Eneriqs

להפחית את הוצאות הקירור, למקסם את החסכון

Eneriqs פיתחה טכנולוגית AI המצמצמת את צריכת החשמל של מערכות מיזוג מסחריות ב-17%-35%. הפיתוח מבוסס על אלגוריתם מוגן בפטנט שחוזה את צריכת האנרגיה במבנה ומייעל את הפעילות של מערכות הקירור.

67% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: ניב חרב-און
גיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
חדשנות ירוקה

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

טכנולוגית AI מהפכנית החוזה את הצריכה האנרגטית העתידית של כל בניין

 

מערכת   ChillerAI© של Eneriqs מייעלת את התפקוד של צ'ילרים (מערכות קירור של בניינים מסחריים ותעשייתיים) על ידי ניהול אוטומטי וחכם של מערכת המיזוג וניבוי הדרישות האנרגטיות של הבניין. מדובר במערכת ייחודית שפועלת בצורה פרואקטיבית וחוזה אירועים מראש במקום רק להגיב אליהם, וכך מבטיחה נוחות אוויר מקסימלית—שמירה על רמות לחות וטמפרטורה אופטימליים באוויר—תוך פעילות מינימלית של הצ'ילר  וחיסכון משמעותי בצריכת החשמל של המבנה. באמצעות חיישנים ייעודיים ולמידה תמידית של השפעת טמפרטורה ולחות חיצוניים על הטמפרטורה והלחות בתוך הבניין, האלגוריתם בונה תוכנית עבודה עתידית אופטימאלית ומבצע עדכון אוטומטי בהתאם לתחזית מזג אוויר.

 

 

חיסכון של עשרות אחוזים בעלויות המיזוג השנתיות

 

משבר האנרגיה הגלובלי הוביל לעלייה משמעותית בעלויות אנרגטיות. הוצאות על מיזוג מהוות כ-50-70% מכלל הוצאות החשמל של בניינים מסחריים כמו מלונות, משרדים, בתי אבות וקניונים. הטכנולוגיה של Eneriqs מייעלת את צריכת החשמל של בניינים מסחריים ותעשייתיים (המהווים שוק של עשרות מיליארדי דולרים) ומאפשרת להתחייב על חיסכון של -17-35% מסך הצריכה האנרגטית השנתית עבור קירור, ועל ידי כך לצמצם את הנזק הסביבתי ולשפר את נוחות האוויר בבניין. יתר על כן, על ידי ייעול תפקוד הצ'ילרים, החברה מצליחה להאריך את חיי מערכות המיזוג עקב צמצום השחיקה וכתוצאה מכך, גם התחזוקה.

 

 

טכנולוגיה מוגנת בפטנט

 

ל-Eneriqs פטנט מאושר המגן על אלגוריתם ה-AI שלה ושיטתה הייחודית לשלוט בפעילות של צ'ילרים. 

 

השקעות ומענקים מטעם רשות החדשנות, משרד הארגיה, האיחוד האירופי וקרן SIBF

 

Eneriqs זכתה במענקי פיתוח מטעם רשות החדשנות, משרדי הכלכלה והאנרגיה, וה- European Innovation Commission. בנוסף החברה גייסה השקעה מקרן ההון סיכון SIBF.

 

 

פעילות מסחרית ושיתופי פעולה אסטרטגיים בישראל ובעולם

 

במהלך השנה האחרונה, Eneriqs השיגה מספר אבני דרך משמעותיות בהרחבת השוק שלה אל שווקים גלובליים בעיקר באיטליה, סרי לנקה וישראל. באיטליה אנריקס נבחרה מתוך עשרות סטארטאפים ישראלים לביצוע פיילוט ממומן במשרדי החברה ולאחר הצלחתו ובדיקתו, נחתם הסכם הפצה עם A2A, ספקית האנרגיה השנייה בגודלה במדינה. A2A כבר החלה למכור ולהתקין את מערכת אנריקס אצל לקוחותיה, והיתה התקנה מוצלחת ראשונה במלון UNA השייך לרשת המלונות הגדולה באיטליה. UNA מאוד התרשו מהתוצאות החיסכון ושוקלים להתקין את המערכת ביתר מלונות החברה.

במקביל, החברה יצרה שותפות עם חברת Orel Corporation (חברה מובילה בדרום-מזרח אסיה בתחום של פתרונות IOT ועוד), המיישמת באופן פעיל את טכנולוגיית  ©ChillerAI החדשנית בשלושה אתרי מפתח שיהוו בסיס להתקנות נוספות, ביניהם הקניון החדש Colombo City Center ושני מלונות בינהם Marriott Courtyard היוקרתי.
בנוסף, בשוק הישראלי  Eneriqs ערכה מספר צעדים משמעותיים להגדלת הפריסה העסקית, ובינהם התקנה במלון וורט ירושלים ,בו נרשמה הפחתה מעל 20% בצריכת האנרגיה של המלון תוך שמירה מרבית על נוחות האוויר והשוהים במלון. אנריקס כבר ממשיכה להתקנות במלונות נוספים של הרשת. כמו כן, במסגרת היוזמות האסטרטגיות שלה בישראל, יצרה אנריקס שיתופי פעולה עם שני מותגים בולטים, רשת מלונות DAN, רשת קניוני ביג, ושרתון תל אביב. אנריקס חתמה גם על הסכם וכבר מתכננת התקנה ראשונה במפעל של חברת Nestle בשדרות.  התקנה צפויה בתקופה הקרובה.

