים, מזג אוויר ועוד. הרעיון של יצירת תוכן מבוסס מיקום אינו חדש, אך כל הניסיונות בעבר התבססו על עבודה ידנית שהייתה יקרה ומוגבלת בהיקפה. MAPPO הצליחה לפצח את האתגר באמצעות צוות תוכנה מהשורה הראשונה.
החיפוש אחר נקודות עניין (POI: Point of Interest) הוא שלב מרכזי בתהליך ייצור התוכן של ה-SCM (Story Creation Machine). תהליך זה מהווה את השלב הראשון בשרשרת הייצור ומתבצע לפני כל משימות יצירת התוכן הנוספות. החיפוש אחר נקודות עניין מתבצע בשלבים הבאים:
יצירת תוכן
תהליך יצירת התוכן במערכת SCM של MAPPO מנצל מודלים מתקדמים של שפה (LLMs), כגון GPT-4, ליצירת תוכן מדויק ואיכותי המוגש למשתמשים. צוות הפיתוח השקיע מאמצים משמעותיים בהבטחת איכות התוכן ותקפותו, כדי לוודא שהתוכן לא רק ימשוך את המשתמשים אלא גם יהיה אמין ומדויק.
לשם כך, החברה נוקטת בכמה אסטרטגיות:
באמצעות שימוש במודלי שפה גדולים מתקדמים כמו GPT-4 ויישום אמצעי בקרת איכות קפדניים, מערכת SCM של MAPPO מסוגלת לייצר תוכן אינפורמטיבי, מרתק ואמין עבור משתמשים ברחבי העולם.
Mappo לרכב
הפתרון של Mappo לתעשיית הרכב מספק תוכן-תרבותת פופלארי מרתק לנהגים ולנוסעים, בהתבסס על מיקום גאוגרפי והעדפות אישיות שנלמדו מתוך התוכן שהוצג ונבחר בעבר.
רכיבי המוצר העיקריים:
מוצר לרכב
מוצר הדגל של Mappo לתעשיית הרכב הוא אפליקצייה לסביבת מערכת ההפעלה הייעודית לרכב מבית גוגל - אנדרואיד אוטומוטיב - המשתמשת באלגוריתם לבחירת תוכן קולי מרתק בזמן אמת בהתבסס על מיקום, העדפות והיסטוריית שימוש של המשתמש. אינטגרציה עם AWS OpenSearch מאפשרת גישה מהירה לתוכן מבוסס מיקום.
אזכורים במדיה
דה מרקר:
|
לבועז מעל 20 שנות ניסיון בתעשיית ההייטק הישראלית. שימש כסמנכ"ל פיתוח עסקי באלביט, ראש מחלקת מכירות במוטורולה ישראל, הוביל מכירות, מילא תפקידי BD וניהול מו"פ בכירים והוביל את Motorola Ventures ישראל. וכיום מכהן כיו"ר דירקטוריון של מספר סטארט-אפים.
בעל תואר EMBA מנורת‘ווסטרן קלוג, תארים בפיזיקה ומתמטיקה מאוניברסיטת תל אביב ותואר בהנדסת חשמל מהטכניון - המכון הטכנולוגי הישראלי.
|
|
דדי הוא חבר כנסת לשעבר ובעל מומחיות בתחומים רחבים של תוכן דיגיטלי כמו וידאו, טקסט, TV, ורדיו. דדי היה המייסד והמנכ"ל של 360, חברת הפקות דיגיטלית, שהיו בבעלותה שלושה ערוצי כבלים וייצרה תוכן דיגיטלי לאתרים ישראלים וביניהם Ynet. לאחר מכן, היה המייסד של Learni, חברת תוכנה שהמירה תהליכי למידה ולימוד לתוכן דיגיטלי במכשירים ניידים. דדי בעל תואר ראשון בכלכלה, תואר שני במדעי המדינה (בהצטיינות) ולמד לדוקטורט בהיסטוריה. לדדי ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם תעשיית הרכב וה infotainment אותו רכש במסגרת שנותיו כמנכ"ל Mappo. ניסיון זה כולל היכרות עם גורמים שונים בתעשייה, החל מיצרניות רכב, וחברות Tier 1, הבנה מעמיקה של הצרכים, הקשיים ודרכי הפעולה בה תעשייה זו עובדת.
|
|
פרופ‘ אריאל שמיר שימש כדיקן הפקולטה למדעי המחשב במרכז הבינתחומי, כעמית פוסט-דוקטורט במרכז להדמיה חישובית באוניברסיטת טקסס אוסטין, היה מדען אורח במעבדות המחקר של מיצובישי אלקטריק בקיימברידג‘ MA (2006), וב-Disney Research & MIT (2014). תחומי המחקר וההתמחות שלו הם עיבוד תמונה ווידאו, מידול גיאומטרי, גרפיקה ממוחשבת, ייצור, הדמיה ולמידת מכונה. לפרופ‘ שמיר ניסיון רב בעבודה עם חברות טכנולוגיות בתחום ה AI. ביניהן ניתן למצוא את Paeon Medical, PrimeSence, Quantum Discoveries, Verisk, Donde Search, ועוד. פרופ‘ אריאל שמיר מחזיק בתואר ראשון ושני במתמטיקה ומדעי המחשב בהצטיינות ו Ph.D במדעי המחשב כולם מאוניברסיטה העברית בירושלים.
