המהפכה הרובוטית בענף הבנייה: מהירות, דיוק וחיסכון כלכלי - פתרון רובוטי מהיר ומדויק, אשר מביא את עולם הריצוף למאה ה-21
חברת Easy Floor Robotics פיתחה I-ROBOT ייעודי לעולם הריצוף אשר עושה אוטומציה לפעולות המיושנות והארוכות של תהליך התקנת רצפות, אשר נעשות כיום בצורה ידנית, מיושנת ובלתי יעילה. הטכנולוגיה של החברה, תאפשר דיוק יוצא דופן לתוצר מושלם, תקצר את זמן הביצוע בכ-50%, תייעל משמעותית את פריון העבודה ותחסוך לקבלני בנייה וליזמים עשרות אלפי שקלים בחודש.
פוטנציאל שוק אדיר – שוק גלובלי בצמיחה מואצת
הדרישה לאריחים גדולים ורצפות חלקות גדלה משנה לשנה, ובמיוחד בסקטור המסחרי בו יש ביקוש לרצפות ייחודיות ועמידות במיוחד. בענפי הרפואה, המזון, התעשייה, המחסנים, המוסכים, תחנות הדלק, החניונים התת קרקעיים ועוד, כבר קיים תקן המחייב ברצפות פולימריות בעלות ציפוי אנטי-בקטריאלי ללא חריצים, שבהם מצטברים לכלוך וחיידקים. הטכנולוגיה הרובוטית של EFR מובילה את המהפכה האוטונומית בשוק הריצוף - שוק עצום וצומח במהירות, אך גם מיושן מאוד ומשווע להתייעלות וחדשנות טכנולוגית.
חברת איזי-פלור קיבלה תוצאות של בחינת פטנט (PCT) ממשרד הפטנטים האמריקאי, אשר הצביעו על העובדה כי מדובר בחלוצה בעולם ציפוי הרצפה והריצוף וכי לא קיימות חברות מסוג זה - מה שעתיד להפוך את שווי החברה למאות מיליונים.
תחום הריצוף הינו מהתחומים הוותיקים בעולם, שלמרות הביקוש הרב שלו, מזה שנים לא נעשתה בו כל התקדמות משמעותית מבחינה טכנולוגית.
השקעה בעתיד הבנייה
מחקרים צופים שעד שנת 2025 וכבר בשנים הקרובות, רובוטים ישתלבו בענף הבניה ויחליפו עבודות ידניות רבות. המערכת המשוכללת של EFR עתידה להיות מערכת תקשורת בין רובוטית הראשונה בעולם המשלבת עמדת עגינה ועתידה להיות מערכת הזנת ופריקת חומרים השלישית בעולם והראשונה בענף הבניה.
הכרה בינלאומית
המגזין הבינלאומי Built-Worlds בחר ב-EFR כאחת מ-50 החברות המבטיחות בעולם לפתרונות רובוטיים בענף הבנייה, ביחד עם חברות ענק כמו ICON , Boston Dynamics.
כמו כן, בכיר בחברת ICON (חברת הדפסת בתים בעזרת טכנולוגיית Printer D3 הגדולה בעולם) הביע עניין רב באפשרות להשתמש בטכנולוגיית החברה.
צוות של מומחים בתחומי הרובוטיקה, הרצפות והחומרים לצד שותפים אסטרטגיים בינ"ל
את צוות החברה מוביל ליאור פרדמן, מנכ"ל ומייסד Easy Floor Robotics, אשר מחזיק בניסיון רב בעולם היזמות וניהול החברות. למנהל הפיתוח של החברה, אמנון דמרי, ניסיון עשיר בהכוונה וניהול פרויקטים לפיתוח הרובוטי ובניית מתודולוגיה מכנית, והוא שימש בעברו כ-CTO של חברת רובוטיקה צבאית אשר השלימה אקזיט משמעותי. בין השותפים האסטרטגיים של החברה, ניתן למנות את LATICRETE ו- IDEAL WORK, שני תאגידי ענק בתחום החומרים לרצפות.