 

 

 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

כיום, בניינים מסחריים ותעשייתיים כדוגמת בנייני משרדים, מלונות, מרכזי קניות, בתי אבות ומפעלים ממוזגים באמצעות מזגני ענק הקרויים צ'ילרים, להם מנגנון פעולה ייחודי.

 

צ'ילר הוא מזגן 'על' בגודל של מכולה קטנה הממוקם בדר"כ על גג המבנים המסחריים.

ההבדל בין צ'ילר למזגן ביתי רגיל הוא שבמקום לקרר את האוויר ישירות ע"י גז, גז מקרר מים והמים מסוחררים בבניין ומקררים את האוויר בחדרים. למעשה צ'ילר הוא מכונה 'טיפשה' שמקררת את המים שמסוחררים דרכו לטמפ' מטרה קבועה.


זוהי טכנולוגיה אמינה, ישנה ומסורתית הנפוצה ביותר לקירור בניינים מסחריים, בה נעשה שימוש על ידי 60% מכלל השוק. באתרים אלה, בין 50%-70% מצריכת האנרגיה השנתית הממוצעת מיועדת לקירור בלבד ו-35% מאנרגיה זו מתבזבזת למעשה. הסיבה לכך היא שצ'ילרים פועלים בהספק המקסימלי שלהם גם כשאין צורך, כאשר לרוב ניתן לשמור על הטמפרטורה הפנימית ונוחות האוויר עם פחות השקעת אנרגיה על ידי הצ'ילרים.

 

בבניין מסחרי יש בממוצע שלושה צ'ילרים כאשר כל צ'ילר שווה ערך לכמה מאות מזגנים ביתיים רגילים. מנתון זה ניתן להעריך את צריכת החשמל הגבוהה של כל צ'ילר.

 

 

לרוב, מתקינים בסמוך לצי'לר מערכת בקרה מרכזית BMS  (Building Management Systems). צ'ילרים בדרך כלל פועלים במנגנון המבוסס על הזרמת מים בטמפרטורה קרה למבנה, ולאחר שהמבנה מתקרר, המים חוזרים לצ'ילר בטמפרטורה גבוהה יותר. הטמפרטורה של המים המסוחררים (Water Set Point) הנקבעת על ידי מערכות BMS הינה לרוב קבועה או נקבעת ידנית ללא אוטונומיה, כך שאינה בהכרח מתאימה לתנאי פנים המבנה. כלומר, מערכות בקרה אלו מגיבות לאירועים נקודתיים, אך אינן יכולות לחזות אותם מראש ולהתאים את עצמן.

 

קירור מסחרי מעלה שלושה אתגרים עיקריים:

  1. אתגר כלכלי- אופרציית המיזוג מהווה את רוב ההוצאות האנרגטיות של בניינים מסחריים במדינות חמות (דרום אירופה, דרום ארה"ב ודרום מזרח אסיה) — בין 50-70% מצריכת החשמל הכללית, מאחר ואלה פועלים לאורך מרבית השנה.
  2. אתגר תפעולי- תחזוקת הצ'ילרים מורכבת בשל תקלות תכופות המצריכות טיפולים יקרים ומקצרות את אורך החיים של המערכת.
  3. אתגר נוחות האוויר- רוב הזמן, האוויר בבניינים שכאלה קר מדי או לח מדי בשל מערכות בקרה בעלות יכולת סנכרון נמוכה, שאינן מתאימות את עצמן לשינויים.

 

הצורך

המשבר האנרגטי הגלובלי הוביל לעליה דרמטית בעלויות אנרגטיות בכלל ובעלויות חשמל בפרט, בעיקר בקרב מדינות מפותחות, ומהווה את אחד האתגרים הכלכליים הבולטים כיום.  חוסר ודאות ואינפלציה, ועקב כך חשבונות גבוהים, משפיעים על עסקים קטנים וגדולים כאחד. על כן, קיים צורך מיידי בטכנולוגיות חדשות שיעזרו לצמצם ולייעל את צריכת האנרגיה, ואף ימזערו את פליטת הפחמן והפגיעה הסביבתית, בהתאם למודעות הסביבתית הגוברת .
לאורך השנים מוצרים שונים ניסו לתת מענה לצמצום צריכת האנרגיה במערכות קירור מסחריות, אולם מדובר במערכות ישנות ומסורתיות אשר לא עשו זאת ביעילות מרבית ולא הביאו פריצת דרך וחדשנות בתחום. מערכות אלו מבוססות על גישה פסיבית ואינן מנצלות את ארגז הכלים הטכנולוגי הקיים כיום בשוק. בנוסף, אלו אינן מנהלות פרואקטיבית ואוטומטית את תפוקת הצ'ילרים בהתאם לתחזית עתידית של צריכת האנרגיה של הבניין, אלא מגיבות לאירועים נקודתיים. פתרונות אלו אינם מצליחים לשלוט בנוחות האוויר ולהתאים את הטמפרטורה והלחות בצורה מיטבית.