|
|
שימש כמנהל טכני בחברות הייטק מובילות, עם דגש על ניהול צוותים, פיתוח מוצר ותוכנה. מנהיג חדשני ומנוסה שמבין את התמונה הגדולה - אך גם את הפרטים הקטנים ביותר. בעל 15 שנות ניסיון בניהול פרויקטים בינלאומיים מורכבים תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות בסביבה גלובלית.
|
|
ד"ר בר הוא מומחה ל AI ובעל ניסיון של כ 20 שנה והיכרות מעמיקה עם מגוון רחב של דיסציפלינות של עיבוד שפה טבעית (NLP), כולל תרגום מכונה סטטיסטי, זיהוי ישויות שמות ויישומים דיגיטליים-אנושיים. בעל ניסיון רב בשילוב ידע לשוני עם אלגוריתמי AI מתוחכמים, לחילוץ המידע החשוב ביותר מקטע טקסט. ד"ר בר משמש כיום כמרצה באוניברסיטת ת"א, COLMAN ו-IDC, שם הוא מלמד קורסים במדעי המחשב, מדעי הרוח הדיגיטליים, למידת מכונה ועיבוד שפה טבעית. לפני Mappo שימש ד"ר בר כמדען ראשי בחברת Basis Technology, חברה המספקת פתרונות תוכנה לניתוח טקסט, אחזור מידע, זיהוי הונאות דיגיטליות ומודיעין עסקי. לפני כן, היה מייסד שותף ו CTO בחברת Comprendi, פלטפורמה שהופכת ביג דאטה לתובנות עסקיות, ו CTO בחברת Intuview, חברה שפיתחה מערכת "אינטואיציה מלאכותית" ליישומים ביטחוניים. ד"ר בר הוא דוקטור במדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב, תזה בנושא סמנטיקה ותרגום מכונה, שכותרתה "הפקת פרפרזות לשפות מוטות מאוד, עם התמקדות בתרגום מכונה. ובעל תואר ראשון ושני במדעי המחשב.
|
|
ליינס 18 שנות ניסיון בתחום ניהול מוצר, מתוכם 8 שנים ב Google, מומחיות ב UX ועיצוב מוצרים ותהליכים בפלטפורמות שונות כמו רכב, מכשירים ניידים, פלטפורמות אינטרנט וענן, וטלוויזיה. לפני Mappo שימש יינס כמנהל מוצר ב Waze, גוגל, ומנהל מוצר לתחום האוטומוטיב ב Intuition Robotics.
|
|
ליובל 20 שנות ניסיון בניהול שיווק בערוצים שונים, פיתוח עסקי, יצירת שיתופי פעולה עסקיים, בניית אסטרטגיית שיווק ומכירות ו go to market. לפני Mappo מילא יובל מספר תפקידים בכירים ב Gitam BBDO, סוכנות השיווק הגדולה בישראל, תחילה כסמנכ"ל שירות לקוחות ולאחר מכן כמנכ"ל משותף. לפני כן שימש כמשנה למנכ"ל ב Y&R Israel, ומנהל חדשנות ב La Mark vision.
|
|
דנית משמשת ב Mappo כאלגוריתמאית המתמחה בפיתוח מודלים לומדים ו NLP. בעלת ניסיון בעיצוב ופיתוח אלגוריתמים למערכות לעיבוד שפה טבעית, איתור והטמעת האלגוריתמים והכלים הנכונים עבור משימות NLP, ומציאת מערכי נתונים מתאימים. לפני Mappo שימשה דנית כאנליסטית ב 8200. לאחר מכן עבדה כמפתחת אלגוריתמים NLP בחברת Melingo. דנית היא בעלת תואר B.Sc במדעי המחשב ובלשנות (האוניברסיטה העברית) וכיום לומדת לתואר שני במדעי המחשב ב-NLP (אוניברסיטת בר-אילן).
|
|
לאיתמר היכרות מעמיקה עם מודלים ואלגוריתמים שונים בתחום למידת מכונה, רשתות נוירונים וdeep learning. במסגרת תפקידו ב Mappo, מפתח איתמר פתרונות מבוססי למידה עבור אלגוריתמים לעיבוד שפה טבעית. לפני Mappo שימש איתמר כעוזר מחקר בתחום Deep learning במכללה למנהל. איתמר מחזיר בתואר ראשון כמהנדס אלקטרוניקה.
|