Easy Floor Robotics במדיה -
ניתן לפלח את הבעיות בשוק הריצוף לארבעה ממדים עיקריים: אנושי, כלכלי, עיצובי ותברואתי
מימד אנושי: כפי שניתן לראות בסרטון המצורף, תהליך התקנת רצפות פולימריות ( אפוקסי ומיקרו-טופינג) הוא תהליך סיזיפי שבו הכול נעשה בצורה ידנית ובאמצעות דליים: שקילה, ערבוב, יציקה, מריחה, פילוס, ליטוש, צביעה ואפילו יצירת טקסטורה, כמו כן יש שימוש בכוח אדם שעובד על הפרויקט. רוב הטעויות בתחום נעשות מחוסר בכוח אדם מקצועי ומיומן, שלא עבר הדרכה נכונה על ידי יצרני החומרים. כמו כן, יש רצון של התעשייה להקטין את כמות העובדים בבנייה, מכיוון שרוב תאונות העבודה מתרחשות בענף הבנייה.
כדי להבין את הצורך לעומק כדאי לצפות בסרטון הבא – אנחנו מאמינים שאת העבודה שבסרטון ניתן לבצע באמצעות שני עובדים ומערכת רובוטית אוטונומית אחת.
https://youtu.be/itzBHhhwClU?list=PLkm5SqrcnjBNEKAk1v5Z4-GWo3h8MxFHc
מימד כלכלי: בהתאם לדיווח של ארגון הקבלנים הכלליים של ארה"ב, 80% מחברות הבנייה בארה"ב לא מצליחות לגייס את כמות כוח האדם הדרושה להם, מספר העובדים בתחום הבניין קטן והגיל הממוצע בארה"ב ויפן עומד על כ-50 פלוס. יתרון נוסף הוא שבאמצעות מערכת איזי פלור, ניתן לצמצם את הפסולת העודפת ל-0, מאחר והרובוט משתמש אך ורק בכמות החומרים הנדרשת, לעומת תהליך ריצוף רגיל שבמהלכו כמעט 10% מהחומר נזרק לפח. כמו כן, מאז שנת 2004 ועד היום, עלויות כוח אדם הזניקו את מחירי הדירות בארה"ב בעשרות אחוזים.
מימד עיצובי: יכולות העיצוב מוגבלות על ידי המוצרים והעיצובים הסטנדרטים הקיימים בשוק האזורי ובהתאם לכך כובלים גם את יכולתו של האדריכל, ובכך יוצרים קושי ביצירת צורות, תבניות ודוגמאות ייחודיות. כמו כן, בשנים האחרונות הדרישה לאריחים גדולים ורצפות פולימריות גדלה משנה לשנה ונוצר צורך בפתרון מהיר, דקורטיבי ויעיל.
הטכנולוגיה של איזי פלור תאפשר לכל לקוח ליצור ולבטא את החזון האישי שלו בצורה מדויקת וייחודית ולהעביר אותו משולחן השרטוט למציאות, כך שתתקבל עבורו רצפה בסגנון אישי ומותאם לצרכיו.
מימד תברואתי: אריחים סטנדרטיים כוללים מרווחים (פוגות) בהם מצטבר לכלוך ובקטריות. לכן ברוב המפעלים רצפות אטומות נהפכו לתקן שעתיד להיכנס גם למטבחים מסחריים, בתי חולים, שירותים ומקלחות ציבוריים. הרובוט של איזי פלור נותן מענה לכך ויוצר "Seamless Flooring" - רצפות שהן יחידה אחת העונה על הצורך הבריאותי הקריטי.
רצפות פולימריות הינן בעלות ציפוי אנטי בקטריאלי ואין להן חריצים שיכולים להצטבר בהם לכלוך וחיידקים.
הפתרון המהפכני של איזי פלור נותן מענה ל-4 תחומים עיקריים וחשובים- עמידות, מהירות, חדשנות וחסכון. כל זאת באמצעות פתרון מהפכני וייחודי לנו ,שהוא פיתוח של I-ROBOT ייעודי לעולם הריצוף, בעל טכנולוגיה העושה אינטגרציה של מספר רובוטים ליציקת רצפות בשילוב חומרים הנמכרים בשוק, כמו אפוקסי ומיקרוטופינג תוך שימוש בעמדת טעינה.
ההמערכת הרובוטית של איזי פלור תקצר את זמני הביצוע ב-,50% תקטין את כמות כוח האדם הדרושה ב-75% ותבצע את העבודה באיכות שיד אדם אינה מסוגלת לעשות.
איזי פלור רובוטיקס עומדת לפתח רובוט בעל עמדת עגינה המשלבת חומרה ותוכנה, הכוללת פיתוח אלגוריתם חכם שינהל את כל המערכת הרובוטית באמצעות Machine learning, AI, computer vision ואלגוריתם מיפוי.
החברה פיתחה קונספט לשילוב רובוטים בעבודה סימולטנית, על מנת לייעל תהליכי עבודה הנדרשים בזמן יציקת רצפה דו רכיבית. שילוב הרובוטים מתייחס לעבודה בשלבים תהליכיים נכונים, עם אפשרות של חזרה לתחנת טעינה (חומר + חשמל), עבודה תוך הימנעות מהמכשולים הקיימים- והקבועים בשטח והימנעות ממכשולים בזמן אמת, היכולים לכלול תנועת בני אדם או רובוטים אחרים בזמן עבודה ועוד.
הפיתוח ייעשה בהדרכתו של אורי רבינק, מנכ"ל חברת טכנוקריט ואחד מקבלני הרצפות המובילים בארץ, שמשמש לנו כ- CONSUMER DESIGN. רבינק הינו בעל ניסיון של 30 שנה בתחום הרצפות והינו יבואן רשמי של מספר מותגים בתחום הרצפות, את חומרי הגלם לניסויים תספק חברתLaticrete מיצרני האפוקסי הגדולים בארה"ב.
EFR הולכת להיות מערכת תקשורת בין רובוטית הראשונה בעולם המשלבת נקודת עגינה ועתידה להיות מערכת הזנת ופריקת חומרים השלישית בעולם והראשונה בענף הבנייה.
בשנים הראשונות המערכת הולכת לעשות את אותן הפעולות שנעשות היום על ידי עובדים, רק בצורה אוטונומית ויעילה.
המערכת בעלת היכולות הבאות:
|
למר אמנון דמרי נסיון רב שנים בייעוץ וליווי סטארט-אפים וחברות ענק טכנולוגיות בדגש על רובוטים בתחום הצבאי והאזרחי. מר דמרי שימש כסמנכ"ל טכנולוגיה של חברת רובוטיקה צבאית שנמכרה במאות מיליוני דולרים, בעל ניסון עשיר בהכוונה וניהול פרויקטים לפיתוח הרובוטי ובניית מתודולוגיה מכנית.
|
|
למר רבניק ניסיון עשיר בבניה, יציקה וניהול פרויקטים בתחום הרצפה והפילוס.
מר רבינק מייסד ומנכ"ל של חברת טכנוקריט: מעל 30 שנות ניסיון בתחום הרצפות אפוקסיות, רצפות בטון דקורטיבי, קבלן רשום מס‘ 12327 , (American Concrete Institute) בקר בטון מוסמך ונציג בלעדי של מספר מותגים בינלאומיות בארץ.
במסגרת הפיתוח אורי יהיה Consumer Design של המערכת הרובוטית, ויהיה אחראי על קשרי חוץ עם חברות החומרים הבינלאומיים.
|
|
מר גדי לויטוס ישמש כיועץ לענייני חומרים, בוגר שנקר במהנדסת כימיה ופולימרים בעל תואר שני במנהל עסקים, בעל ניסיון של למעלה מ- 10 שנים בייעוץ, פיתוח והנדסת חומרים, בעל ניסיון עשיר עם עבודה בעולם הפולימרים.
|
|
מר גבריאל קראוס בוגר תואר ראשון במדעי המחשב והנדסת אלקטרוניקה, בעל ניסיון מעל 10 שנים הרובוטיקה.
מר קראוס שימש כסמנכ"ל טכנולוגיה של חברת רובוטיקה ובעל ניסיון רב הפיתוח רובוטים משלב הרעיון ועד השיווק המוצר, מר קראוס ממציא מנוסה עם מספר פטנטים על שמו בתחום הרובוטיקה הניידת ורובוטים חברתיים.
|