 

 

הפתרון

Eneriqs מצליחה לצמצם את עלויות החשמל של בניינים מסחריים וכן את טביעת הרגל הפחמנית שלהם. באמצעות תוכנה מבוססת ענן ואלגוריתם מהפכני לניהול יזום ומיקסום היעילות של צ'ילרים מסחריים, הפתרון של Eneriqs חוסך משמעותית בעלויות קירור, תוך שמירה על נוחות אוויר מיטבית. על ידי שימוש ב- AI ו-Machine learning, האלגוריתם המוכח ומוגן בפטנט של החברה, ChillerAI©, מצליח לחזות שינויים, לנהל פרואקטיבית את מערכת הקירור של בניינים מסחריים ותעשייתיים ולמטב את ביצועיה ללא צורך בהתערבות אדם. כך, חברות יכולות לחסוך  במינימום 17% מהוצאות הקירור השנתיות ופליטת גזי החממה שלהן, להפחית את שחיקת המערכת, ולשפר את נוחות האוויר. המערכת מורכבת מחומרה off-the-shelf פשוטה להתקנה ותפעול, המשתלבת בכל סוגי הצ'ילרים ואינה תלויה במערכות אחרות.

 

 

הטכנולוגיה

מערכת ה-ChillerAI© כוללת אלגוריתם AI מתקדם הלוקח בחשבון בין היתר את הלחות, הטמפרטורה הפנימית והחיצונית, את תחזית מזג האוויר, זווית קרינת השמש, מדדי הצ'ילר בזמן אמת ואת כמות האנשים בבניין בכל שעה לשם מיפוי תרמו-דינאמי של הבניין, שיאפשר חיזוי וחישוב דרישות הקירור בבניין באופן אוטונומי לחלוטין. ניתוח כל הפרמטרים הללו מוצג למשתמש בממשק ממוחשב ((GUI עם גישה מכל מכשיר, וזה מאפשר ניטור ממושך אחר התנאים בבניין ופעילות הצ'ילר, לצד הפעלה וכיבוי פשוטים של כלל המערכת. החברה עושה שימוש בחומרה המשתלבת בכל תשתית שהיא ומאפשרת מדידה וחישה מדויקת של הפרמטרים, ללא צורך בהתקנה פולשנית, הכוללת חיישני טמפרטורה ולחות אלחוטיים, מונה אנרגטי ומחשבים תעשייתיים.

 

 

הייחוד הטכנולוגי של Eneriqs הינו ביכולת לבנות תכנית דינמית ומגיבה בזמן אמת של ה-Set point לפי התנאים החיצוניים ופנימיים של המבנה, ובכך לצמצם את צריכת החשמל השנתית לקירור ולשמור על תנאים אופטימליים בתוך המבנה.

 

 

הצוות

הצוות

ניב חרב-און
מנכ"ל
מומחה בתחום האנרגיה, לניב 15 שנות ניסיון ביוזמה, ביצוע וניהול פרויקטים לייעול אנרגטי מקצה לקצה, הן בשוק התעשייתי והן במסחרי בזירה הגלובלית. עברו המקצועי כולל תפקידים בכירים בחברות הייטק לייעול אנרגטי.

איזידור ליברמן
CTO
לאיזידור מעל ל-40 שנות ניסיון בתעשייה. לפני שהקים את Eneriqs בשנת 2012, היה יועץ בחברת IAI ומנכ"ל Comverge IL.

אמיר אולו
יו"ר הדירקטוריון
אל"מ אמיר שירת בצה"ל במשך 29 שנים ובעל ניסיון רחב בתפקידי שטח, לצד ניהול מערכות מורכבות המערבות משאבים רבים. בשנים האחרונות, אמיר ניהל חברות נדל"ן וקנאביס.

  • יו''ר הדירקטוריון
תמרה ליברמן
CSO
מעל ל-30 שנות ניסיון כמנהלת תוכנה, בין היתר ב-Comverge IL. תמרה החלה את דרכה ב-Eneriqs כמייסדת ומנהלת תוכנה, והובילה את פיתוח מערכת ה-AI לניהול פעילות של צ‘ילרים.

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו